İlk olarak özet geçmekle başlayalım, keman eğitiminin çocuğa katkıları arasında hangi gelişim alanları bulunuyor; Fiziksel gelişimi destekliyor: çene ve parmak kasları, duruş çalışmaları Zihinsel gelişimi destekliyor: çok yönlü düşünme sistemi. Sosyal – Duygusal Gelişim: özgüven ve iletişim becerileri.
Keman çalarken hem sağ hem de sol elimizi oldukça aktif kullanmaktayız. Sağ el ile yay hareketlerini yaparken, sol el ile notaları basma ve keman tutuşunu desteklemek gibi faaliyetler gösteririz ve bu durum aslında istemsiz olarak el-kol kaslarımızı kuvvetlendirir ve gelişimine büyük oranda destek sağlar.
Bunun yanı sıra birçok faydasını da sayabiliriz. Unutkanlığı önler, sadece keman değil öğreneceğiniz herhangi bir enstrüman sizi hafıza olarak oldukça geliştir. Çocukların müzikle büyümesine, gelişmesine sebep olarak olumsuz hayat şartlarından korur. Çoklu düşünme yetisi kazandırır.
İster profesyonel, ister hobi olarak ilgilenin yine de keman çalmaya günde en az 1 saat zaman ayırmanız uygun olacaktır. Bu 1 saatlik süre size öğrendiklerinizi yenilemenize ve kendinizi geliştirmenizde yardımcı olacaktır.
Derin bir sese sahip olan keman, birçok farklı müzik türünde kullanılır. Kemanla ilgilenen kimseler keman nedir sorusunu sormaktadır. Keman telli çalgılar grubundan yayla çalınan müzik aletlerindendir. Yüzyıllardır var olan keman, farklı tarzda müzik yapımında kullanılır.
İlgili 30 soru bulundu
Günümüzdeki anlamda keman ilk olarak 14. yüzyılda Kuzey İtalya'da ortaya çıktı. Bu dönemden sonra keman Avrupa'da yayıldı. İlk keman yapımcılarının Rebec, Rönesans da Fer tarafından Orta Çağ'da İtalya'da Lira da Braci, Fransa'da Viel adlarıyla kullanılan yaylı çalgıları kemanın atası sayılır.
Keman sanıldığı aksine zor bir enstrüman değildir. Keman çalmaya yeni başlıyorsanız kemanla çalınan kolay şarkıları 2 ay gibi kısa bir sürede çalmaya başlamış olabilirsiniz. Keman çalmak çok fazla egzersiz yapmayı gerektirir.
Keman öğrenmek uzun ve keyifli bir yolculuktur. Keman eğitimi yeni başlayanlar için ilk haftalardan itibaren verilen eğitim 3-6 ay arası sürmektedir. Bu maksimum 6 aylık sürenin içerisinde keman parçalarını sesleri temiz bir şekilde çıkarabilmeniz için yoğun pratikler yapmanız gerekir.
Keman çalmak saatte 170 kalori yakmanızı sağlar. Keman yapımında 70 parça ağaç kullanılabilmektedir.
Keman gibi sesiyle harikalar yaratan bir enstrümanı öğrenmek için yaş önemli bir kriter değildir. Profesyonel olmak için uzun yıllar eğitim alınması gerektiği doğrudur ancak her yaştan insan her zaman hobi olarak keman çalmayı öğrenebilir ve bundan büyük keyfi alabilir.
Örneğin, bir piyanistin çok iyi olduğu ve çok hızlı çalabildiği söylendiğinde, bu kişi bir virtüöz olarak nitelendirilebilir. Virtüözün en çok kullanıldığı anlamları arasında keman virtüözü yer alır. Çoğunlukla usta bir kemancıdan bahsedilirken keman virtüözü denir.
Aslında 'keman çalmak zor' gibi düşüncelerin temeli, kemanın perdesiz yapıya sahip bir müzik aleti olmasından ve tutuş pozisyonlarının insan anatomisi ile çok uyuşmamasından kaynaklanıyor.
Müzik beyindeki kan akışını arttırır. Beyin çalışırken çok fazla enerjiye ihtiyaç duyar, kan akışının artması bu nedenle faydalı bir durumdur. Enstrüman çalmak bunların yanı sıra beynin yenilenmesine yardım eder, stresi ve depresyonu engeller ve beynin yürütme işlevlerini güçlendirir.
Bu genel düşüncelerin aksine her yaşta herkes, her zaman,keman çalmayı öğrenebilir.
Genel olarak da Luthier`ler, ud, keman üretmektedir.
Kendi Kendine Keman Öğrenmek Mümkün mü? Evet, ders almadan da evde keman öğrenmek mümkün. İnternet ortamı üzerinde kemandaki eğitim sürecinizi destekleyecek bir çok resim, video, makale ve nota ve kitap gibi kaynaklar mevcut.
Keman çalmayı öğrenmek ne kadar sürer sorusunu yanıtladık. Bireysel çabanız, aldığınız profesyonel destek ve başlangıç düzeyiniz sürede doğrudan etkili. Ancak ortalama bir yanıt arıyorsanız 6-7 aylık bir süreç, keman öğrenmek için yeterli olabilir. Tabii iyi bir keman kursuna gitmeniz çok önemli.
Keman Öğrenmek Gitara Karşı Daha Çaba Gerektirir
Öte yandan, gitar çalmayı öğrenmek, yeni başlayanlar tarafından sadece birkaç gün içinde kolayca öğrenilebilecek akorlar ve ses çalma teknikleri hakkında yalnızca temel bilgileri gerektirir.
Bunun sebebi eğer ki kemanı uzun tırnakla çalmaya çalışırsanız tırnaklarınız parmaklarınızdan önce tele ulaşacaktır böylece tele rahatlıkla basamayacaksınız ve çaldığınız parça normalde çalabileceğinizden daha kötü bir şekilde duyulacaktır.
Peki 20 yaşından sonra keman öğrenilir mi? Bu soruya hiç uzatmadan cevap vermek gerekirse keman öğrenmek için herhangi bir yaş sınırı olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Dolayısıyla 20 yaşından sonra keman öğrenilir mi sorusunun cevabı elbette olumludur.
İnternetten keman çalmayı öğrenmek mümkündür. Fakat riskli bir konudur. Bu konuda öncelikle bizler temel düzey oturana kadar ders alınmasını biz keman konusunda uzmanlar öneriyoruz. Tabi ki bu temel seviyede el kol duruşu bunun yanında keman seçimi gibi bir çok teknik konuda sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Keman çalmak için zaman ve emek harcamak gerekir. Özellikle keman çalmak için kemana ilgi göstermek sıkılmadan sabrederek düzenli egzersizler yaparak herkes gibi sizlerde keman çalabilirsiniz.
Enstrüman çalmaya yeni başlayan kişiler için çello, öğrenmesi en zor enstrümanlar arasında yer alır. Bunun nedeni ise müzik kulağının henüz oluşmamasından kaynaklıdır. Bu nedenle disiplinli çalışma olmadan çello öğrenmek zordur.
Gitar, en kolay öğrenilen enstrümanların başında gelir. Gitar çalmayı kendi başına öğrenen insanların sayısı azımsanmayacak kadar fazladır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri