Kilit noktası DEYİMİ AÇIKLAMASI Bütün işlerin çözümlenmesi ona bağlı olan önemli unsur, üzerinde durulması gereken en önemli nokta, makam veya yer.
TDK'ya göre "Nokta" cümlelerin bittiğini gösteren bir noktalama işaretidir. Farklı görevlerle beraber nokta işaretinin genel anlamı da değişebilir. Nokta işareti, noktalama işaretleri arasında işlev olarak en fazla işleve sahip olan bir işarettir. Bu işaretin sadece cümle bitişlerinde kullanıldığı bilinir.
Nokta ( . ) 1. Cümlenin sonuna konur: Türk Dil Kurumu, 1932 yılında kurulmuştur.
1. Bir ucundan öbür ucuna değin yönü değişmeyen, eğri ve çarpık karşıtı; yasa, yöntem ve ahlaka bağlı, dürüst, namuslu. 2. Gerçek, yalan olmayan; gerçeğe ya da kurala uygun.
Paralel, uzunluğu boyunca birbirinden eşit uzaklıkta bulunan doğru ya da düzlemlerin birbirlerine göre durumlarını tanımlamakta kullanılan bir sıfat.
İlgili 36 soru bulundu
Ses çıkarmaya, soluk alıp vermeye yarayan, besinlerin sindirilmeye başlandığı organ.
Cihazınızdaki WhatsApp uygulaması simgesinin üzerinde görünen nokta, bildirim noktası olarak adlandırılır. Bildirim noktası, WhatsApp'taki son hareketleri size bildirmek amacıyla telefonunuzun üreticisi tarafından sağlanan bir özelliktir. Bu hareketler arasında okunmamış mesajlar ve cevapsız aramalar yer alır.
İnsanların yazılı bir mesajın sonuna nokta konmasının ardında farklı anlamlar aradığını belirten araştırmacılar, 'Tartışmanın ya da diyalogun sonu geldi' mesajının alındığını belirtiyor.
Üç Nokta Kelimesinin Güncel TDK Sözlük Anlamı Ne Demektir? Cevap: Tamamlanmamış Cümlelerin Sonuna Veya Başına Yan Yana Konulan Noktalama İşaretinin Adı (...)
Nokta işaretinin temel olarak cümlenin bittiğini ve sonlandığını belirtmek için kullanıldığı söylenebilir. Kalemin defterde bıraktığı iz, nokta olarak bilinmektedir. Nokta işareti ''.'' olarak gösterilebilir.
gelin anlamlarını inceleyelim: nokta: ilişkiyi gerçekten bitirir. söylenecek bir şey de kalmamıştır.
Karşılıklı konuşmalar için kullanılır ya da iki cümle arasında başka bir cümle olduğunu anlatmak konusunda da önemli bir potansiyel teşkil eder. Özellikle cümle içerisinde kullanmak istenmeyen ve farklı nedenlerden boş bırakılan kısımlar üç nokta ile doldurulmaktadır.
İki nokta, bir noktalama işareti. İki nokta üst üste olarak da bilinir. Metin içerisinde çoğunlukla alıntı yaparken, liste yaparken ve açıklama yaparken kullanılır.
Üç noktalı dövmeyi genellikle hapishanede kalan kişilerin, diğer suçlulara güvenilir olduğunu ifade etmek için ellerine yaptırdığını ve, 'Görmedim, duymadım, bilmiyorum' anlamına geldiğini bilen polis, zanlıyı yeniden sorguladı.
(3. Nokta) Anlamı umutsuzluktur. Bekleyip kendinizi kandırdığınız günleri hatırlamak ve bir sigara yakmaktır. İçinize çektiğinizde zehirlendiğinizi bilerek bu acıyı yaşamaktır.
Birisi size e-posta gönderirken adresinize yanlışlıkla nokta eklerse söz konusu e-posta yine de size teslim edilir. Örneğin, e-posta adresiniz [email protected] ise adresinizin tüm noktalı sürümlerine sahipsiniz demektir: mehmet.
Kahve falında çıkan noktalar çok önemli belirleyiciler olarak bilinir. Bu noktalar falın güzaergahını belirler. Kahve falında beş nokta çıkması, kişinin ailesinden, hısımlarından veya dost çevresinden beklediği havadisi öğreneceğine yorumlanır.
Yeşil nokta, bir Arkadaşının avatarı üzerinde son zamanlarda Snapchat üzerinde aktif olduklarını göstermek için bulunur ve devre dışı bırakmadıkları sürece orada görünür.
Sohbeti sabitle özelliği, seçeceğiniz üç sohbeti, dilediğiniz an kolayca bulabilmek için sohbetler listesinin en üstüne sabitlemenize olanak verir.
Sizi engelleyen bir kullanıcıya mesaj gönderirseniz, engelinizi kaldırana kadar mesajın yanında tek tik görürsünüz. Fakat sizi engellediği için, gönderdiğiniz mesajı hiçbir zaman almayacaktır. Eğer uzun süre boyunca çift veya mavi tik olmuyorsa engellenmiş olma ihtimaliniz bulunuyor.
Ayak, birçok omurgalıda bulunan anatomik bir yapıdır. Ağırlık taşıyan ve hareket etmeye olanak sağlayan bir uzvun terminal kısmıdır.
Kısacası şive, bir dilin bölgesel söyleniş tarzına denir. Bilinen bir zaman diliminde ana dilden farklı kollara ayrılmış olan fazlaca şekil ve ses farkı olmayan kollara şive ismi verilir. Kazakça, Azerice, Özbekçe vb. Türkçede kullanılan şivelerdir.
Şiveler, bir dilin belli bir tarihte ayrılmış kollarıdır, genellikle ağız ile karıştırılır ama ağız, dilin aynı ülke içindeki varyasyonlarıdır. Şive ise farklı ülkeler gibi birbirinden daha izole yerlerde oluşan ve evrilen konuşma biçimidir.
Ayrıca; çağrı, emir, hitap ve yasaklama bildiren cümlelerde de ünlem işareti konulur. Bu işaretin olduğu cümle vurgulanarak okunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri