Eğer duvar kağıdını sökmeden yenilemek istiyorsanız, üzerine tekrar kağıt kaplamak ya da duvar boyasıyla boyamak yerine %100 pamuk duvar boyalarını tercih edebilirsiniz.
Duvar kağıdını boyarken hemen hemen her türlü boyayı veya türü kullanabilirsiniz, ancak lateks boya ile uyumlu olduğundan emin olmak için astar kutunuzu kontrol edin.
Fakat bu, boya tabakasının kalınlaşmasını, duvar kağıdının olası sökülmesi ise ileride daha büyük problemleri ortaya çıkaracağı için en iyisi ve en temizi duvar kağıdını sökmek ve duvarın doğrudan üzerine boya sürmektir. Bu sayede boya, daha sağlam olacaktır.
Büyük bölümlerde soyuluyorsa, çıkarmak, üzerini boyamaktan daha akıllıca bir harekettir. Duvar kağıdı aşırı derecede kirliyse, boya düzgün bir şekilde yapışmaz; büyük küf lekeleri varsa, o küf boyadan belli olur. Duvar kağıdı plastik kaplı çıkarılabilir türden ise, boya ona iyi yapışmaz.
Duvar kâğıtlarını önce ek yerlerinden mümkün olduğunca yırtmadan kopartın. Bir sprey şişesine sıcak su ve bulaşık deterjanı doldurarak duvarda kalan kâğıt ve yapışkanların üzerine sıkın. Ardından kalıntıları spatula vasıtasıyla hafifçe kazıyın.
İlgili 25 soru bulundu
Sıcak su veya buhar, duvar kağıdının liflerini ve yapışkanını sündürerek kağıdın daha kolay çıkarılmasını sağlar. Bu yöntem duvar kağıdının altındaki boya veya sıva gibi malzemelerin de zarar görmesini önler.
Duvar kağıdını temizlemek için yumuşak bir bez veya sünger kullanabilirsiniz. Duvar kağıdı ıslak bezle silinir mi sorusuna ise nemli bezle silmek daha doğru olur şeklinde cevap vermek mümkündür. Bunun için temizlik bezini veya süngeri suyla nemlendirin ve fazla suyu sıkarak kullanın.
Zevkinize göre seçtiğiniz duvar kağıdı ve yedeği, maket bıçağı, mala, toz tutkal, duvar kağıdı kazıma aparatı, fırça, bant ve boş bir kova. İlk önce eski kaplamayı sökerek işe başlıyoruz. Kağıdın altından çıkan kısmı ıslatıyoruz. Kağıdı ve kalıntıları kazıma aparatı yardımıyla çok hızlı olmadan yavaşça söküyoruz.
Duvar kağıdı üreticisi 5 ila 15 yıllık bir hizmet ömrü içinde deforme olmayacağını ve solmayacağını garanti eder. Kusursuz desen ve renklere sahip duvar kağıdı desenleri, yaşam alanınızı kişiselleştirebilir ve her baktığınızda sizi mutlu edecek şık tasarımlara sahiptir.
Sayın müşterilerimiz duvar kağıdı uygulaması öncesinde eski yüzeyli boya zeminine mutlaka yeni uygulama öncesinde geçiş astarı boyasıyla boyanmasını öneriyoruz, eski boyalı zemini saten boyalı ise kesinlikle kağıt geçiş astarı ile boyası yapılmalıdır.
Duvar Kağıdı Üzerine Duvar Kağıdı Yapıştırılır Mı? Eskimiş duvar kağıdınızı sökmeden üzerine tekrar yapışkan sürüp işlemi tekrar edebilirsiniz. Kağıt kaplamayı sökerken iki kat yapışkanı sökeceğiniz için duvarınıza ciddi hasar verebilirsiniz.
Bir kısım yumuşatıcıyı üç kısım sıcak suyla veya bir kısım damıtılmış beyaz sirkeyi iki kısım sıcak suyla karıştırarak duvar kağıdını çıkarmak için ev yapımı bir çözücü yapın. 4. Solüsyonun üzerine püskürtün. Püskürtücünüzü solüsyonla doldurun ve küçük bölümler halinde çalışarak duvarları püskürtün.
Duvar Kağıdı Yapıştırıcısı Avantajları
Ev, ofis, işyeri gibi tüm alanların duvarında kullanılan duvar kağıdı modelleri farklı desenlerle üretilir. Bu desenleri pürüzsüz bir şekilde duvara uygulamak ve uygun bir şekilde yapıştırmak adına duvar kağıdı yapıştırıcısına ihtiyaç duyulur.
Kullanım alanı açısından boyanın duvar kâğıdına göre daha avantajlı olduğu günleri geride bıraktığımızı söyleyebiliriz. İlerleyen teknoloji doğrultusunda, duvar kâğıtları da farklı bir boyut kazandı. Suya dayanıklı, alev almaz modeller, banyo ve mutfak gibi zor alanlarda da duvar kâğıdı kullanımına imkân vermektedir.
Ayrıca duvarları ıslatmak adına boya rulosu ya da sünger tercih edebilirsiniz. Diğer yandan duvar kağıtlarını sökmek için spatula kullanmak oldukça pratiktir. Aynı şekilde zımpara kullanarak da duvar kağıdı kalıntılarını çıkarabilirsiniz. Tadilat gerektiği durumlarda dolgu macunu ile pürüzsüz duvarlar elde edilebilir.
Arap sabunu ya da karbonatınız yoksa az miktarda bulaşık deterjanı da kullanabilirsiniz. Bir kova ılık suyun içine bir çay kaşığı bulaşık deterjanı ekleyerek duvar kağıtlarını silebilirsiniz. Arkasından ılık suyla bir kez de durulama yaparak duvar kağıtlarınızı ilk günkü görünümüne kavuşturabilirsiniz.
Masaüstünüzü sağ tıklayın. Duvar kağıdı ve stil ayarla'yı seçin. Duvar kağıdı seçin. Resimlerden birini seçerek duvar kağıdınız olarak ayarlayın.
Boyanabilen duvar kağıtlarının üst katının vinil macundan hazırlandığı ve onun da solvent dışında tüm sıvılara dayanıklı olduğu göz önüne alındığında; çözücü içermeyen her tür su bazlı, akrilik, lateks ve diğer boyalar kullanılabilir.
– Yüzey kuru, temiz ve sağlam olmalıdır. Duvarda nem olmamalıdır. – Yüzeydeki kirlilikler temizlenmeli ve yüzeyin düzgünleştirilmesi için hafif olarak zımparalanmalıdır. Duvar yüzeyindeki çatlaklar varsa bunlar alçı sıva veya saten alçı ile kaplanmalı ve duvarın tüm yüzeyine saten alçı macun çekilip zımparalanmalıdır.
Özellikle is lekesi için doğal bir temizleyici arayışında iseniz sirke ve su karışımını uygulayabilirsiniz. Bir kova suyun içerisine bir bardak sirke ekleyerek sünger yardımı ile lekeli noktalara bu karışıma sürün ve birkaç dakika bekletin. Beyaz sirke diğer sirkeye oranla daha az kokuya sahiptir.
Duvar silme bezi olarak geride hav, leke ve iz kalmaması için sadece mikrofiber bez kullanmalısınız. Normal bezler kiri oradan oraya sürüklerken, mikrofiber bezler tüm tozu ve kiri bünyesine hapseder.
Duvar kağıdı temizliği yaparken sirke kullanacaksanız sadece beyaz sirkeyi tercih etmelisiniz. Çünkü diğer sirke çeşitleri yüzeyde renk atmasına neden olur. Desenli duvar kağıdı temizliği için de beyaz sirke başarılıdır. Sararmış duvar kağıdı temizliği için ise karbonatlı suyu tercih edebilirsiniz.
Uygulanan kimyasal ya da doğal içerikli yöntemlere rağmen duvarlardaki is lekeleri geçmemişse tek çözüm boyamadır. Dekoratif iç cephe boyaları yardımıyla duvarlarını tarzınıza uygun renklerle yenileyebilirsin. Boya işleminden sonra duvarlarınıza nişastalı su uygularsan boyayı daha da kalıcı hale getirebilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri