İç hat seferlerinde üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan ehliyetinizi kimlik belgesi yerine kullanabilirsiniz. Dış hat seferlerinde ise sadece nüfus cüzdanınızı ya da pasaportunuzu kimlik belgesi olarak kullanabilirsiniz. Detaylı bilgi için seyahat belgeleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Eğer yanınızda bir kimlik yok ise "Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü Nöbetçi Amirliği"nden "Uçuş Amaçlı Geçici Kimlik belgesi" alabilirsiniz.
Kimlik alternatifleri nelerdir? Pasaport , Uçak mürettebatı belgesi, Demiryolu personeli kimlik belgesi, Gemici adamı cüzdanı, Nato kimlik belgesidir.
Evet. Yolcularımız yanlarında nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport bulundurmalıdırlar.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün 2016 yılında yaptığı açıklama ile uçak bileti satın alırken T.C. Kimlik No bilgisinin verilmesi bir zorunluluk haline getirildi. 5 yılı aşkın süredir geçerli olan bu uygulamayla amaç yolcuların hem güvenliğini hem de yasal haklarını koruma altına almak.
İlgili 30 soru bulundu
Depremden etkilenen illerimizde yerleşim yeri ya da diğer adres kaydı olan afetzede vatandaşlarımız, kendisi, veli ya da vasisi olduklarının geçici kimlik belgesini e-Devlet'ten barkodlu alabiliyor. E-Devletten alınan barkodlu geçici kimlik belgesi üç ay yeni kimlik kartı alınıncaya kadar geçerli.
E-devlet hesabına kimlik numarası ve kişiye özel şifre ile giriş yapılır. Giriş yaptıktan sonra arama kısmına "geçici kimlik belgesi sorgulama" yazılır. Açılan sayfadan "Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum" yazısının başında bulunan kutucuk işaretlenir. Devam et butonuna tıklanır.
Uçağa binmek için yurt içi uçuşlarda; nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı veya ehliyet gibi bir kimlik belgesi bulundurmanız gerekiyor. Yurt dışı uçuşlarda ise pasaportunuzun mutlaka yanınızda olması ve sorulduğunda göstermeniz gerekiyor.
Başvuru işlemi sırasında hemen alınabilen geçici kimlik belgesinin süresi iki haftadır. İki haftadan daha kısa bir süre içinde kimlik kartı sahibine ulaşabilir. Teslim alınan kimlik kartının ardından geçici kimlik belgesi kullanım dışı kalır.
9. Kimlik kartımı kaybettim, ne yapmalıyım? e- devlet kapısı üzerinden veya yurt içinde Alo 199 numaralı çağrı merkezi aranarak kartın iptali yapılmalı ya da yeniden kimlik kartı başvurusu için yurt içinde nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklerimize kimlik kartı başvurusu yapılmalıdır.
Kimlik Kartı ibraz edilememesi halinde ilgiliden Ehliyet, Pasaport, Memur cüzdanı, Avukat kimlik kartı, Basın kartı, Yabancılara mahsus ikamet tezkeresi, Yabancı ülke kimlik kartı veya pasaportu belgelerinden biri istenir.
İç hat seferlerinde üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan ehliyetinizi kimlik belgesi yerine kullanabilirsiniz. Dış hat seferlerinde ise sadece nüfus cüzdanınızı ya da pasaportunuzu kimlik belgesi olarak kullanabilirsiniz. Detaylı bilgi için seyahat belgeleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Başvuru sonrası, fotoğrafınız ve geçersiz hale getirilmiş halde eski nüfus cüzdanınız geri verilmektedir. Yeni Kimlik Kartınız, kısa süre içinde (2-3 gün içinde) teslim için bildirdiğiniz adrese PTT Kargo aracılığıyla ulaştırılacaktır.
✈️ Yurt içi uçuşlarda uçağa binebilmeniz için; nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı veya ehliyet gibi bir kimlik belgesi bulundurmanız gerekiyor.
Artık güncel uçuş bilgilerine 35 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunan e-devlet kapısından da ulaşabiliyor yolcularımız. Yazılım ekiplerimiz, vatandaşlarımıza bu kanalla daha çok hizmet sunmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bilgi, teknoloji nerede DHMİ orada!” açıklamasını yaptı.
Geçici Kimlik Belgesi!
Havalimanında İç Hatlar Emniyet Büro Amirliğine gidiyorsunuz, size bir belge doldurtuyorlar. Daha sonra bu belgeyi GBT ve Mernis sistemlerinden kontrol edip bilgiler doğru ise size Geçici Kimlik Belgesi veriyorlar. Burada önemli olan uçuşunuza en az yarım saat kala başvuruyor olmanız.
T.C. kimlik kartını kaybeden afetzede vatandaşlarımızdan, hangi ildeki nüfus müdürlüğüne başvurursa başvursun hiçbir belge, fotoğraf ya da ücret talep edilmemekte, sadece biyometrik (parmak izi) doğrulaması ile birkaç dakikada geçici kimlik belgesi düzenlenmektedir.
Yurt içi yolculuklarınızda aşağıdaki belgeleri kimlik olarak kullanabilirsiniz: Nüfus cüzdanı Geçici nüfus cüzdanı belgesi.
Geçici ve Süreli Kimlik Kartı bedeli 2023 yılı için alınan Yönetim Kurulu kararınca 100,00-TL olarak belirlenmiştir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı misafirlerimizin tebliğ ettikleri resmi seyahat dokümanı mutlaka TC kimlik numarasını içeriyor olmalıdır. c.Yukarıda belirtilen kimlik ve kimlik yerine geçen tüm belgelerin fotokopileri, kimlik olarak kabul edilmemektedir.
Kimlik fotokopisi ile resmi işlemler yapılamaz. Ancak fotokopi üzerindeki kimlik bilgileri, veriler art niyetli kişilerce sahte kimlik üretmek için kullanılabilir.Genelde basına yansıyan olaylara muhatap olan sağlıklı kimliğe sahip olmayan veya kimlik bilgilerine önem vermeyen kişilerdir.
Yurtdışına Çıkışlarda sadece fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı istenmektedir.
e-Devlet kapısı üzerinden alınan belgeler, nüfus müdürlüklerinden alınan belgelerle aynı hukuki değere sahiptir.
Açıklamada, yeni kimlik başvurusuna gerek kalmadan, e-devlet üzerinden geçici kimlik belgelerinin alınabileceği bildirildi.
E DEVLET ÜZERİNDEN NÜFUS CÜZDANI SURETİ ALMA İŞLEMİ
Onay verdikten sonra karşınıza nüfus cüzdanı sureti çıkacaktır, Çıkan sayfayı yazdırmanız yeterlidir. Yazdırdığınız sayfa, alt bölümde bulunan barkod sayesinde fotoğrafı evrak statüsü taşıyacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri