Projeler yaratıcı, bilimsel, uygulanabilir, yarar sağlamaya dönük, açık ve anlaşılır olmalıdır. 2. Projelerde, problemin tanımı, amacı, hedefleri ve faaliyetleri arasında anlamlı ilişki kurulmalıdır. 3. Projeler sürdürülebilir olmalıdır.
Proje, bir soruna çözüm bulma, elde bulunan bir imkanı değerlendirme ya da bir eksiği gidermeye yönelik ve sınırlı bir süre ve sınırlı kaynaklar dahilinde gerçekleştirilen işlerin ya da çalışmaların tamamıdır. Proje Nedir? Proje, daha önce benzeri yapılmamış bir ürün, hizmet, sonuç ya da servis ortaya çıkarabilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Mimari projede bulunması zorunlu olan unsurlar şunlardır; 1- Vaziyet planı, 2- Emsal hesabı 3- Tat ve merdiven çatı planları, 4- Bina dış görünüşleri, 5- Otopark ve sığınak hesabı, 6- Kanal bağlantı detayı, 7-Bağımsız bölüm listesi, 8-Isıyı yalıtım detaylarıdır.
Her proje süreci, şunları içeren beş temel adımdan oluşur: başlatma, planlama, izleme - kontrol ve sonlandırma.
Proje amacı, projenin uygulanması ile sağlanacak ve projeden daha uzun ömürlü olması beklenen hedeftir. Amaç, temel problemi tamamen çözmek ve hedef gruplar için sürdürülebilir faydalar sağlamaktır. Her proje için yalnızca bir proje amacı olmalıdır.
Çift ünsüz harfle başlayan Batı kökenli alıntılar, ünsüzler arasına ünlü konulmadan yazılır: francala, gram, gramer, gramofon, grup, Hristiyan, kral, kredi, kritik, plan, pratik, problem, profesör, program, proje, propaganda, protein, prova, psikoloji, slogan, snop, spiker, spor, staj, stil, stüdyo, trafik, tren, ...
Projelerde, çatışmaları önlemek ve projelerin zamanında teslim edilmesini sağlamak için proje ekibi veya müşteri tarafından belirlenen şartlara proje kabul kriterleri veya proje yönetimi kabul kriterleri denir.
(Göster / Gizle) Sunum İçeriği: Düz metin (text) olarak.. PROJE HAZIRLAMAProje; önceden belirlenmiş bir süre içerisinde değişim yaratmayı hedefleyen, birbiriyle ilişkili amaç ve hedefleri olan, uygulanması sonucunda çeşitli ürünlerin elde edildiği bir çalışmadır.
Proje çalışması merak veya bir sorunun ortaya çıkışı ile başlar; gözleme, ölçmeye ve incelemeye dayanır. Çevrede yaşananları merak etmek, ilgi duymak ve bunun doğrultusunda merak edilen konulara ilişkin gözlem yapmak proje hazırlamada ilk adımı oluşturur.
Teknik proje yönetimi, liderlik ve stratejik yönetim. Proje performansını arttıracak olan uzmanlık bilgisi, iş sonuçlarını daha iyi gösterebilen iş yönetimi, ekibe yol gösterebilme, ekibi motive edebilme, projenin teknik detaylarına ilişkin becerilere sahip olmak Proje Yöneticisi için çok önemlidir.
Başlangıçta, proje kapsamı tanımlanmış ve projeyi tamamlamak için uygun yöntemler belirlenmiştir. Bu adımı takiben, işi tamamlamak için gerekli olan çeşitli görevlerin süreleri listelenir ve bir iş dökümü yapısına gruplanır.
Öncelikle hedefin özellikleri olabildiğince açık bir şekilde tanımlanmalı. Hedef somut olmalı, beirlenmemiş ayrıntı kalmamalı. Bu ayrıntıları belirlemek için “ne yapmak istiyorum, neden önemli, nasıl olmalı, nerede, ne zaman?” soruları sorulmalı. Akıllı hedefler öncelikle net olarak söylenmeli.
Proje planınız, herhangi bir projenin başarısı için çok önemlidir. Bir proje planını altı adımda özetleyebiliriz. Projenin paydaşlarını, kapsamını, kalite temel çizgisini, çıktıları, başarı kriterini ve gereksimlerinin tanımlanması, bir proje başlatma belgesi, iş dökümü ve iş beyanının oluşturulması.
Projenin amacı/amaçları ve erişilmek istenen sonuçlar net olarak belirtilmelidir. Proje konusunun önemi vurgulanıp amaç-proje çıktıları ilişkilendirilmelidir. Çok uzun veya çok kısa olmamalıdır. Başlık ve özgün değerle uyumlu olmalıdır.
Hedef kitle projeyi kime uyguladığımız yani üzerinde somut değişiklik yarattığımız kitledir. Nihai faydalanıcı ise, projemizden en nihayetinde faydalanacak, olumlu etkilenecek kitlelerdir.
Proje türleri
Bilimsel Projeler • Araştırma Projeleri • Mesleki Eğitim Projeleri • Mimarlık/Mühendislik Projeleri • Koruma ve Restorasyon Projeleri • Sosyal Projeler • Ulusal/Uluslararası projeler • Destekleme/Geliştirme Projeleri • Kültür/Sanat/Spor Projeleri • Öğrenci Projeleri…
Raporda, proje adı, sloganı, içindekiler, giriş, yöntem, bulgular, sonuç ve tartışma, öneriler ve kaynaklar bölümler yer almalıdır.
Basitçe söylemek gerekirse projenin hedeflerini tutturması diyebiliriz. Önemli olan proje yönetimi ile gerçekleştirilebilecek olan ve kontrol edebileceğiniz başarı faktörlerinin doğru belirlenmesidir. Proje başarı ölçümlerinde planlanan-gerçekleşen veriler dikkate alınarak sapmalara bakılır.
PMBOK®, 6 adet proje kısıtından söz eder: kapsam, zaman çizelgesi, maliyet, kalite, kaynak ve risk. Kapsam, zaman çizelgesi ve maliyet “Üçlü Kısıtlar” olarak ta bilinirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri