6. aydan itibaren bebeklerinize verebileceğiniz muzlu süt tarifimiz uzmanlarımız tarafından özenle hazırlanmıştır.
Kasları Besliyor! Karbonhidrat, potasyum ve protein içeren muzlu süt kasları besler, sağlığını güçlendirir. Ayrıca, kilo verirken kas kaybını önlemeye yardımcı olur. Kilo vermek isteyenler için en uygun kullanım şekli spordan sonra içilecek 1 bardak muzlu süttür.
İnek sütünün bazı özelliklerinden dolayı özellikle 1 yaşın altındaki bebeklere verilmesi uygun değildir. Enerji içeriği açısından inek sütünün enerjisi anne sütüne benzer. Ancak protein miktarı anne sütünün üç katıdır.
Muzu küçük gurmenizle en erken 4. ayında tanıştırabilirsiniz. Ama tavsiye edilen dönemin 6. ay olduğunu lütfen aklınızdan çıkarmayın.
En ideal kullanım zamanı, spordan sonra muzlu süt içmektir. Muzlu süt ara öğünde güvenle içilebilir! Diyet yapanlar ve sağlıklı beslenmeye özen gösterenler için ikindi vakti ara öğünü gerçekten çok önemlidir. Enerjinin düşmeye başladığı akşamüstü saatlerinde muzlu sütle ara öğün yapmanızı tavsiye ederiz.
İlgili 26 soru bulundu
Muzlu Süt Hazırlanışı
120 ml anne sütünü veya devam sütü içerisine 1/4 muz ilave edip robotda muzun iyice ezilmesini sağlayın. Muzlu sütünüz hazır.
Muzlu süt için; öncelikle 2 adet muzun kabuğunu soyup, halkalar halinde kesin. Daha sonra kestiğiniz muzları rondo içine koyun. Üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker ya da 1 yemek kaşığı süzme bal ekleyin. Son olarak 2 su bardağı süt dökün.
Yapımında bebe bisküvisi, muz ve ceviz kullanılan meyveli yoğurdu 8. aydan itibaren verebilirsiniz.
Bebeğe muz nasıl verilir
Tam olgunlaşmış, hatta olgunluktan kabuğu kararmaya başlamış muzu rendenin en ince yeriyle rendelenip (ayrıcı süzmeyin) püre haline getirdikten sonra bekletmeden bebeğinize yedirin. Rende yoksa çatal yada karıştırıcıyla muzu püre haline getirip yedirebilirsiniz.
MUZ ANNE KARNINDAKİ BEBEĞE KİLO ALDIRIR MI? Tok tutucu olmasının yanı sıra vitamin, mineral ve ptasyum değerlerini içerisinde bulunduran muz diğerlerine göre daha kalorili bir meyve olduğu için, anne karnında ağırlığı düşük olan ebeklerin kilo almaları için annelerin tüketmesi önerilebilen bir besin olmaktadır.
İlk 6 ay anne sütü
Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF tarafından, anne sütü ile beslenmenin doğumdan itibaren ilk altı ay devam etmesi, ilk altı ay sadece anne sütü verilmesi ve emzirmenin altı aydan sonra uygun besin takviyeleriyle iki yaş ve üzerine kadar devam etmesi öneriliyor.
Ek gıdaya geçiş dönemi öğürme refleksinin zayıflatılması için en uygun dönem. Bu yüzden 6 aydan sonra bebek yemekleri anne sütünden daha yoğun ve pütürlü olmalı.
Doğru zamanda doğru ek besinlere başlanmış, anne sütü almayan / alamayan bebeklere dengeli beslenme sağlamada; inek sütü, bebeğin sağlıklı gelişimini tamamlar. Bu nedenle, gerektiğinde 6. aydan sonra bebeklere inek sütü verilebilir.
Muzda içerdiği lif ve dirençli nişasta sayesinde hem iştahı keser hem de sindirimi kolaylaştırır. Bu nedenle ara öğünlerde muzlu süt tüketmek daha hızlı kilo vermenize yardımcı olacaktır.
Bunlar anne sütünü de artırır, anneyi de dinç tutar. Kalsiyum, potasyum, magnezyum zengini çilek ve folik asit zengini muz aynı zamanda anne sütünü de artırır.
Muz içeriğindeki vitamin ve mineral kaynağı ile önemli bir yere sahiptir. Özellikle zengin lif kaynağı ile birlikte sindirimi kolaylaştırıcı etki yarattığını söylemek gerekir. Ancak muz meyvesinin faydalarının dışında tek olumsuz yanı kabızlık yaratmasıdır.
6-12 aylık bebeklerde muz püre olarak verilebilir iken dikkatli ve doğru miktarda tüketmek en idealidir. Çünkü fazla miktarda yenen muz ne yazık ki kabızlık gibi sorunlara yol açabiliyor. Muz tüketim ölçüsü hafta en fazla 1 veya 2 dir.
Gaz Muzlar, gaz oluşturabilen çözünür lif ve fruktoz içerirler. Eğer lif alımını aniden artırırsanız veya çok miktarda tüketirseniz, kalın bağırsağınızın lifleri parçalaması çok fazla çaba gerektirir ve bu da gaza neden olabilir.
Muzun Bilinmeyen Zararları
Muzun aşırı tüketiminden dolayı kabızlık problemi ile karşılaşılmaktadır. Muzu soyarken liflerin bir kısmını soymaya dikkat edilmezse, migreni tetiklemekte ve baş ağrısı yapmaktadır. Muzun fazla tüketilmesinde vücut hiperkalemi geliştirmekte ve kalbe zarar vermektedir.
Anne sütü, yumurta sarısı, yarım muz ve biraz lor peyniri kahvaltısında olmalıdır. Çok az miktarda tereyağı, biraz ceviz ezmesi de temin edilerek tüm malzemeler püre haline getirilebilir. Bir diğer kahvaltı alternatifi ise pekmez, yumurta sarısı, peynir ve bebe bisküvisinden oluşan bir püredir.
İlk 6 ay: sadece anne sütü!!! Anne sütü yetmiyorsa ek olarak formül mamalar. -yoğurt: 5 aylıktan sonra az miktarda başlanabilir, genelde ikindi öğünü olarak verilir: (15.30-16.00), ekşi ve süzme yoğurt verilmemelidir. Formül süt ile yoğurt tarifi: 90 ml su içine 4 ölçek formül süt ünü koyarak küçük bir kaseye boşaltın.
1/2 bebek kavanozu kadar yoğurt ta verebilirsiniz. Önemli olan her gün her besini vermek değil ek gıda ve anne sütü miktarını günlük beslenmede dengelemenizdir.
Kolostrum sütü, doğumdan sonra ilk 4-5 gün anne tarafından yavruya verilen ilk süttür, diğer ismi ağız sütüdür. Bileşimi normalden farklıdır ve sarımsı renkte hafif tuzlu ve tatlıdır. Normal sütle karıştırılmamalıdır.
Muzlu süt blender ya da rondo ile daha kolay ve güzel oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri