- Keten tohumunu öğütmeden yoğurda karıştırarak tüketebilirsiniz. - Keten tohumu öğütülmüş ya da öğütülmemiş hali salataların üzerine serpilebilir. - Keten tohumunu meyve salatalarına ilave edebilirsiniz. - Keten tohumunun öğütülmüş hali ile pek çok hamur işi türünde yiyecek hazırlayabilirsiniz.
Keten tohumunu, öğütülmüş olarak tüketmek önemlidir. Keten tohumu bütün halde tüketildiğinde sindirilmeden bağırsaktan geçtiği için fayda sağlamayabilir.
Keten tohumu öğütülerek tüketilecek ise genellikle tüketmeden hemen önce öğütülmesi önerilir. Çünkü öğütülmüş keten tohumu tohum haline göre daha çabuk okside olabilir ve bozulabilir.
Keten tohumu sıvı ya da katı halde tüketilebilir. Sıvı olarak tüketmek için demleyip çayını içebilirsiniz. Tohum olarak tüketilecekse iyice çiğnenmesi gerekir. Toz olarak tüketilecek ise, her sabah, bir kaşık ağzınıza aldıktan sonra üzerine su içerek tüketebilirsiniz.
Peki keten tohumu nasıl öğütülür? Blender ile öğütme yapabilirsiniz ancak geniş hazneli bu ürünler, bir kerede çok miktarda tohum ezeceğinden istediğiniz taze kullanım imkanı maalesef ortadan kalkıyor.
İlgili 41 soru bulundu
Karıştırıcınıza yaklaşık 1 bardak keten tohumu dökün. Bu miktarda bir ölçüm kabı kullanabilirsiniz. Kapağı üste sabitleyin ve blenderinizde en iyi öğütme ayarını seçin. Keten tohumunu zevkinize göre öğütünceye kadar 3-10 dakika öğütün.
Tohumlar 10 dakika ılık suda veya 2 saat soğuk suda bekletilir. Ardından filizlenir ve bu şekilde tüketilir. Keten tohumunu filizlendirmek fitik asidi çıkarır ve mineral emilimini arttırır.
Keten tohumunu çiğ olarak tüketmemekte fayda vardır. Çiğ ya da olgunlaşmamış keten tohumları toksin içerebilir. Pişireceğiniz yemeklere keten tohumu katmayın.
KETEN TOHUMU NASIL TÜKETİLİR SORUSUNA CANAN KARATAY ÖNERİSİ
Keten tohumu çok fazla olmamak kaydı ile azar azar yemek ya da yoğurt gibi gıdaların içine eklenerek kullanılabilir. Keten tohumu kabızlık için kullanılabileceği gibi aşırı tüketimlerde ishal yapabilir. Bu nedenle bilinçli tüketilmelidir.
1 kase yoğurdun içerisine 1 tatlı kaşığı keten tohumu koyarak hem yoğurdun hem de keten tohumunun besleyici özelliklerinden yararlanabilirsiniz. Keten tohumunun günde 1-2 tatlı kaşığı tüketilmesi önerilir.
Salatalara, unlu mamullere, smoothie'lere keten tohumu eklenir. Çiğ olarak tüketilebileceği gibi kaynatılır ve su ile buğulanır. Çiğ Keten Tohumu Öğütülmeden Yenir Mi? Keten tohumu kavrulmuş veya çiğ olarak yenebileceği gibi öğütülerek unlu mamullere, salatalara ve meyve sularına eklenebilir.
Alerjik reaksiyonlara bağlı şok tablosu ortaya çıkabilir. Su ile tüketilmeyen keten tohumu bağırsak tıkanıklarına sebebiyet verebilir.
Uzmanlara göre keten tohumunun taneli olarak alınması ve tüketileceği zaman da havanda ezilmesi ya da ince bir şekilde çekilmesi önerilir.
Sabah kalktığınızda keten tohumu yiyerek bol miktarda su içebilirsiniz. Bu sayede bağırsaklarınızın hareketlenmesine katkıda bulunabilirsiniz. Keten tohumu tekstil alanında da kullanılan bir maddedir. Ketenden elde edilen kumaşların su emme kapasiteleri pamuğun 2-3 katıdır.
Keten Tohumu Nasıl Kullanılır? Birçok hastalığa önlem amaçlı olarak kullanılabilmektedir. Kullanımı konusunda ise farklı bir yol aranmadan çiğnenerek kullanılabilmektedir.
Özellikle hamileler ve emziren kadınların keten tohumu tüketmemeleri önerilir. Yüksek potasyum içeriği keten tohumunu böbrek hastalığı olanlar için olumsuz etkileyebilir. Kanser önlemede faydalı olsa da özellikle östrojen bağımlı kanser hastalarını fitoöstrojen içeriği ile nedeniyle keten tohumu tüketilmemelidir.
Kullanımına gelecek olursak; her gün sabah ve akşam olmak üzere aç karnına birer tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumu ağızda çiğnenerek tüketilmeli sonrasında 1 bardak suyla mideye hızlı bir şekilde ulaşması sağlanmalıdır.
Keten Tohumu Her Gün Yenir Mi? Keten tohumlarını her gün tüketmek istiyorsanız, önerilen miktarı aşmamaya dikkat ederek yavaşça başlamalı ve vücudunuzun nasıl tepki verdiğini gözlemlemelisiniz. Çünkü, keten tohumları yüksek miktarda lif içerdiğinden dolayı aşırı tüketimi sindirim sorunlarına sebep olabilir.
1.Yöntem: keten tohumunun zayıflatma etkisinden faydalanmak için yemeklerden önce aç karnına, 1 kaşık ezilmiş keten tohumunu ağzınızda çiğneyin. Sonrasında üzerinde bir bardak su için. Bu şekilde keten tohumu daha kolay mideye ulaşacak ve sindiriminiz kolaylaşacaktır.
Keten tohumu düzenli bir şekilde tüketmek, haftada 1 kilo vermenizi sağlayabilir. Keten tohumu ve chia tohumu zayıflamak için kullanılacaksa; 3 yemek kaşığı yoğurdun içerisine yarımşar yemek kaşığı eklenerek ara öğün olarak kullanılabilir. Keten tohumunu günde iki defa tüketmek gerekir.
Keten tohumu salata ve yoğurda serpilerek tüketilebilir. Öğütülmüş formda ekmek, kek, börek ve kurabiyelere eklenebilir. Bunların yanı sıra çorba, pilav gibi birçok yemekte piştikten sonra serpilerek tüketimi sağlanabilir. Ayrıca kahvaltılık gevreklere ya da smoothieye eklenebilir.
Keten tohumu öğütülerek tüketilecek ise genellikle tüketmeden hemen önce öğütülmesi önerilir. Çünkü öğütülmüş keten tohumu tohum haline göre daha çabuk okside olabilir ve bozulabilir. Sıcak ve nemli bölgelerde yaşayan kişiler için keten tohumu daha uzun süre kullanabilmek için buzdolabında saklanması önerilebilir.
Keten tohumunu öğüterek saklayabilirsiniz. Taze öğütülmüş keten tohumunu 3-4 gün hava geçirmez bir kaba alın. Buzdolabında 2-3 aya kadar saklayabilirsiniz.
Eğer keten tohumlarını ıslatarak filizlendirmeye bırakırsanız keten tohumunun içerisinde yer alan fitik asit ortaya çıkar. Bunun yanı sıra mineral eğilimlerinde de artış yaşanır. Tohumu filizlendirmek için yapmanız gereken ise ılık bir su içerisinde 10 dakika tohumları bekletmenizdir. Ardından süzerek tüketebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri