Keloğlan Masalları (8 Yaş ve Üstü)
Çeşitli masallarda, gücün (padişahın) karşısında halkı temsil eden Keloğlan; Türk insanının zekâsını, aklını, başarısını, azmini, şansını ve saflığını da en güzel şekliyle kendi üzerinde toplayan, problemleri gülerek çözümleyen “hümorist” yapıya sahip bir tiptir.
“Keloğlan Masalları” Türk dünyası kültür ve edebiyatının en önemli ürünlerindendir. Bu masallarda ana karakter Keloğlan'ın karşılaştığı zorluklarla mücadelesi konu edilmektedir. Birçok masalda yaşlı annesiyle geçim sıkıntısı yaşayan Keloğlan'ın gayreti, kısa yoldan geçim kaynağı sağlama veya zengin olma üzerinedir.
Keloğlan karakteri çizgi dizi ve animasyon olarak Bir Varmış Bir Yokmuş Keloğlan Masalları adıyla TRT Çocuk'ta 16 Mart 2009 tarihinden itibaren yayınlanmaya başlamıştır.
Birbirleriyle ve insanlarla; özellikle kötü amaçları için onları yakalamaya kafayı takmış olan uğursuz büyücü Gargamel'le uğraşmak zorunda olan efsanevi küçük, mavi yaratıkların beyazperde macerası 7-11 yaş seyircisinin yanı sıra onları sinemaya götüren büyüklere hitap eden bir yapım...
İlgili 17 soru bulundu
tuncay opçin on X: "Keloğlan çizgi filminde, Uzun adında bir hırsız vardı. Çizgi film, sırf bu yüzden yayından kaldırıldı.
Rüştü Asyalı 1947 yılında Ankara'da dünyaya gelen tiyatro, sinema oyuncusu, yönetmen, senaryo yazarı ve seslendirme sanatçısıdır.
Gerçekçi masal türünün en bilineni 'Keloğlan' masallarıdır.
Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Meydancık Köyü'nde bulunan Keloğlan Türbesi'nin Hikayesi.
Keloğlan Türk masalları içerisinde en sevilen ve günümüzde hala anlatılan hikayeler arasındadır. Özellikle Altay ile Türk mitolojisi içerisinde Keloğlan karakterinden çokça söz edilmektedir. Keloğlan saçı olmayan bir karakterdir.
Fahri Celâl, “Çanakkale'deki Keloğlan” adlı hikâyesinde Türk askerinin I. Dünya Savaşı'nda çekmiş olduğu sıkıntıyı ve gösterdiği fedakârlığı milli karakterli bir halk ürünü olan Keloğlan masallarının baş tipi özellikleriyle kendi hikâyesindeki ana kişiyi bütünleştirerek yeni bir kahraman ortaya çıkarmaya çalışmıştır.
Keloğlan, bizden, içimizden biridir. İyi yüreklilik deyince akla o gelir. Üstelik cesurdur, hiçbir şeyden korkmaz. En zor durumlarda aklını kulanır, zekasıyla her zor işin üstesinden gelir.
Keloğlan, Türk masallarının en ünlü kahramanlarından biri olup, saçsız başı, zekası, kurnazlığı, omzundan eksik olmayan çıkını ile tanınmaktadır. Keloğlan masalları Türk mitolojisi ve Altay mitolojisinin ortak figürlerinden biridir.
KELOĞLAN KELİMESİNİN ANLAMI
Bu kelime genellikle özel isim( keloğlan, kel oğlan, Kel oğlan), isim (kel oğlan) şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı özel isim (Keloğlan), isim (keloğlan) şeklinde olmalıdır.
Çeşitli masallarda, gücün (padişahın) karşısında halkı temsil eden Keloğlan; Türk insanının zekâsını, aklını, başarısını, azmini, şansını ve saflığını da en güzel şekliyle kendi üzerinde toplayan, problemleri gülerek çözümleyen “hümorist” yapıya sahip bir tiptir.
Bir varmış bir yokmuş, tanrının kulu çokmuş, çok yemesi yok demesi pek günahmış diye başlar bu coğrafyada masallar. Ve yaratıcısı olan toplumun hayallerini, umutlarını, mizah gücünü, kızgınlığını ve bir çok duygusunu dile getirir.
Türkiye'de Türk yapımı olan ve çocuklar tarafından çok sevilen çizgi filmler arasında; Pepee, Keloğlan Masalları, Rafadan Tayfa, ve Niloya'dır.
Keloğlan Masalları Çizgi film ana karakterlerindendir. Aynı zamanda Keloğlanın aşık olduğu kızdır.Uzun Sarı saçları olan Balkız günün büyük bir kızmında Keloğlan ile birliktedir.
Suna Pekuysal, kimlik adıyla Adile Suna Belener, (24 Ekim 1933, İstanbul - 22 Temmuz 2008, İstanbul), Türk sinema, tiyatro ve televizyon oyuncusu, seslendirme sanatçısıdır.
Keloğlan (1971) filmi - Sinemalar.com - Sinemalar.com -
Keloğlan Masalları 39.Bölüm(Final)
Aslen Elazığlı olan sanatçı, lise okurken tiyatroya başladı. Ankara Halkevi'nde tiyatro kursları aldı. Rüştü Asyalı, Ankara Devlet Konservatuarı'nda tiyatro bölümünü okudu. Üniversiteyi bitirdikten sonra, Ankara Radyosu Çocuk Saati'nde Keloğlan oyunlarını canlandırdı.
Keloğlan Masalları İzle TRT Çocuk.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri