MAMSEL REZENE ÇAYI 100 ml (yarım su bardağı) kaynatılıp 37 °C ye kadar ılıtılmış suya 3,75 g (tepeleme 1 tatlı kaşığı) Mamsel Kimyonlu Rezene Çayı ilave edilerek hazırlanır. İçeriğinde anne sütündeki gibi süt şekeri olan laktoz içerdiği için doktor tavsiyesi ile 1. haftasını doldurmuş bebeklerde kullanılabilir.
Gaz ve Kolik Sancılarında Bebekler ve Anneler için özeldir. Özel formülüyle 2. haftasını doldurmuş bebeklerde gaz ve kolik sancılarının. İçerisinde bulunan kimyon ve rezene bebeklerde ve çocuklarda gaza bağlı olarak mide-sistemindeki krampların gaz sancılarının.
Eğer bebeğiniz 1. ayını doldurmuş ise ve mama ile besleniyorsa, kimyonlu rezene çayı uygun görülebilir. Bebeğinizi emzirmeye devam ediyorsanız, süt onu iyileştiren bir madde olmaktadır.
REZENE: Sindirimi kolaylaştırıcı, gaz giderici ve süt artırıcı etkileri nedeniyle anneler tarafından en sık kullanılan bitkilerdendir. 6. aydan önce ve özellikle yenidoğan döneminde bebeğe vermek yerine annenin tüketmesi daha doğrudur. ANASON: Gaz giderici, sindirimi kolaylaştırıcı ve sakinleştirici etkisi vardır.
Bebeklerde: 100 ml kaynamış ılımış suya tepeleme 1 tatlı kaşığı HUMANA kimyonlu rezene ilave edilerek hazırlanır. 100 ml hazırlanmış çayı günde birkaç defaya bölünerek bebeklere verilmesi tavsiye edilir.
İlgili 36 soru bulundu
Kolik bebekler rezene çayı ile sakinleştirilebilir. Ancak bebeklere rezene çayı verilmeden önce mutlaka doktoruyla konuşulmalıdır. Hatta 4 aylıktan küçük bebeklere rezene çayı verilmesi önerilmez. Zira ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesi gereken bebeklerin mideleri hassastır.
Rezene çayının sakinleştirme özelliği dikkate alındığında da özellikle gaz sancısı çeken bebeklerde, kolay gaz çıkarmaları açısından, rahat ve kaliteli uyku zamanları olmaları açısından önerilir.
Yeterli miktarda kullanıldığında bebeklerin midelerinin rahatlamasına yardımcı olur. Bebeklik dönemindeki en büyük sıkıntı gaz ve şişkinliktir. Bu dönemde anne sütü ile beslenen bebeklerde gaz durumu uykusuzluk ve huysuzluğa yol açar. Rezene çayı ise bu sorunlara iyi gelir.
Son yıllarda emziren annelerin süt miktarının artırılmasının yanı sıra anne ve bebeklerde gaz problemlerinin giderilmesi için de sıklıkla tüketilmeye başlanan rezene çayı, Akdeniz bölgesi bitkilerinden biri olan rezeneden yapılır.
Günde 3veya 4 defa içilmesi tavsiye edilir.
Mide asit seviyesini düzenleyen ve hazmı kolaylaştıran kimyon, demir eksikliğine de iyi gelir. Genellikle 1 çay kaşığı kimyon, 1 bardak sıcak suda demlendikten sonra süzülerek bebeğe sabah ve akşam 1'er çay kaşığı olmak üzere içirilerek sancının giderilmesine müdahale edilir. Kullanım öncesi doktor onayı alınız.
Kimyon yine gaz için çok etkili olduğu söylenen bir baharat. Anne sütüyle beslenen bebekler için annenin kendi yemeklerine bolca kimyon katması çok tavsiye edilen bir yöntem.
1 poşet rezene çayı bir kupaya konur, üzerine tam kaynamamış (80º C) su ilâve edilir, 5 dakika kadar beklenir, poşet çıkarılır, çayın oda ısısına gelmesi beklenir. Bebeğe bir defada en çok 6-7 çay kaşığı dikkatle içirilir.
Bebeğinize günde iki kez, bir öğünde 5-6 çay kaşığı olacak şekilde rezene çayı içirebilirsiniz. Rezene çayı her gün taze hazırlanmalıdır. Bebeklere rezene çayı nasıl yapılır? · Bir poşet rezene çayını veya 1.5-2 gr rezene tohumunu bir su bardağı kaynamış suda 5 dakika kadar demleyin.
Rezene ve kimyon ikilisinin sakinleştirici, gaz konusunda rahatlatıcı etkisini pek çoğumuz biliyoruz.
Annenin gaz yapıcı besinlerden (süt, yoğurt, kuruyemiş, çikolata, limon ve turunçgiller, lahana, brokoli, çiğ sebzeler )uzak durarak, bebeğine düzenli kolik-gaz masajı yapması, bebeğin ayaklarını sıcak tutması, yatağının baş kısmını 15 derecelik bir eğimle yükseltmesi (hem reflüyü de önleyecektir), karnı eğer çok ...
Gaz sancısı çeken bebeği rahatlatmak için en sık kullanılan yöntem bebeğin bacaklarını hareket ettirmektir. Sırtüstü yatırılan bebeğin bacakları bisiklet sürüyormuş gibi hareket ettirilerek gaz sancısı giderilebilir. Aynı zamanda karın üstü yatmaları da bebeklerin rahatlamasına yardımcı olur.
Anne ve babaların ilk etapta yapmaları gerekenler nelerdir? Anne ve babaların gaz için alabilecekleri bazı önlemler var, fakat gaz, bazı bebeklerde ne yaparsanız yapın oluyor ve 3–4 aylıkken kendiliğinden geçiyor. Bunu bir gelişim süreci olduğunu bilmek ve paniğe ve ümitsizliğe kapılmamak en önemli noktadır.
Emziren annelerde rezene çayı kullanımı güvenli olmayabilmektedir. Bazı yeni doğan ve anne sütü alan bebeklerde annenin tükettiği bitki çayından dolayı sindirim sistemi hasarı rapor edilmiştir. Tüketimin günde 1-2 fincan ile sınırlandırmasına özen gösterilmelidir.
ılıtılmış suya tepeleme 1 tatlı kaşığı ilave edip. karıştırdıktan sonra 1. Haftasını doldurmuş bebeklere.
Uyumayan bebekler için rezene veya anason çaylarından bir çay kaşığı verilmesi önerilir.
İlk aylarda anne sütündeki baharatlar ile tanışan bebeğe, alerjik bir reaksiyon ve sindirim rahatsızlıkları geliştirmiyorsa sekizinci aydan itibaren baharatlar ve sağlıklı otların verilmesinde bir sakınca yoktur.
Doktorunuzun uygun görmesi halinde, yarım tatlı kaşığı anason bitkisini 2 bardak suda 10 dakika kaynatarak demleme işlemi yapabilirsiniz. Ardından, kaynayan su süzülür ve 1 yaşından küçük bebeklere yarım damla, 6 aydan küçük bebeklere ise en fazla üç damla olacak şekilde verilebilir.
Rezene anason ile karıştırılabilmektedir. Aynı familyadan olan rezene ve anason bitkileri özellikle koku olarak birbirlerine benzerler ancak farklı türlerdir. Rezene arapsaçı ile de karıştırılabilmektedir. Yabani rezeneye bazı yörelerde arapsaçı da denir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri