Kemik tozunun kaynama süresi, kullanım amacına ve işleme yöntemine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Örneğin, otogreft olarak kullanılacak için alınan kemik dokusunun iyileşmesi genellikle 3-6 ay sürebilir.
Diş etine kemik tozu uygulaması sonrasında bazı ayrıntılara dikkat ederek, kemikleşme sürecini hızlandırabilirsiniz. Operasyon sonrası kemik tozu uygulamaları yapılan alanla sert yiyecekler çiğnemekten kaçınmalısınız. Aynı zamanda diş fırçalama, diş ipi kullanımı ve arayüz fırçası ile ağız hijyeninizi korumalısınız.
Kemik Tozu Uygulaması Ne Kadar Sürer Ve Ne Zaman Kaynaşır? Kemik tozu uygulama seansı işlem başına 20-30 dk sürmektedir. Vakanın kolaylık zorluğuna göre bu süre azalabilir ya da artabilir. Kemik tozu uygulandıktan sonra ise kemikle kaynaşması ve yeni kemik oluşumu 3-4 ay içerisinde olmaktadır.
İmplant takılan alanda, implantın kemiğe kaynaması yaklaşık olarak 8-12 hafta sürecektir.
İmplant yerleştirilmesi sonucu normal iyileşme süresi sonunda tedavinize devam edilebilir. Tedavi planlamanız sonucunda implant öncesi kemik grefti gerekliliğine karar verilmiş ise bu operasyondan sonra 4-6 ay iyileşme süresi gerekmektedir.
İlgili 36 soru bulundu
3)Şişlik ve Ağrı
İmplant operasyonu sonrası şişlik ve ağrı meydana gelmesi normaldir. Operasyondan sonra genellikle 2-3 günden sonra bu bulguların azalması beklenir.
Deri greftleri, ameliyat sonrası, yerine ve duruma göre 1-7 gün açılmaz. Üzerinde dokunun tutması ve sabit kalması için baskılı bir 'bohça' pansuman bulunur. Ortalama 3-4 günde açılır. Takiben nemli, yağlı pansumanlar yapılır.
Kaynayan implant diş, doğal dişler gibi işlevlerini sürdürür. İmplantın kemiğe kaynaması ise iyileşme sürecinde anlaşılır. İmplant dişte uygulama sonrası; ağrı, hareketlenme ve iltihaplanma yoksa implant diş kemiğe kaynamıştır.
Tampon ameliyatın yapıldığı bölgeye hafifçe bastırılır. İmplant bölgesinin iyileşmesi için ilk 24 saat son derece önemlidir. Tükürmemeye, dişlerinizi fırçalamamaya ve ağzınızı çalkalamamaya da özen göstermeniz implant yerlerinin kısa sürede iyileşmesini sağlamaktadır.
2. İmplant uygulaması ardından ilk 2 saat hiçbir şey yemeyiniz, içmeyeniz. İlk 48-72 saat içerisinde sıcak ve soğuk besinlerden uzun durunuz. Yumuşak ve oda ısısındaki besinler tüketmeniz gerekir. Asitli meyve suları, alkollü içecekler ve baharatlı besinlerden kesinlikle kaçınılmalıdır.
Kemik tozu, implant çevresindeki boşlukları doldurarak daha sıkı bir uyum sağlar ve implantın çevresinde yeni kemik dokusu oluşumunu teşvik eder. Bu, implantın çene kemiğiyle daha iyi bir şekilde entegre olmasını sağlayarak başarılı bir implant tedavisi için önemlidir.
Örnek olarak üst çene bölgesinde, arka taraflarda aşırı derecede erimiş, incelmiş, implant yapamayacağımız, kemik tozu operasyonu ile bile implant yapamayacağımız durumlarda biz zigomatik implant kullanarak rahatlıkla implant yapabilmekteyiz.
Özellikle İslam dininde, Müslümanlar için helal ve haram kavramları önemlidir. Bazı alimler, bazı hayvanlardan elde edilen kemik tozunun helal olmadığına dair görüşler bildirirler ve bu sebeple porselende kemik tozu içermeyen ürünlerin kullanımını tavsiye ederler.
Kemik Tozları ( GREFTLER ) Nasıl İmal Edilir? Kemik tozları hayvanlardan elde edilir. Özellikle büyük baş sığır ya da binek hayvanı olan atlardan sağlanır. Yani hayvanların belirli bölgelerinden elde edilen kemikler birçok aşama ve sterilizasyon işlemlerinden geçer.
Kemik grefti, diğer bir deyişle çene kemik tozu uygulaması kemik kaybı ve yetersizliği durumunda, kemik yetersizliğinin greftleme ile telafi edilmesidir. Doğal dişler ağız içinde çene kemiğinde sıralanmış bir şekildedir.
Kemik yetersizliğinin ne kadar olduğu, greftleme yapılan alana uygulanacak implant tedavisinin şekli gibi faktörler süreyi belirler. Ortalama 3-4 ay sonra kemik tozu eklenen bölgeye implant yerleştirilebilir.
Yani, bir implantın başarısı üzerine protez yapılıp hasta çiğnemeye başladıktan sonra belli olur. Genelde implantın başarılı sayılması için beklenmesi gereken süre protez yapıldıktan sonraki ilk bir yıldır. Bu da implant üzeri protez yapımının önemini ortaya koymaktadır.
36 saat sonra ağzınızı 2 hafta boyunca günde iki defa ağız gargarası ile ya da tuzlu su ( bir bardak ılık suya ¼ çay kaşığı tuz ) ile gargara yapılması tavsiye edilir. 1 dakika boyunca gargara yapınız, tükürünüz ve sonrasındaki 30 dakika boyunca herhangi bir şey yemeyiniz, içmeyiniz.
İmplant tedavilerinde implantın tutmaması durumu belli dönemlerde karşımıza çıkabilir. İmplantın uygulanmasının hemen ardından bölgede gelişen bir enfeksiyon, implantın çene kemiği ile kaynaşmasına engel olacaktır. Operasyondan sonra ki ilk bir hafta ağrıların olması normaldir.
Başarısız implant, vücut tarafından reddedilen veya yerleştirildiği bölgede tutunamayan dental implantdır. Bu durum implantın yerleştiği bölgede ağrı, şişme, kızarıklık, çürüklük veya implantın yerinden oynaması gibi belirtilere yol açabilir. Başarısız implant durumları diş hekiminize danışmanız gerekir.
Özellikle çenede şişlik, karıncalanma hissi ve tat kaybının alerjik reaksiyon, dolayısıyla tutmayan implant belirtileri arasında saymak mümkündür. Son olarak implant kaynamaması gibi durumların doktor hatalarına bağlı olarak da gerçekleşebileceğini hatırlatmak gerekir.
Saç kökleri, ekildikten 10 gün sonrasında ekildikleri. yere oldukça sağlam bir şekilde adapte olurlar.
Deri greft ve flapları, dolaşım bozukluğu olan kimselerde kolay tutmazlar. Özellikle şeker hastaları, herhangi bir nedenle vaskülopatisi olan yada radyasyon tedavisi gören hastaların deri greft ve flapları sorun yaratırlar.
Tek tek alındığı takdirde bu yöntem FUE olarak adlandırılır. Bütün olarak greft alma işlemi ise FUT olarak isimlendirilir. Donör bölgede iyileşme birkaç hafta içerisinde tamamlanabilir. Hafif ya da belirgin bir iz de ortaya çıkabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri