Keloğlan Mağarası Denizli İli, Acıpayam İlçesi'nin 18 kilometre doğusunda bulunan Dodurgalar Mahallesi'nin 3 kilometre batısındaki Mallı Dağı'nın doğu yamacındadır. Mağara içerisinde çok miktarda dikit, sarkıt ve sütun bulunmaktadır.
Keloğlan Mağarası, Denizli 'nin Acıpayam ilçesine bağlı Dodurgalar kasabasının sınırları içerisinde bir mağaradır.
Denizli'nin Acıpayam ilçesine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Dodurgalar Mahallesi'nde bulunan ve saç çıkardığına inanılan Keloğlan Mağarası, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. 145 metre uzunluğundaki mağara, sarkıt ve dikitleriyle görsel bir şölen sunuyor.
5–6 m yüksekliğindeki mağara içinde uzanan gezinti yollarının uzunluğu yaklaşık 145 m'dir. İçine girdiğinizde kendinizi rengarenk Masal Aleminde buluyorsunuz. Mağara, Dodurgalar Belediyesi tarafından işletilmekte, Müzekart geçmemektedir. Giriş ücreti 25 TL, öğrenci 15 TL dir.
İnsuyu Mağarası, Burdur-Antalya karayolu üzerinde, Burdur'a 13 kilometre uzaklıkta bulunan ve ülkemizde turizme açılan ilk mağaralardandır (1965). Mağara 597 mtetre uzunluğunda olup deniz seviyesinden 900 metre yüksekliktedir.
İlgili 36 soru bulundu
İnsuyu Mağarası, Burdur il merkezine göre güneydoğuda 10 km uzaklıkta bulunmaktadır. Çatağıl Köyü sınırları içerisindedir. Uzunluğu 597 metre ve en geniş yeri 80 metre civarındadır. Birbirine bağlı 9 boşluktan oluşur.
İlmî yayınlarda yaygın olarak belirtildiği üzere; karstik yapıdaki anakaya ve topraklardan, içinde kireç bulunan su damlacıklarının uzun yıllar boyunca oluşturduğu sarkıt ve dikitlerin bulunduğu mağara ortamları doğal güzellikleri yanında astım ve bronşit gibi hastalıkların tedavisinde de kullanılmıştır.
Giriş için ücret alınmıyor. Otopark var.
Mağara içerisindeki traverten gerçekten görülmeye değer. Otoparkı var. Giriş 4 lira kişi başı.
Batman'ın Gercüş ilçesinde bulunan tarihi Kral Kızı Mağarası keşfedilmeyi beklerken, fotoğrafçıların uğrak yeri olmaya başladı.
Aslen Elazığlı olan sanatçı, lise okurken tiyatroya başladı. Ankara Halkevi'nde tiyatro kursları aldı. Rüştü Asyalı, Ankara Devlet Konservatuarı'nda tiyatro bölümünü okudu. Üniversiteyi bitirdikten sonra, Ankara Radyosu Çocuk Saati'nde Keloğlan oyunlarını canlandırdı.
Keloğlan Mağarası Denizli İli, Acıpayam İlçesi'nin 18 kilometre doğusunda bulunan Dodurgalar Mahallesi'nin 3 kilometre batısındaki Mallı Dağı'nın doğu yamacındadır.
SEYAHAT HABERLERİ Tur operatörü Emre Süllü, Keloğlan efsanesini duyanların mağarayı sıkça ziyaret ettiğini belirterek, ''Bu bölgede yaşayanlar ve dışarıdan gelenler kel çobanın efsanesini duyunca Keloğlan Mağarası'na geliyor.
Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Meydancık Köyü'nde bulunan Keloğlan Türbesi'nin Hikayesi.
Zeus Mağarası: Afrodit'in Yüzerek Güzelleştiği ve Meryem Ana'nın Suyunda Yıkandığı Efsanevi Mağarayı Keşfedin. Favorilerinize Ekleyin. Zeus Mağarası, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde Güzelçamlı beldesinde yer alan tarihi ve doğal bir alan.
Zeus Mağarası Türkiye'nin batısında Ege Bölgesi'nde, Aydın İli, Kuşadası'nda bulunan bir turistik mağaradır. Mağara, Kuşadası ilçesi Güzelçamlı beldesinin hemen batısında, Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı içindedir.
Bir mitolojik öyküye göre, gök tanrısı Zeus'un, kardeşi denizler tanrısı Poseidon'u kızdırdığında, elindeki üçlü yabasını kaldırıp dalgaları kabartan ve denizi altüst eden Poseidon'un gazabından kaçıp sakinleşmesini beklemek için bu mağaraya sığınıp, burada dinlenerek yıkandığından mağaranın adı “Zeus Mağarası” kalmış.
Keloğlan Türbesi Kars'ta – Meydancık / Arpaçay Kafkas Haber Ajansı - www.kha.com.tr kha Keloğlan Türbesi Kars'ta – Meydancık / Arpaçay KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Türk masallarının en ünlü kahramanlarından biri olan Keloğlan'ın Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Meydancık Köyü arazisinde türbesi bulunuyor. 30 yıl ...
Çeşitli masallarda, gücün (padişahın) karşısında halkı temsil eden Keloğlan; Türk insanının zekâsını, aklını, başarısını, azmini, şansını ve saflığını da en güzel şekliyle kendi üzerinde toplayan, problemleri gülerek çözümleyen “hümorist” yapıya sahip bir tiptir.
Keloğlan, özellikle Türk ve Altay mitolojisinde, masal, fıkra ve benzer halk anlatılarında adı geçen saçsız masal kahramanıdır. Türk masal anlatı geleneği içerisinde olumlu ve olumsuz özelikleri ile halkı temsil eden bir tiptir.
İnsuyu Mağarası, her gün saat 08:30'da ziyarete açılmaktadır. Yaz mevsiminde, mağara 19:00'a kadar, kış mevsiminde ise 17:00'ye kadar ziyaretçilere hizmet vermektedir. Giriş ücretleri ise 2023 yılı için aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir: Tam bilet 20 TL, öğrenci bileti 10 TL ve öğretmenlere özel olarak 15 TL'dir.
Bölgede 1984 yılında başlayan yarı kurak dönem, zamanla suya olan talebin artmasına yol açmıştır. Aşırı pompalama devam ettiği için, öncelikle yeraltı suyu seviyeleri hızla düşmüş ve daha sonra, İnsuyu mağara kaynağı tamamen kurumuştur.
Burdur'un tarihi güzelliklerinden olan İnsuyu mağarası, yılda 100 binin üzerinde ziyaretçi ağırlıyor. Genellikle yabancı turistlerin gelip gördüğü mağara, ülkemizde turizme açılmış ilk mağara özelliğine sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri