Kestane kokusu ve tadını alacağınız bu bal, doğal bir antiseptiktir. Bağışıklık sistemini güçlendirir, kısırlık ve idrar kesesi enfeksiyonları için önerilir, grip ve diş ağrısında etkilidir. Şifa kaynağı olan kestane balı faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da önemle vurgulanır.
En iyi bal sıralaması yapılacak olursa başlıca olarak Meşe Balı (siyah bal), Anzer Balı, Kestane Balı, Ihlamur Balı gibi seçenekler sayılabilmektedir. En iyi bal çeşidi olarak da yine Meşe, Anzer, Kestane gibi türlerin adı sıklıkla doktorlar tarafından tavsiye edilmiştir.
Diğer ballara göre kestane balı fiyatları biraz pahalıdır. Bunun nedeni kestane balı üretiminin kısa bir zamanda yapılmış olması ve üretiminin zahmetli olmasıdır.
Kestane balı özellik bakımından daha koyu kıvamda, koyu kahve renginde, biraz acı, keskin bir tadı olan aynı zamanda kestanenin tadını ve kokusunu da içeren lezzete sahiptir. Çiçek balından daha koyu renktedir ve çiçek balına oranla 2 kat daha fazla demir ve 4 kat fazla kalsiyum içerir.
İlgili 23 soru bulundu
Hakiki Kestane Balı (1Kg) - 907.41 TL + KDV.
Deli bal özellikle Karadeniz bölgesinde, orta yaş üzeri erkeklerde cinsel güç artırıcı olarak kullanılmaktadır.
460 gr 1.621,74 TL/kg.
Kestane ağaçlarının olduğu bölgelerden arıların elde ettiği kestane balı, kendine özgü keskin bir kokuya ve hafif acı bir tada sahiptir. Koyu rengiyle dikkat çeker. Kestane balının tadını etkileyen etmenler; iklim koşulları, toprak türü gibi etmenlerdir. Kestane balı halk arasında acı bal olarak da bilinmektedir.
Kestane balının da ne kadar tüketilmesi gerektiği merak edilen konulardandır. Düzenli bir şekilde tüketmek için kestane balını sadece günde en fazla 1 yemek kaşığı şeklinde tüketilmesi önerilmektedir.
Yüksek kalitesi ve aromasıyla ünlü Zonguldak Kestane Balı, Karadeniz Teknik Üniversitesinde yapılan tahliller sonucunda Türkiye'nin en kaliteli kestane balı olarak belirlenmiştir.
1- ASTIM: Kestane balı astım hastalığının tedavisinde kullanılır ve hasta ergenlik çağına girmemiş ise hastalığı 1 yılda tedavi edilebilir.
Çünkü siyah bal, öksürük ve hırıltıyı önlemeye yardımcı olabileceği gibi göğsünüzdeki gerginliği de giderebilir. Tüm ballar akciğer ve solunum yolları ile ilgili rahatsızlıklarda kişiye yardımcı olur, ancak daha zengin bir içeriğe sahip olmasından dolayı koyu renkli ballardan çok daha fazla fayda sağlayabilirsiniz.
Yoğun ve etkili bir bal olduğu için kişiye özel ölçülerle tüketilmesi önemlidir. tüketmek mümkündür. Vücudumuza yararı saymakla bitmeyen Balparmak kestane balı Migros Sanal Market'te!
Kestane balının rengi koyu kahverengi olup, yoğun kıvamlıdır. Yoğun kıvamlı ağır akışkanlı bir bal olmasından dolayı viskozite değeri yüksektir. pH değeri çiçek ballarına göre daha yüksektir. Diğer ballara göre daha geç kristalleşir.
Süzme Kestane Balı 240 g.
oranı %85 - %91 değerlerinde gerçekleşebilmektedir. Tüm analizler sonunda kalitesi onaylanan ürün sizlere sunulmaktadır. Uyarılar: Doğal olduğu için kristalize olabilir. 45°C sıcak suda çözülebilir yada doğal haliyle tüketebilirsiniz.
Yüksek kalori içeriğine sahip olması fazla tüketildiğinde kilo alımına neden olabilir. İçeriğinin güçlü olması nedeniyle aşırıya kaçıldığında mide bulantısı, kusma, tansiyon düşüşü ya da halsizlik oluşturabilir. Polen alerjisi olanların tüketilmemesi önerilir.
Bu durum balın elde edildiği çiçekle alakalıdır ve balın kalitesini etkilemez. Örneğin Çam balları Çiçek ballarına göre daha geç kristalize olurken, Kestane balları ise çok zor kristalize olur.
Kestane balı günde 1-2 tatlı kaşığından fazla tüketilmemelidir. Kestane balını doğrudan tüketebileceğiniz gibi, bitki çayı gibi içeceklere ilave ederek de tüketebilirsiniz. Ayrıca tatlı yapımında da kullanabilirsiniz. Ancak kestane balını tatlı veya içeceklere sıcakken değil, ılıdıktan sonra eklemeniz gerekir.
“En iyi kestane balı nerede bulunur?” sorusuna ise Kastamonu, Rize, Şile ve Aydın illeri yanıt olur. Türkiye genelinde kestane ağaçlarının yoğun olduğu bölgelerden kestane balı satın al seçeneklerini değerlendirmek mümkündür.
Deli bal, arıların Beyaz ormangülü ve Kafkas ormangülü (Komar - Rhododendron ponticum ve Rhododendron flavum) çiçeklerinden elde ettiği, halk arasında 'bal tutması' denilen olaya (deli bal zehirlemesi) sebep olan arı ürünü. Halk arasında 'tutan bal' da denilir.
Kestane Balının Özelliği :
Yaklaşık 30 metre yükseklikte olan dalların çiçeklenme zamanı Haziran ve Temmuz aylarıdır. Bal arısı kestaneden hem polen hem nektar hem de salgı toplar.
"Kadınlarda cinsel isteği ve gücü arttıran yiyecekler; muz, zencefil, çilek, bal, avokado, havyar, istiridye, vanilya, kırmızı biber, kuşkonmaz, yumurta gibi besinlerdir. Bu besinler; kadınlarda cinsel isteği ve libidoyu arttıran besinlerdir.
İstiridye, muz, çikolata, fındık, keçiboynuzu gibi yiyecekler hormonları tetikleyerek cinsel isteği artırmaktadır. Bu yiyeceklerin dengeli ve düzenli olarak tüketilmesi cinsel isteği arttırmakta önemli rol oynamaktadır.
Baklagiller, yağsız süt ürünleri, balık eti de bu konuda pozitif etki sağlayacaktır. Cinsel fonksiyonları destekleyen bitkisel ürünler de var. Erkeklerde cinselliği etkileyen bitkisel destekler arasında L-Arginin, L-Citrulline, Panax Ginseng, Çinko, Omega-3, Ginkgo Biloba gibi ürünler yer alıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri