Keskin sirke küpüne (kabına) zarar Atasözünün Anlamı: Aşırı sert, kırıcı ve agresif bir tavır, sadece başkalarına değil, aynı zamanda o tavrı sergileyen kişiye de zarar verir. Bu atasözü, davranışlarımızın ve sözlerimizin hem bize hem de çevremize etkileri olabileceğini belirtir.
TDK anlamı aşağıda belirtilmiştir: - Öfkeli ve sert kimsenin zararı kendisinedir. Keskin sirke küpüne zarar atasözünün kısaca anlamı öfkenin sağlığa zararlı olduğu ve sert davranan kişilerin en büyük zararlarının kendilerine dokundukları anlamına gelmektedir.
Çok öfkeli kişi, kendi sağlığını bozar, vücudunu yıpratır ve işlerini altüst eder.
Keskin Sirke Küpüne Zarar Atasözünün Eş Anlamlısı
Öfkeyle kalkan zararla oturur.
Bu nedenle ani şekilde öfkelenen insanlara ve bu doğrultu da harekete geçmeye kalkan insanları uyarmak için kullanılır. Keskin sirke küpüne zarar verir atasözü kullanıldığı cümlelerde uyarı amaçlı olarak varlık gösterir. Örneğin: Oğlum sakin ol! Kesin sirke küpüne zarar verir, en büyük zararı bundan sen görürsün.
İlgili 21 soru bulundu
✏ KESKİN SİRKE KÜPÜNE ZARAR. "Çok öfkeli kişi, kendi sağlığını bozar, vücudunu. yıpratır ve işlerini altüst eder." anlamına gelir.
Keskin Sirke Küpüne (Kabına) Zarar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: öfkeli, sert kimsenin zararı kendisinedir.
Zarar kelimesinin zıt anlamlısı yarar sözcüğüdür. Birbiriyle çelişen özellikler barındıran yani anlam bakımından birbirinin karşıtı olan sözcüklere "Zıt Anlamlı Kelimeler" veya "Karşıt Anlamlı Kelimeler" denir. Zarar kelimesinin zıt anlamı ise faydadır.
1- Sakla samanı gelir zamanı. 2- Damlaya damlaya göl olur. 3- Ayağını yorganına göre uzat.
Zarar kelimesinin eş anlamlısı ziyan kelimesidir. Zarar ve ziyan kelimesi bakıldığı zaman aynı anlamlara sahiptir. Aynı anlama sahip olan bu ziyan ve zarar kelimeleri, eş anlamlı kelimeler olarak kabul görmektedir.
Son gülen iyi güler Atasözünün Anlamı: Bir durum ya da olayın sonucunu görmek için acele etmemek gerektiğini belirtir. Başta kötü durumda görünen kişinin sonunda kazanan olabileceğini ifade eder.
"Aslan yattığı yerden belli olur " Atasözünün Anlamı: Birinin karakteri veya özellikleri, onun alışkanlıklarından veya yaşam tarzından anlaşılır.
Güneş balçıkla sıvanmaz Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, gerçeklerin ya da açıkça bilinen şeylerin gizlenemeyeceğini, örtbas edilemeyeceğini vurgular. Her ne kadar bazı şeyleri saklamaya ya da gizlemeye çalışsak da, gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkacağını ifade eder.
Bal Tutan Parmağını Yalar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: imkânları geniş bir işin başında bulunan kimse bunlardan az da olsa yararlanır.
Öfkeyle kalkan zararla oturur atasözü çok sık kullanılan öğütlerden biridir. Türk Dil Kurumu'na göre ise 'Aniden öfkelenerek sergilenen davranışlar yanlış sonuçlar doğurur' şeklinde tabir edilmektedir. Bu durum hem kalp kırmak hem de pek çok hata yapmak gibi anlamlar üzerinden dile getirilebilir.
Gün doğmadan neler doğar Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, bir olayın ya da durumun sonucunu önceden tahmin etmenin zor olduğunu belirtir. Geleceğin belirsiz olduğunu ve beklenmedik şeylerin olabileceğini ifade eder.
"Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur" Atasözünün Anlamı: Bir işe veya mülke düzenli bakım ve ilgi gösterilirse verimli hale gelir, aksi takdirde o iş ya da mülk değerini kaybeder. İlgi ve bakımın önemini vurgular.
"Balık baştan kokar" Atasözünün Anlamı: Bir oluşum, organizasyon veya toplulukta sorun varsa, bu sorunun liderlikten veya yönetimden kaynaklandığını ifade eden bir atasözüdür. Sorunların çözümü için liderliğin veya yönetimin düzeltilmesi gerektiğini belirtir. Seminerler ve Konferanslara Ulaşmak İçin Tıklayınız.
GÜLMEK ZIT ANLAMLISI NEDİR? Gülmek kelimesinin zıt anlamlı sözcüğü ağlamak kelimesidir.
Zor Kelimesinin Zıt Anlamlısı Nedir? Zor kelimesi sıkıntı ve güçlük içinde yapılan anlamına gelmektedir. Zor kelimesinin anlamca zıddına baktığımızda bunun tam tersi olan kolay kelimesinin zor kelimesinin zıt anlamlısı olduğunu görürüz.
Eş anlamlı kelimeler birbirlerinin yerine kullanılabilen kelimelerdir. Birbirlerinin yerine kullanılabildikleri için aynı anlama karşılık gelmektedir. Bu durumda ak sözcüğünün eş anlamlısı “beyaz” sözcüğüdür.
Kendi düşen ağlamaz Atasözünün Anlamı: Bir kişi kendi sebep olduğu durumda zarar görürse, başkalarından acıma veya yardım beklememelidir. Bu atasözü, kendi hatasıyla başına gelen kötü durumlar için başkalarını suçlamamanın ya da dert yanmamanın gerekliliğini ifade eder.
“Gelirine, maddi durumuna göre hareket et. Harcamalarını gelirine göre ayarla” anlamında kullanılıyormuş. “Ayağını yorganına göre uzat.” atasözüyle “Kendi yağıyla kavrulmak” deyimi bu anlamı ifade ederler.
Ağaç yaşken eğilir atasözü günümüzde çok sık kullanılan atasözlerinden bir tanesidir. Bu atasözü çocukların küçük yaşlarda daha kolay öğreneceği anlamını taşımaktadır. İnsanların küçük yaşlardan itibaren eğitim alması son derece önemlidir. Çocukların küçük yaşlarda bilinçleri çok daha açıktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri