•Toprağa gömerek temizleme Taşınızı toprağa gömün ve en az 12 saat toprakta bekletin. Açık havada duran bir toprak içerisinde olması çok daha iyidir ancak imkânınız yoksa saksı toprağında da bekletebilirsiniz. Eğer saksı toprağı kullanacaksınız 6 saat sonra saksıyı değiştirilmelisiniz.
24 saat toprakta kalması yeterlidir. Saksı toprağı uygundur. Çiçek ekili toprak uygundur lakin çiçek için toprağa her hangi bir kimyasal kullandıysanız uygun değildir. Kehribar takılarının temizlenmesi için ise, ılık su kullanılması önerilir.
Günümüz şartlarında, bu yöntemi kullanmak zor olduğundan sıkça yararlanılmıyor olsa da, aslında en doğru kehribar temizleme yöntemi topraklamadır. Bütün enerjileri nötrleyici olarak bilinen toprağın içerisine taşı gömüp 24 saat beklediğinizde taşınızdan maksimum verimi alırsınız.
Kehribar kolyelerin arkasında gizli plastik vidalı klips vardır. Kehribarın etkisini göstermesi kişinin bünyesine ve büyüme atağına bağlı olarak 24 ila 72 saat arasında zaman almaktadır. Kehribar kullanıldıkça ve tena temas ettikçe etkisini gösterir. Yetişkinlerde ortalama uygun standart ebat 65cm-70cmdir.
Kehribar Kolye Yatarken Çıkarılır mı? Kehribar kolye bebek ve yetişkinlerde gece uyurken tercih edilmemesi tavsiye edilir. Çocuğunuzun yutma ihtimaline karşı uyurken kolyeyi çıkarmalısınız. Kehribarı toprakta bekleterek enerji dengesini sağlayabilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Kolye ve bilekliklerin kullanımında en önemli dikkat edilmesi gereken konulardan biri sabun ve benzeri kimyasalların kehribar taşına zarar vereceğinden banyoda çıkarılması gerekmesidir.
Özellikle sabun, deterjan, temizlik kimyasalları gibi maddeler kehribar taşına zarar vereceğinden bu maddelerden uzak tutulmalıdır. Banyoda ve duşta sabun ve şampuan zarar vereceği için Damla Kehribar Kolye ve diğer kehribar taşından hazırlanan takılarımız çıkarılmalıdır.
Bu nedenle çeşitli fıkıh kitaplarında yer alan bilgiler göre bu değerli taşın faydalarından insanların yararlanmasında hiçbir sakınca görülmemiştir. Öyle ki şifayı veren Allah olduğuna göre buna vesile olan ister taş olsun ister başka nesne bunda bir sakınca yoktur.
-Enfeksiyon kapma riskini azaltır. Kehribar bebek kolyesini kullanmadan önce ılık su ile yıkayıp güzelce kurulayın. Enerjisini arındırmak için de 2-3 ayda bir gece, toprak içerisinde veya kaya tuzlu suda kehribarı bekletin ve sabah ılık sudan geçirin. Kolyenin ipinde çamurun kalmamasına dikkat edin.
Nazardan korur. Sindirimi düzenler. Ayrıca kehribar statik elektriği de topladığı için çocuğumuzu negatif enerji akışından da korur. Kehribarın bakımı kehribar kolye ve bileklikleri akan ılık suyun altında tuttuktan sonra yumuşak pamuklu bir bez ile silebilirsiniz.
Uzun süre güneş ışığı altında kaldığında, organik olması nedeniyle kehribar içerisinde bulunan nemi kaybederek zarar görebilir ve çatlama yapabilir. Haftada bir kehribar kolyelerin ılık akan su altında tutulması için kehribar taşının kendini yenilemesi için etkili bir yöntem olmaktadır.
Kehribar, akik, yakut, ametist, safir, kaplan gözü, kedi gözü, sitrin, garnet, hematit, oniks ve yeşim taşı koç burcu için tercih edilen taşlardandır.
Ayrıca senede en az iki defa topraklama yöntemi ile bakım yapılmalıdır. Saksı veya bahçe toprağının altında 24 saat beklettikten sonra 2-3 dakika ılık suda yıkama işlemi uygulanmalıdır. Kehribar ürünlerin temizliğinde hiçbir kimyasal madde kullanmayınız.
Bunun için öncelikle bir miktar suyun içine katılmış sofra tuzuyla hazırladığınız solüsyonu yaklaşık 30 dakika boyunca karıştırmanız gerekir. Taşı tuzlu suyun içerisine koyduğunuzda gerçek kehribarlar suyun üzerinde kalırken sentetik olanlar batar.
Yaklaşık bir ay içerisinde sıkma kehribar tesbihin daha parlak ve özel bir renk aldıklarını görebilmeniz mümkün olmaktadır.
Kehribarın en iyi şekilde saklanması için, nemli ortamlardan, doğrudan güneş ışığından ve yüksek sıcaklıklardan uzak tutulması gerekir. Kehribar kolyeleri gibi ürünler de doğru şekilde kullanıldığında ve saklandığında sonsuza kadar dayanabilirler.
Bebeklerde genellikle 4. aydan sonra kullanılması önerilmektedir.
Kehribar Kolye'yi nasıl kullanmalıyım? Kehribar Kolyeyi ve Kehribar Bilekliği size ulaştıktan sonra akan suda bir dakika kadar yıkamanız ilk kullanım için yeterli olacaktır. Kehribar Kolyeleri 15 günde bir akan su altında tutmanız hem hijyen hem de ürünlerin ömrü için doğru süredir.
Kehribar Bileklik Hangi Kola Takılır? Orijinal kehribar taşı kullanılarak yapılan bileklikler süs amacıyla her iki kola da takılabilmekle birlikte, sağlığa katkı sağlamak adına sol kola takılmalıdır.
Bilim insanları tarafından da insan bedenine olan şifaları kabul edilen akik taşı, çeşitli renklerde değişik aksesuarlar olarak kullanılmaktadır. Ruhsal olarak insana dinginlik ve sakinlik verdiği bilinen akik taşını Peygamber Efendimiz (s.a.s)'de kullandığı aktarılmaktadır.
Muhammed Mustafa (sav) bir hadis-i şerifinde İmam Ali'ye (as) hitaben şöyle buyurdular: "Parmağına kızıl akik tak!
Bir taş sakinleştirici, diğer taş ise enerji verici. Bu noktada bu iki doğal taş birlikte kullanılmamalıdır. Örnek vermek gerekirse sakral çakra taşları ile boğaz çakra taşları gibi. Bu kombinasyonlar birleştiğinde doğal taşların amacı bozulur ve tam verin alınmaz.
Kehribar taşını test etmek için bir su bardağına yaklaşık 8 tatlı kaşığı tuz koyup iyice karıştırınız. Daha sonra kehribar taşınızı suya bırakın. Gerçek kehribar suyun üstünde yüzerken sahte taşlar hızlı bir şekilde batacaktır. Bu test sırasında dikkat etmeniz gereken suya sadece kehribar taşını atmanız gerekmesidir.
Kehribar tesbih elde çekilirken vücutta bulunan elektriği bertaraf eder. Bu sayede nazara karşı da etkili bir savunma sağlar. Bağışıklığı sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direnç gösterilmesine destek olur.
Cevap: Üzerinde “Allah”, “Bismillah” gibi Arapça yazıların bulunduğu kolye, bileklik vs. gibi takılarla tuvalete girdiğinizde elbisenin içinde, yani örtülü olursa bir sakınca olmaz. Örtülmesi mümkün olmazsa çıkarılması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri