Kemik sağlığa iyi gelen ve zayıflamak içinde kullanılan kekik suyundan daha iyi faydalanabilmek için haftada her gün içilmeli ancak haftanın sonunda 10 gün kadar ara verilmelidir. Kekik suyunu gün içerisinde de 3-4 kaşıktan fazla tüketilmemesi daha uygun görülmektedir.
Kekik suyu günde 2 bardaktan fazla tüketilmemesi önerilir. Yan etkilerini görmemek için doğru oranda tüketmek önemlidir. Bunun için 1 hafta süresinde her gün içtikten sonra 15 gün süreyle ara verilebilir. Metabolizmaya etki etmesini istiyorsanız kekik suyunu aç karna günün herhangi bir zamanında tüketebilirsiniz.
Kekik suyu, günde 2 fincandan fazla içilmemelidir. 1 hafta boyunca her gün kekik suyu içtikten sonra, mutlaka 10 gün ara verilmelidir. Kekik suyu tüketiminde aşırıya kaçmamanız önerilir.
Kekik çayı kekiğin taze yapraklarından hazırlayabileceğini gibi aynı yöntemle kuru kekikten de çay demleyip tüketebilirsiniz. Herhangi bir kronik sağlık probleminiz yoksa kullanım amacınıza uygun olarak taze olarak demlediğiniz kekik çayını günde 2 fincana kadar tüketebilirsiniz.
Demlendikten sonra süzüp içebilirsiniz. Kuru kekik çayı da yapabilirsiniz. Günde 1-2 defa tüketebileceğiniz kekik çayını hazırlarken asla kaynatmayın.
İlgili 21 soru bulundu
İşte kekik çayı günde kaç bardak içilir sorusunun cevabı… Kekik çayını tüketme tavsiyesi olarak alternatif tıp uzmanları, Günde 2 fincan kekik çayı, yıl boyunca,10 günlük aralarla 2 veya 3 haftalık kürler dahilinde içilmesini gerektiği belirtiyorlar.
Uzmanlar, kekik çayının gün içerisinde en fazla 2 bardak içilebileceğini belirtirler. Daha fazla içilmesi durumunda, bazı yan etkiler görülebilir. Ayrıca kekik çayı devamlı olarak tüketilmemelidir. Kekik çayı aşırı tüketildiğinde çeşitli yan etkilere neden olabilir.
Kekik Çayı Ne Kadar Tüketilmeli? Her besinde olduğu gibi, kekik tüketiminde de aşırıya kaçmamak oldukça önemlidir. Birçok uzman tarafından tavsiye edilen bitki çayı tüketimi miktarı günde 1 ila 2 fincan arasıdır.
13) Kekik. Kekik idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir mi diye merak ediyorsanız bu bitkinin öncelikle idrar söktürücü olduğunu belirtelim. İdrar yolu enfeksiyonunun iyileşmesinde vücudun temizlenmesi önemlidir ve kekik bunu destekler.
Ek olarak bağışıklık sistemini de güçlendirmeye yardımcı olduğu düşünülen kekik çayı isteğe göre limon ve bal ile birlikte karıştırılarak tüketilebilir.
Kekik suyunu günlük olarak tüketebilirsiniz. Bunun için birkaç yemek kaşığı kekik suyunu bir bardak su içerisine ekleyip karıştırın. Bu karışımı sabahları aç karnına içmek faydalı olabilir. Ayrıca, kekik suyunu yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
Kekik suyunun yaygın olarak bilinen yan etkileri ve zararlarıyla ilgili şunları aklınızda bulundurmanızda fayda var: Aşırı tüketilmesi durumunda baş dönmesi, mide bulantısı, kusma, baş ağrısı gibi yan etkiler görülebilir. Kan pıhtılaşma hızını yavaşlatır.
Anti-viral özelliklere sahip bitki çayları özellikle kış aylarında tercih edilir. Bu bitkilerden biri olan kekik çayı da kas ağrıları, öksürük, soğuk algınlığı gibi viral efeksiyonlara karşı koruyuculuk sağlar.
Kekik çayı, yemeklerden önce veya sonra tüketilebilir, ancak aşırı tüketimden kaçınılmalıdır.
Vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri bünyesinde barındıran bitkisel ürün, kemikleşen yağ kitlesinin erimesini sağlar. İdrar söktürücü özelliği sayesinde vücuttaki ödemin çözülmesine yardımcı olan kekik suyu zayıflama diyetlerini destekleyici bir ürün olarak kullanılabilir.
Kekik suyu, günde 2 fincandan fazla içilmemelidir. 1 hafta boyunca her gün kekik suyu içtikten sonra, mutlaka 10 gün ara verilmelidir. Kekik suyu tüketiminde aşırıya kaçmamanız önerilir. Kekik suyunun zayıflatıcı etkilerinden faydalanmak için, aç karna tüketilmesi önerilir.
Antioksidan özelliği bulunan kekiğin güçlendirici, iltihap giderici, ağrı dindirici, balgam söktürücü, bağışıklığı destekleyici, mikroorganizmalara karşı vücudu koruyucu etkisi bulunur. Ayrıca sindirim sistemi üzerinde de olumlu etkileri vardır.
Vajinal ve ağız mantar enfeksiyonları üzerinde oldukça etkilidir. Maya enfeksiyonu ile savaşır, kısa sürede yok olmasına yardım eder.
İdrar yolu enfeksiyonları genel olarak antibiyotik ile tedavi edilir. Bunun yanında hafif semptomlu idrar yolu enfeksiyonlarını iyileştirmek ya da antibiyotik ile birlikte tedaviyi hızlandırmak için, yaşam ve beslenme tarzında bazı değişiklikler yapmak idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir.
Kekik toz olarak kullanıldığında yemeklere baharat katar. Aynı zamanda kurutularak çay olarak da tüketimi mümkündür. Yağ olarak da balık, et ya da çorbaların içerisine katıp yenebilir, salatalarla tüketilebilir. Kekiği doğrudan kaynatıp suyunu da içebilirsiniz.
Cilt üzerinde biriken kir, yağ ve bakterileri temizlemeye yardımcı olur ve gözenekleri açarak cildin nefes almasını sağlar. Ayrıca kekik suyunun içerdiği antioksidanlar, serbest radikallerin neden olduğu yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olur ve cildin daha genç ve taze görünmesine katkıda bulunur.
Limon kekiği demir açısından zengindir, ayrıca C, D ve B vitaminleri içerir. Limon kekiğindeki uçucu yağ, antioksidan ve antiseptik özellikler sağlayan doğal bileşikler içerir. Limonlu kekik çayı, dekonjestan ve gevşetici özellikleri nedeniyle çocuklara genellikle solunum yardımı olur.
Kekik çayı iştahı baskılayan bir içecektir. Aynı zamanda metabolizmanın hızlanmasına da yardımcı olur. Bu yüzden kekik çayı ile zayıflamak mümkündür. Ancak iştahı baskılamak için, kekik çayının yemeklerden 1 saat önce tüketilmesi önerilir.
Organik kekik suyunu günde 1-2 fincan (küçük kahve fincanı ile) içebilirsiniz. 2 fincandan fazla içilmesi önerilmez. Tadı oldukça yoğun olduğu için doğal içeceklere ya da suya karıştırarak içebilirsiniz. Eğer tadına alışkınsanız seyreltmeden içmenizi öneririz.
Soğuk algınlığını, öksürüğü ve boğaz ağrısını tedavi etmektedir. Taş kekiği, antiseptik ve antibiyotik özelliklerinde olup, öksürük ve soğuk algınlığı için kusursuz bir ilaçtır. Taş kekiği ayrıca bronşit tedavisi içinde de kullanılmaktadır. Kekik yağı en kuvvetli doğal antimikrobiyallerden birisidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri