Okul öncesi öğretmeni olmak için üniversitelerin 4 yıllık Okul Öğrencisi Öğretmenliği ya da Ana Okulu Öğretmenliği bölümünden mezun olmak gerekmektedir. Geçtiğimiz yıllarda yapılan düzenleme ile birlikte art Ev Ekonomisi ve Çocuk Gelişimi bölümlerinden mezun olanlar da anaokulunda öğretmenlik yapabiliyor.
Bunun için öncelikle çocuk gelişimcisi unvanı almak ve sonrasında da gerekli formasyonu almak gerekir. Bu sayede kamu veya özel sektörde okul öncesi öğretmenliği yapmaları mümkündür. Ayrıca bu kişilerin özel ya da devlet hastanelerinde çalışma imkanları vardır.
1)Çocuk gelişimi lisans mezunu olarak formasyon alınca siz iki bölümden atanabilirsiniz öğretmen olarak.Biri liselerde çocuk gelişimi öğretmenliği diğeri okul öncesi öğretmenliği.
Çocuk gelişimi öğretmeni olmak için ilk şart, üniversitelerin 2 yıllık ya da 4 yıllık eğitim veren eğitim bilimleri fakültesinde yer alan çocuk gelişimi bölümünden mezun olmaktır.
Eğer siz de bu mesleği icra etmek istiyorsanız aşağıdaki şartları muhakkak sağlıyor olmanız gerekmektedir: Okul öncesi öğretmeni olmak için herhangi bir üniversiteden lisans eğitimi almış olmak gerekir. Okul öncesi öğretmenleri, ilgili ülkenin eğitim bakanlığı tarafından sağlanan sertifikalara sahip olmalıdır.
İlgili 21 soru bulundu
Okul öncesi öğretmeni olmak için üniversitelerin 4 yıllık Okul Öğrencisi Öğretmenliği ya da Ana Okulu Öğretmenliği bölümünden mezun olmak gerekmektedir. Geçtiğimiz yıllarda yapılan düzenleme ile birlikte art Ev Ekonomisi ve Çocuk Gelişimi bölümlerinden mezun olanlar da anaokulunda öğretmenlik yapabiliyor.
Anaokulu Öğretmeni Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Anaokulu Öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümleri'nden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır.
Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulunun 29 Haziran 2020 tarih ve 12 sayılı Kararı ile yükseköğretim kurumları tarafından sertifika düzeyinde yürütülen pedagojik formasyon sertifika eğitiminin geçerliliğini yitirmesine karar verilmiştir.
Kabul ve Kayıt Koşulları
Adayların lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Öğrenci Seçme Sınavından yeterli puanı almış olması gerekir. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş veya öğrenci değişimi programlarına başvuru yapabilir.
Çocuk Gelişimi Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öncesi eğitim kurumlarında, özel eğitim kurumlarında, Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerin çocuk kliniklerinde, rehabilitasyon merkezlerinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kurumlarda istihdam ...
Çocuk Gelişimi Programı mezunları resmi ve özel okul öncesi eğitim merkezleri, çocuk kulüpleri, kreş ve yuvalarda, yetiştirme yurtlarında, anaokullarında eğitici yardımcısı olarak görev yapmaktadır.
Çocuk gelişimi iş imkanları oldukça geniştir. İki yıllık ön lisans ve dört yıllık lisans programını tamamlayan uzmanlar iş hayatına atıldıklarında pek çok özel kurumda ve devlet kurumunda çalışabilir.
Anne-babalara da eğitim verir ve danışmanlık yapar. Ayrıca çocuk gelişim uzmanları, hastanelerin yatan çocuk bölümlerindeki hastalarla gelişimsel ve eğitimsel etkinlik çalışmaları yapar.
YÖK tarafından alınan ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümünde öğrenim görmekte olan öğrenciler eğer isterlerse, normal eğitim programlarına ek olarak 40 AKTS'lik pedagojik formasyon derslerini alarak, YÖK tarafından belirtilen alanlarda öğretmenlik yapabilmektedirler.
Pedagojik Formasyon dersleri, lisans eğitimi almakta olanlara 5. yarıyıldan başlayarak dört yarıyıl (2 yıl), lisans eğitimini tamamlayanlara iki yarıyıl (1 yıl) olacak şekilde bir bütün olarak uygulanır. Güz ve Bahar dönemlerine ek olarak yaz öğretimi de yapılabilir.
Pedagog olmak için gerekenler şu şekilde sıralanabilir: Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ya da Psikoloji Bölümü'nden mezun olmak. Çocuk gelişimi alanında bilgi sahibi olmak.
Çocuk Gelişimi lisans mezunu olanların, Lise çocuk gelişimi öğretmenliği için KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri oturumlarına girmesi gerekir.
Lisans mezunu Çocuk Gelişimci ataması için 2 yılda bir yapılan yani çift yıllarda yapılan KPSS B grubu sınavına girilmesi gerekir. Genel kültür ve genel yetenek testlerinin çözülmesi yeterlidir. Buna göre hesaplanan KPSS P3 puanı ile alımlara başvurabilirsiniz.
Çocuk Gelişimi Öğretmeni Olmak için Lisenin Önemi Nedir? Çocuk gelişimi öğretmeni olmak için okunan lisenin herhangi bir önemi yoktur, lise mezunu olmak yeterlidir.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından 2000 yılında okul öncesi bölümü açılmış ve aynı yıl bölüme öğrenci alınmaya başlanmıştır.
eleman.net verilerine göre, Anasınıfı Öğretmeni 2023 yılında ortalama 29.200 TL maaş alıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri