Kalsiyum içeren besinler; süt ve süt ürünleri, soya fasulyesi, fıstık, ceviz, badem, lahana, brokoli, koyu yeşil yapraklı sebzeler, balık, kurutulmuş meyveler, kuru baklagillerdir. A vitamini: Kemik gelişimine ve büyümesine katkısı oldukça fazladır.
Kemik ağrılarının en büyük oluşma sebebi, hareketsizlik, yetersiz beslenme, obezite ve kemik kırıklıklarıdır. Kemik ağrısını hafifletmek için olabildiğince kalsiyum ve D vitamini oranı yüksek besinler tüketmek, kilo vermek, egzersiz yapmak ve kilo vermek gerekir.
Kemik ağrısı ayrıca kas ağrısından daha uzun sürer ve daha ciddi tıbbi müdahaleler gerektirir. Aksine kas ağrısı ise daha geniş hissedilir ve ağrının tam noktasını tespit etmek zordur. Eğer ağrı dayanılmazsa ya da 48 saatten uzun sürüyorsa bir uzmana (örneğin ortopedist) başvurulmalıdır.
İlgili 30 soru bulundu
Bu ağrıların daha fazla oluşmaması için mutlaka ilgili doktora başvurmak gerekir. Böyle durumlarda ortopedi doktoruna başvurmak ilk sırada yer alır. Eğer başka sağlık sorunu söz konusu ise ortopedi üzerinden başka poliklinik dahilinde yönlendirme yapılır.
Kas ağrılarında gidilmesi gereken bölüm dahiliye bölümüdür. Kas ağrıları, romatizmal hastalıkların öncüsü olarak bilindiği için dahiliye bölümü hızlı bir şekilde çözüm bulmaktadır.
D vitaminin eksikliği kemik erimesi gibi ciddi sorunlara sebebiyet verebileceği gibi, gün boyu yorgun hissetme, baş ağrısı ve kas ağrıları ile de hayatı zorlaştıran belirtiler yaşanmasına neden olur.
Kalsiyum, A, K ve D vitamini, magnezyum, çinko ve potasyum kas ve kemik güçlendirmede, kemik gelişimi ve sağlığını korumada oldukça önemli vitamin ve mineraller olup kemik güçlendirici takviyelerdir.
D Vitamini
Eklem sağlığı ve genel kas-iskelet sistemi sağlığı için yaygın olarak önerilen takviyelerden biri de D vitaminidir. D vitamininin en önemli etkisi kemikler üzerinedir ve esas kaynağı güneştir. Güneş ışınlarından yeteri kadar yararlanıldığında insan vücudu doğal olarak D vitamini sentezi yapabilir.
KAS AĞRISI NASIL GEÇEBİLİR? Bu noktada, en önemli destekler kalsiyum, magnezyum, C vitamini ve potasyumdur. Doğal kaynaklardan karşılamak çok önemlidir. Doğal beslenme dışında, günlük su tüketimi de büyük önem taşır.
Sürekli kas ağrısı olur mu? Kas ağrısı kısa sürede geçebileceği gibi sürekli de olabilir. Sürekli olan kas ağrısı, kronik bir hastalığın işareti olabilir. Kas yaralanmaları, kas spazmı, fibromiyalji (kas romatizması), kas ve iskelet sistemi bozuklukları (skolyoz, osteoartrit gibi) kronik kas ağrılarına neden olabilir.
Günümüzde birçok kişi strese bağlı kas ağrısının termal su tedavisi ile kısa sürede geçtiğini deneyimlemiştir. Siz de bu yöntemi muhakkak denemelisiniz. Kimi zaman termal suyla dolu bir havuzda saatlerce bol bol yüzmek, kimi zaman ise termal suyun kullanıldığı bir hidroterapi seansına katılmak size iyi gelecektir.
EKLEM AĞRILARINA HANGİ BÖLÜM BAKAR? Eklem ağrısı yaşayan kişiler öncelikle ortopedi bölümünden randevu alarak muayene olmalıdır. Bu bölümde bacak ve kol ağrılarının yanı sıra lif ve bağ kopmaları, her türden kas ağrıları, tüm eklem ağrıları ve romatizma hastalıklarıyla ilgili tetkikler yapılmaktadır.
Sıcak uygulama, eklem tedavisi için en önemli seçeneklerden biridir. Sıcak tedavisinin özellikle ağrılı kas spazmlarında ve kronik eklem ağrılarında kullanılması gerekmektedir.
Uygun ortamda doğru yöntem ile uygulanan masaj ile kemik ağrılarına rahatlama sağlanabilir. Bunun için bir takım bitkisel yağlar kullanılmalıdır. Ceviz yağı, Hint yağı, Hindistan cevizi yağı ya da at kestanesi yağı masaj için uygundur. Bu bitkisel yağlar sayesinde kemiklerdeki kan dolaşımı hızlanır.
Kas ağrısı boyun, sırt, bacaklar ve elleriniz de dahil olmak üzere vücudunuzun hemen hemen her yerinde gelişebilen bir ağrı türüdür. Kas ağrısının en sık nedenleri; Gerginlik, stres, aşırı kullanım, küçük yaralanmalardır.
Kas ağrısı darbe almaya ve yaralanmaya bağlı olarak gelişmiş ise, bu durumda ortopedi uzmanına başvurmak gereklidir.
Kronik yorgunluk sendromu için hangi doktora gidilmeli? Kronik yorgunluk sendromu için uygun doktor genellikle iç hastalıkları veya romatoloji uzmanlarıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri