Bakanlık dün yayımladığı genelgeyle açık liseye geçişlerle ilgili usul ve esasları da belirledi. EĞİTİM SERVİSİ - Genelgeye göre örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybedenler, milli sporcular, şehit ve gazi çocukları, evde ve hastanede eğitim alanlar açık liseye geçebilecekler.
gösteren okullarda kayıtlı öğrenciler
✓ Ortaöğretim dengi olan; Özel Eğitim Meslek Lisesi(Bedensel Engelliler), Özel Eğitim Meslek Lisesi(İşitme Engelliler) ve Özel Eğitim Meslek Lisesinde (Ortopedik Engelliler) öğrenim gören öğrenciler Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptırabilir.
Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe, Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf, T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge istenir.
Ortaokul mezunu olanlar, Lise eğitimine devam edemeyenler, Yurt dışında eğitim almış olup mezuniyet belgesi olması şartıyla İl Millî Eğitim Müdürlüklerinden Denklik Belgesi almış olanlar Açık Öğretim Lisesi'ne başvurabilir.
İlgili 41 soru bulundu
Daha önce bir lise bitiren (Bu örgün eğitimde bir Lise, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi veya Açık Öğretim lisesi de olabilir) Açık Öğretim Lisesi / Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptırabilirler.
*Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinden mezun olanlar başvuru yapabilirler ancak halen kayıtlı olanlar başvuru yapamazlar.
Öğrenci kayıt yenilediği takdirde mezuniyet şartlarını tamamlanıncaya kadar okuyabilir. Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri Örgün eğitimde okuyan öğrencilerin sahip olduğu tüm haklara sahiptirler. Açık Öğretim Lisesini 2,5 yılda bitirme imkânınız vardır.
Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrenciler kaydını aktif ettikten sonra her öğretim yılının başında yüz yüze eğitim veren okul müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak geçiş yapabilirler. Açık Öğretim Lisesinde kazandıkları dönemler ve krediler aynen korunur.
Açık öğretim lise kayıt yenileme işlemleri de 5 Şubat 2024 tarihi mesai bitimine kadar yapılabilecek. Şurada Paylaş! AÖL SINAV BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR? Öğrenci adayları; sınav katılım ücreti olan 160 TL'yi odeme.meb.gov.tr/ adresinden tüm bankaların banka veya kredi kartı ile ödeyebilir.
Öğrenim Gördüğü Toplam Dönemin En Az 8 Veya Üzeri Olması (18 Yaş Ve Üstü Öğrencilerimizin İse Toplam Dönemin En Az 5 Veya Üzeri Olması; 5 Dönem Uygulaması 2023/1 Döneminden İtibaren Kayıt Olan Öğrenciler İçin Kaldırılmış Olup, 2023/1 Döneminden İtibaren Kayıt Olan Tüm Öğrenciler 8 Dönem Şartına Tabidirler.)
Sınıfta Açığa Geçmek Yasak Mı? 12. sınıfta Açık Lise'ye geçmek yasak değil. Geleceğiniz için planlarınız bu doğrultuda ise dilediğiniz yıl veya dönem açığa geçebilirsiniz.
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), bugünden itibaren açık liselere geçişler zorlaştırıldı. Daha önce bir üst sınıfa geçişler için gerekli 50 ortalama artık yeterli olmayacak. Liselerde 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. İşte detaylar...
Ayrıca, deprem bölgesindeki bazı il veya ilçelerdeki geçici barınma merkezlerinde ikamet eden ve taşıma yoluyla eğitim hizmeti alanların istemeleri durumunda açık liseye geçebileceği belirtildi.
Hectopat. Açık lise şartlarında annesi veya babası vefat eden geçebilir yazıyor.
Ortak derslerden Dil ve Anlatım/Türk Dili ve Edebiyatı dersi başarılması zorunlu derstir. Bu derslerden muaf olunamaz.
AÖL'ye geçiş işlemi için yapmanız gereken tek şey, aktif dönem kaydınızı yenileyip öğrencilik durumu aktif olduktan sonra geçiş yapmak istediğiniz yüz yüze Mesleki Açık Lisenin derslerini veren Mesleki Teknik Anadolu Lisesine dilekçe vermektir.
Açık liseye geçmenin en büyük avantajı ise vakti genişletip üniversiteye daha sıkı bir şekilde çalışmaktır. Böylece okulların size zorunlu tuttuğu performans ödevleri, yazılı haftası, sözlüler gibi üniversite hazırlık süreciyle bağlantılı olmayan birçok sorumluluktan kurtulmuş oluyorsunuz.
E- AÖL'den MAÖL'ye Geçiş:
Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrenciler kaydını aktif ettikten sonra her öğretim yılının başında yüz yüze eğitim veren okul müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak geçiş yapabilirler. Açık Öğretim Lisesinde kazandıkları dönemler ve krediler aynen korunur.
Ayrıldığımız kurum tarafından düzenlenen tasdiknamenizde belirtilen sınıfa kaydınız yapılır. Açık öğretim lisesinden ayrılanlar; 0-47 kredililer Lise 1'e, 48-95 kredililer Lise 2'ye, 96-144 kredililer ise Lise 3'e, 144 ve üzeri kredisi olanlar ise Lise-4'e kayıt edilirler.
AÖL DERS GEÇME NOTU KAÇ? Açık Lise sınavları 100 puan üzerinden değerlendirilecek. Sınavlarda adayların doğru yanıtladıkları her sorunun puan olarak karşılığı 5 (beş) olacak. 2023-2024 eğitim öğretim yılında ders geçme notu ise 45 olacak.
Her dönem sonu kayıt yeniledikten sonra 1 sınava girilir. 1 Eğitim yılında 2 sınav olunur. Eğer 18 yaşından büyükseniz ek sınava da girebilirsiniz.
Sınavsız ikinci üniversitede, öğrenciler, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi veya İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi'nin lisans ve ön lisans programlarından herhangi birini seçerek eğitim alabilirler. Eğitim, uzaktan eğitim yöntemiyle yapılır.
Bir dönemde sınavına girilip başarısız olunan zorunlu ders, izleyen dönemde yeniden verilir. Ortak zorunlu derslerden üç kez sınava girip de başarısız olan öğrenciler bu derslerden muaf olur ( Türk Dili Edebiyatı, Dil ve Anlatım dersleri hariç). Yani bu dersi alma zorunluluğu kalkar.
Açık Öğretim Lisesinde Ders Geçme ve Kredili Sistem, örgün eğitim(1) veren okullarda ise Sınıf Geçme Sistemi uygulanmaktadır. Açık Öğretim Lisesinden örgün eğitim veren bir okula nakil yaptırmak isteyen öğrencilerin sınıf seviyesi, başarmış oldukları ortak derslere göre belirlenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri