Kaynaksız içerik itiraz konusu olabilir ve kaldırılabilir. Topkapı Mezarlığı, İstanbul'un Avrupa yakasında Fatih ilçesi sınırları içerisinde Topkapı semtinde yer alan (Topkapı Çamlık), (Topkapı Kozlu) ve (Topkapı-Bayrampaşa Maltepe) olmak üzere 3 bölümden oluşan oldukça geniş büyük bir alanı kaplayan mezarlıktır.
Anadolu Yakasından Topkapı Sarayı'na gitmenin bir diğer yolu ise Marmaray hattı kullanarak, Sirkeci durağında inip İstanbul Valiliği önüne gelip buradan sola doğru kıvrılan yolu takip ederek Gülhane Parkı girişinden tabelaları takip ederek Topkapı Sarayı'na ulaşabilirsiniz.
Topkapı İstanbul'un en tanınan semtlerinden biri. Fatih İlçesi sınırları içerisindedir.
Topkapı Sarayı (Osmanlı Türkçesi: طوپقپو سرايى), İstanbul Sarayburnu'nda, Osmanlı İmparatorluğu'nun 600 yıllık tarihinin 400 yılı boyunca, devletin idare merkezi olarak kullanılan ve Osmanlı padişahlarının yaşadığı saraydır.
Topkapı Sarayı Bölümleri
Marmara Denizi, İstanbul Boğazı ve Haliç arasında, İstanbul yarımadasının ucunda bulunan Sarayburnu'ndaki Bizans akropolü üzerine inşa edilen Saray, 1400 metre uzunluğundaki “Sur-ı Sultani” denilen yüksek ihata duvarları ile karadan, deniz tarafından ise Bizans surlarıyla çevrilmiştir.
İlgili 25 soru bulundu
Topkapı Sarayı Müzesi Giriş Ücreti 2023
Topkapı Sarayı için alacağınız 150 Lira değerindeki bilet, 4 avludan oluşan saray ve Aya İrini Müzesi için geçerlidir. Ancak Harem Dairesinin de dahil olduğu kombine bilet almak isterseniz 200 TL ödemeniz gerekir.
Gitmediyseniz kesinlikle gidin, gittiyseniz bir daha gidin. Tüm sarayı gezmek istiyorsanız biraz erken gidin ve acele etmeyin, geziniz 3_4 saati bulabilir.
Topkapı Sarayı giriş ücreti 2023 yılı Eylül ayı fiyat tarifesini sizler için şu şekilde sıralayabiliriz; Topkapı Sarayı giriş ücreti yetişkin = 150 TL. Harem bölümü giriş ücreti yetişkin = 80 TL.
Yerli/yabancı 0-6 yaş arası bütün ziyaretçiler için saray, köşk, kasır, müze ve tarihi fabrikalar ücretsizdir.
Fatih İstanbul ilinin Avrupa yakasındadır. Fatih, tarihî yarımada (Suriçi) olarak da bilinen, İstanbul şehrinin kurulup geliştiği bölgenin tamamını kaplayan ve şu anda İstanbul'un merkez ilçesidir.
Fatih Belediyesi, Topkapı Sosyal Tesisleri.
Topkapı Sarayı; Marmara denizi, İstanbul Boğazı ve Haliç arasındaki Tarihi Yarımada'nın ucunda bulunan Doğu Roma Akropolü üzerindeki 700.000 metrekarelik bir alana kurulmuştur. Cumhuriyet'in kuruluşunun ardından müzeye dönüştürülen yapı, Fatih semtinin Cankurtaran Mahallesi'nde bulunuyor.
Avrupa yakasında yer alan ilçelerden biri olarak günümüzde tercih edilen bir ilçedir. Özellikle turistlerin çok ziyaret ettiği Eminönü ilçesi, İstanbul Avrupa yakasındadır.
Kadıköy İstanbul'un Anadolu yakasındadır. İstanbul ilinin ortalarına, Boğaz'ın Marmara ağzının doğusuna düşer.
Topkapı Sarayı'nın altında yer alan dev bir labirent, labirent içinde sarnıçlar, sarnıçlarda haç motifli sütunlar, yüzlerce metrelik su yolları, dehlizler, galeriler… Yeraltı dehlizlerindeki yolculuğumuz Sereriyat Hastanesi ile başlıyor. İkinci Abdulhamit tarafından yaptırılan bu hastanenin altında dev bir sarnıç var.
Bakan Ersoy, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "MüzeKart'a 2023 yılında da zam yapmadık. Türk vatandaşlarımıza MüzeKart sadece 60 lira." açıklamasında bulundu.
Dini bayramların ilk günü, müzeler öğleye kadar ziyarete kapalı tutulur. Pazartesi günleri, genel temizlik için teşhir salonları ziyarete kapatılır (Topkapı Sarayı Müzesi Salı günü).
Mobil MüzeKart 60 TL
18 yaş ve altı ile 65 yaş ve üstü Türk vatandaşı gişelerden ücretsiz bilet alarak giriş yapabilir.
Satın aldığınız ilk günden itibaren bir yıl boyunca geçerli olan MüzeKart'ın fiyatı Türk vatandaşları için 60 TL'dir.
Gençlik ve Spor Bakanlığının "Genç Ne Sever?" (GNS) projesi kapsamında İstanbul'a gelen gençler, KYK yurtlarında ücretsiz konaklarken, başta Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri olmak üzere onlarca müzeyi ücretsiz gezmenin keyfini sürüyor.
Topkapı Sarayı'na giriş ücreti için 110 TL ödemeniz gerekiyor. Bu biletle sarayın 4 avlusunu gezebiliyorsunuz. Harem bölümü için 60 TL'lik bir ek ödeme daha yapmanız gerekiyor.
TOPKAPI SARAYI HANGİ GÜNLER AÇIK? Topkapı Sarayı Salı günleri, Yılbaşı, Ramazan ve Kurban Bayramı'nın ilk günleri ziyarete kapalıdır. Bu günler dışında 09:00-18:00 saatleri arasında açıktır.
Divan Meydanı, Alay Meydanı, Enderun avlusu, Bab-ı Hümayün ve Sofa-ı Hümayün ve harem bölümlerinden oluşan Topkapı'ya ilk giriş Fatih döneminde kuleleriyle simge haline gelen Bab-ı Hümayün'den yapılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri