Kestane Balı Nasıl Kullanılır? Kahvaltılarda tatlandırıcı olarak kullanımı dikkat çekerken günde en fazla 1 yemek kaşığı tüketilmesi tavsiye edilir. Aç karnına kestane balı yemek metabolizma hızını arttırmada destekleyici olur.
10-KAN DOLAŞIMI: Akşam yatmadan önce 1 tatlı kaşığı organik kestane balı alınız sabah aç karnına aynı işlemi tekrarlayın faydaları: Kan akışını kolaylaştırır damar sertliğini önler kandaki pıhtılaşmayı önler damarların tıkanmasını önler kolestrolü düşürür kalbin daha düzenli çalışmasına yardımcı olur.
Süzme Kestane Balı 240 g.
oranı %85 - %91 değerlerinde gerçekleşebilmektedir. Tüm analizler sonunda kalitesi onaylanan ürün sizlere sunulmaktadır. Uyarılar: Doğal olduğu için kristalize olabilir. 45°C sıcak suda çözülebilir yada doğal haliyle tüketebilirsiniz.
Her gün kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına ve yatmadan önce içilir. Düzenli uygulanırsa kilo verilir. Ayrıca bu karışım düzenli olarak içildiğinde yüksek kalorili diyet alınsa bile vücutta yağın birikmesine engel olur.
Uzun süre tok tutar. Cilt ve saç sağlığı için oldukça faydalıdır. Siyah noktaların temizlenmesi cildin nefes almasını sağlar. Hazmı kolaylaştırır.
İlgili 38 soru bulundu
Düzenli bir şekilde tüketmek için kestane balını sadece günde en fazla 1 yemek kaşığı şeklinde tüketilmesi önerilmektedir. Kahvaltı sofralarında tüketilmeye uygun olup, çeşitli gıdalar için de tatlandırıcı olarak tüketilebilir.
Hakiki Kestane Balı (1Kg) - 907.41 TL + KDV.
Yurt dışından getirilen kestane balı vatandaşlarca test edildi. Uzmanlar balın gerçek olup olmadığının şu şekilde anlaşıldığını belirtiyor; "Bal buzdolabında şekerleniyorsa gerçektir. Gerçek bal kaşıkla alındığı zaman kesintisiz gelmesi.
Kestane balının olumlu etkilerinden biri midedeki sindirimi kolaylaştırmasıdır. Özellikle reflü ve ülsere bağlı olarak meydana gelen mide yanmalarında etkilidir. Dolayısıyla kestane balı, mideye iyi gelen bir bal türüdür.
Bal, tercihen cam kavanozlarda saklanmalı ve kavanoz kapakları sıkıca kapatılmalıdır. Bal, güneş ışığından ve sıcaktan korunmalıdır. Bal, buzdolabına konulmamalı ve aşırı soğuktan da korunmalıdır. Bal, için en ideal ısı oda sıcaklığıdır.
Yüksek kalitesi ve aromasıyla ünlü Zonguldak Kestane Balı, Karadeniz Teknik Üniversitesinde yapılan tahliller sonucunda Türkiye'nin en kaliteli kestane balı olarak belirlenmiştir.
Peki, Kestane Balı Neye İyi Gelir? Gelin Kestane Balı Faydalarını birlikte inceleyelim… Özellikle kış aylarında biraz zencefil ve limon sıkılarak da tüketilebilen, sade haliyle de tüketilebilen kestane balı, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu hastalıklarından korur.
Kestane balı günde 1-2 tatlı kaşığından fazla tüketilmemelidir. Kestane balını doğrudan tüketebileceğiniz gibi, bitki çayı gibi içeceklere ilave ederek de tüketebilirsiniz. Ayrıca tatlı yapımında da kullanabilirsiniz. Ancak kestane balını tatlı veya içeceklere sıcakken değil, ılıdıktan sonra eklemeniz gerekir.
Deli bal özellikle Karadeniz bölgesinde, orta yaş üzeri erkeklerde cinsel güç artırıcı olarak kullanılmaktadır.
Kestane balı reflü ve ülser nedeniyle oluşan mide yanmasına karşı etkilidir.
Canan Karatay, bal hakkındaki düşüncelerini tekrarladı ve balın bir sıvı şeker olduğunu ve sık acıkmaya neden olduğunu belirtti. Karatay'ın daha önce yaptığı 'Kesinlikle, bal eşittir şeker eşittir zehir' açıklamasına Giresun Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kubilay Elevli'den de tepki gelmişti.
Halk arasında ilaç niyetine tüketilen kestane balı, düzenli ve ölçülü miktarda tüketildiği takdirde astım, bronşit, kabızlık ve grip gibi hastalıkların tedavi edilmesinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Kestane balı, gece yatmadan önce içildiğinde ise mide hastalıklarına da kısa sürede şifa olmaktadır.
Şekerli olduğu için kan şekerini yükseltir, balın her türlüsü direkt kana karışma özelliğine sahiptir. Günde en fazla 2 tatlı kaşığı kestane balı tüketilmesi uygun olacaktır. Kronik hastalığa sahip olanlar ve bir yaşından küçük bebeklerin kestane balını tüketmesi uygun değildir.
“En iyi kestane balı nerede bulunur?” sorusuna ise Kastamonu, Rize, Şile ve Aydın illeri yanıt olur. Türkiye genelinde kestane ağaçlarının yoğun olduğu bölgelerden kestane balı satın al seçeneklerini değerlendirmek mümkündür.
Çiçek balı ile çam balının besin değeri karşılaştırıldığında; çam balının daha faydalı olduğu gözlemlenir. Çam balını tüketirken, damağınızı rahatsız eden bir tat oluşmaz. Çam balının tadı, çiçek balına göre daha hafiftir. Her iki bal türü de sağlık için faydalıdır.
1,600.00 ₺ Kastamonu bölgesinde yetişen kestane çiçeklerinden elde edilmektedir. Kestane Balı, berrak görünümlü, akışkanlığı az ve koyu renklidir. Kendine özgü yoğun bir koku ve kendine özgü aromaya sahiptir.
Deli bal, arıların Beyaz ormangülü ve Kafkas ormangülü (Komar - Rhododendron ponticum ve Rhododendron flavum) çiçeklerinden elde ettiği, halk arasında 'bal tutması' denilen olaya (deli bal zehirlemesi) sebep olan arı ürünü. Halk arasında 'tutan bal' da denilir.
Kestane balı, bu sebepten dolayı balı sıcak olmayan bir ortamda (serin, karanlık) muhafaza etmeniz tavsiye edilir. Doğrudan gün ışığı alan bal bozulmaya başlar. Ayrıca unutmamak gerekir. Balın kapağı açık bırakılırsa nem alır ve tadı acılaşır.
Çünkü siyah bal, öksürük ve hırıltıyı önlemeye yardımcı olabileceği gibi göğsünüzdeki gerginliği de giderebilir. Tüm ballar akciğer ve solunum yolları ile ilgili rahatsızlıklarda kişiye yardımcı olur, ancak daha zengin bir içeriğe sahip olmasından dolayı koyu renkli ballardan çok daha fazla fayda sağlayabilirsiniz.
Sabah aç karnına bal yemek sindirim sistemini düzenleme açısından önemlidir. Sadece sindirim sistemi değil, vücut metabolizmasının doğru çalışması için de aç karnına bal yiyebilirsiniz. Balın şifasını tam olarak alabilmek için mutlaka doğru zamanlarda tüketmek gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri