Adından da anlaşılacağı üzere tuş kaydedici veya dinleyici olarak tercüme edeceğimiz bir casus yazılımdır. Birçok siber saldırı tekniğinden yalnızca birisidir. Çok çeşitli türleri ve versiyonları vardır. Ancak amacı gayet net: kişisel bilgilerimizi çalmak.
Yöntem 1: Ctrl + alt + delete tuşlarına basıp "işlemler" menüsüne geliyorsunuz. Services.exe karşısında SYSTEM yerine admin vs. yazıyorsa keylogger vardır. Yöntem 2: c:/windows/system32 klasörüne girin. SystemDll32.exe ve SystemDll32.log dosyalarını görüyorsan pc'de keylogger var demektir.
Bu nedenle son derece tehlikelidir: Virüsler gibi dosyalarınızı veya bilgisayarınızın işleyişini bozmak yerine, sessizce çalışmayı tercih eder. Bir keylogger, şifrelerinizi, bankacılık bilgilerinizi veya kimlik bilgilerinizi siz farkında olmadan bilgisayar korsanlarına gönderebilir.
Casus yazılım olarak da adlandırılan bu tip yazılımlar, bilgisayar üzerinde yaptığınız neredeyse her türlü işlemi kayıt altına alabilir. Keylogger en basit haliyle internet ya da bilgisayarınıza bağladığınız USB gibi harici depolama aygıtı ile bulaşabilir.
Keylogger yazılımı, Apple iPhone ve Android cihazlar gibi akıllı telefonlarda da kullanılabilir. Keylogger'lar genellikle siber suçlular tarafından kişisel olarak tanımlanabilir bilgileri (PII), oturum açma kimlik bilgilerini ve hassas kurumsal verileri çalmak için bir casus yazılım aracı olarak kullanılır.
İlgili 24 soru bulundu
Keylogger bir programdır ve bilgisayarınıza yüklenmesi gerekir. Birçok zararlı yazılım gibi “Keylogger” programları da ziyaret edilen sitelerden, sosyal medya mesajlarından, e-mail yoluyla gelen linkler, indirilmek istenen uygulamalar veya programlardan bilgisayarınıza bulaşır.
Bu bilgileri gizli raporlar halinde toplar ve daha sonra görebilmeniz için güvenli web hesabınıza iletir. Android keylogger, SPYERA'nin en güçlü özelliklerinden biridir. Android keylogger, sizin dışınızda herkes tarafından görülmez. Günümüzde insanlar gittikleri her yere Android'lerini de götürüyorlar.
Özellikle Javasctipt tabanlı keyloggerların kullanımı günümüzde oldukça yaygınlaşmıştır. Dolayısıyla bu zararlı yazılımın mağdurları da azımsanmayacak kadar çoktur. Bu kapsamda keylogger başlı başlına TCK md.245/A kapsamında suç teşkil etmektedir.
Bu anlamda hemen hemen her an bilgisayarınız keylogger tehditine açık durumdadır. Her ne kadar günümüzde Windows Defender'ın kapatılmaması keylogger tespiti için yeterli olsa da bazı keylogger yazılımları kolayca tespit edilemeyebilir.
iPhone Keylogger arka planda çalışır, tamamen gizlidir ve iPhone'deki her etkinliği yakalar. Keylogger iPhone uygulaması SMS, E-posta, ziyaret edilen Web Sayfaları, Notlar, Takvim, iMessage, BBM, Facebook Sohbeti, Skype, Line, WhatsApp, WeChat, PIN ve Viber'i yakalar.
1-)Ctrl + alt + delete tuşlarına basıp "işlemler" menüsüne geliyorsunuz. Services.exe karşısında SYSTEM yerine admin vs. yazıyorsa keylogger vardır.
Klavye dinleme sistemi veya klavye yakalama sistemi (İngilizce: keystroke logging), klavyede bir harfe dokunulduğunda casus yazılımın dinlemesi ve klavye harflerini kaydetmesidir.
Keylogger'lar, her ne kadar Windows kullanıcıları sorun yaşasa da Linux ve macOS işletim sistemleri için de mevcut. Ayrıca Android ve iOS gibi mobil işletim sistemlerinin de benzer zararlı yazılımlardan etkilendiğini hatırlatalım.
Bir keylogger, yazdıklarınızı kaydetmek için tasarlanmış bir yazılım veya donanım parçasıdır. Bu, bilgisayarınıza yüklenmiş bir program veya bilgisayarınıza ve yazdığınız her şeyin kaydını tutan klavyeye bağlı küçük bir aygıt olabilir.
Bir cihazda (bilgisayar, telefon, tablet vb.) arka planda, cihaz sahibinin bilgisi dışında -gizlice- çalışan ve cihazın içindeki bilgilerin başka kişilerce 'yasa dışı bir şekilde' ele geçirilmesine veya cihazın yasa dışı işlemlerde kullanılmasına yardım eden trojan'ların genel ismidir.
Telefonun güç tuşuna basılı tuttuğunuzda güvenli mod seçeneği karşınıza çıkar. Eğer güvenli mod açıkken telefonunuzda herhangi bir sorun kalmıyorsa muhtemelen cihazınızda virüs var demektir. Yabancı yazılımların tespiti için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise virüs tarama uygulamaları indirmektir.
Antivirüs programı kullanarak, zararlı uygulamaları kaldırarak ve telefonunuzu güncelleyerek virüsleri temizleyebilirsiniz. Ancak, tüm bu yöntemler başarısız olursa, son çare olarak telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürerek virüsleri tamamen temizleyebilirsiniz.
Hürriyet'te yer alan habere göre, Trojan (virüs) sesli mesaj, sohbet, ödeme, fotoğraf veya video yoluyla ulaşabiliyor. Bu mesajlar tanımadığınız kişilerin haricinde virüsün bulaşmış olduğu arkadaşlarınızdan da gelebilir. Eğer WhatsApp üzerinden gönderilen .
Bilişim Sistemindeki Verileri Yok Etme veya Değiştirme Suçunun Cezası: Bilişim sistemine girme fiili nedeniyle sistemin içerdiği veriler yok olur veya değişirse, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına hükmolunur (TCK m.243/3).
Yasaya göre sisteminin kendi içinde veya bilişim sistemleri arasında gerçekleşen veri nakillerini, sisteme girmeksizin teknik araçlarla hukuka aykırı olarak izleyen kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacaktır. Suç şikayete tabi suçlardan değildir.
Bu maddeye göre, fiili işlediği sırada onbeş yaşını doldurmuş olup da onsekiz yaşını doldurmamış olan kişiler hakkında suç, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde onsekiz yıldan yirmidört yıla; müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde oniki yıldan onbeş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
FlexiSPY Tüm Cihazlarda Çalışır
Her türlü mesajlaşma, kayıt ve her türlü çağrıyı kaydedebilen tek Android casus uygulaması, %100 gizlidir, tuş vuruşlarını kaydeder - ve çok daha fazlası. 150'den fazla özelliği ile Android için en güçlü izleme yazılımıdır.
"iPhone'lara virüs bulaşır mı?" sorusunun cevabı "genellikle hayır" olsa da iPhone'lara nadiren de olsa virüs bulaştığı bilinir (jailbreak'li iPhone'lara virüs bulaşma ihtimali daha yüksektir).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri