Konteyner Talebinde Bulunanlar Kira Yardımı Alabilir mi? Yeni bir eve taşınmak isteyen depremzedelere 15 bin TL tutarında taşınma yardımı yapılıyor. Ancak konteyner ev başvurusunda bulunanlar ve başvurusu onaylanarak konteyner eve yerleştirilenler bu yardımdan faydalanamıyor.
"Kiracılara da konteyner kent imkanı sağlıyoruz"
Bundan önce kiracılar konteyner kentlerde geçici barınma merkezi olarak çok istisnai durumlar olmazsa kiracılar konteyner kentlerde barınmıyorlardı. Oysa şimdi ev sahipleri konteyner kent istiyorsa orada barınma ihtiyacını giderebilecek.
Duyuruya göre konteyner yardımı öncelik sırasına göre verilecek. Karara göre, "Fiilen oturmakta olduğu evi sırasıyla yıkık, acil yıktırılacak veya ağır hasarlı tespit edilenlerden aynı yerde hasarsız ikinci bir konutu olmayanlar, öncelikli gruplardan başlamak suretiyle yerleştirilecektir."
kimlik numarası ve şifreniz ile e-Devlet hesabınıza giriş yapın. Arama kısmına Afetzede Barınma Desteği Başvurusu (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) yazdığınızda çıkan formu doldurmanız gerekir. Açılan ekranda ise “Konteyner Talebinde Bulunmak İstiyor musunuz?” sorusuna “Evet” cevabını verin.
Deprem sonrası kimileri çadırda kalırken kimileri ise farklı şehirlere göçmek zorunda kaldı. Vatandaşlar e-Devlet üzerinden AFAD konteyner ev başvurusu yapabiliyor.
İlgili 36 soru bulundu
12 ay boyunca verilecek yardımlar için başvurular e-Devlet "afetzede barınma desteği" sayfası üzerinden yapılmaktadır. Not: Konutları hasarlı olup konteyner talep eden vatandaşlarımız taşınma yardımı alabilecek ancak kira yardımından yararlanamayacaktır.
Belediyelerden doğrudan konteyner izni için başvurmak söz konusu değildir. Konteyner koyabilmek için belediyeye inşaat ruhsatı başvurusu yapılması gerekir. Çünkü sabit konteynerler, yapı statüsündedir ve yapı yapılabilmesi için belediyeden ruhsat alınması gerekir.
Konteyner Kent'te bulunan evler 21 metrekare olacak şekilde, mutfak, banyo ve tuvaleti de olacak şekilde tasarlandı. Evlerin içinde beyaz eşya, koltuk ve masa, mutfak eşyaları ve ısınma sistemi de bulunacak.
TAŞINMA YARDIMI KİMLERE VERİLİR? Gerçekleşen deprem felaketinde yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen afetzedelere 15 bin TL taşınma yardımı verilecek.
Kanun kapsamında konteyner ev taşınabilir nitelikte olsa da tanım içerisinde muvakkat (geçici) yapı sınıfına giriyor. Bu nedenle bahçenize, arsanıza veya kendi mülkünüz olan tarlaya konteyner ev koymadan önce gerekli izinler için ilgili mercilere başvurmanız gerekiyor.
“Konteyner kentte internet var mı?” Su, elektrik, internet gibi altyapıların sağlandığı konteyner kentte, çocuk ve gençlik atölyeleri, etkinlik alanları, mescit, yemekhane gibi farklı yaşam alanları da bulunuyor.
Altyapısı, elektrik ve sokak aydınlatma sistemleri ile küçük bir mahalle gibi yapılandırılan konteyner kentte afetzedelerin yemek, tuvalet, banyo, ısınma, çamaşır yıkama gibi tüm ihtiyaçları kendi yaşam alanlarında karşılanıyor.
Vatandaş, eğer kendi istiyorsa konteynere müracaat etmişken vazgeçip yine kendi e-devlet sistemi üzerinden kira yardımına müracaat edebilir, bu tam tersi de olabilir” şeklinde konuştu.
Riskli yapı raporu alınarak yıkılmasına karar verilen binalarda ikamet eden ya da iş yeri sahibi olanlar için devlet tarafından kira yardımı desteği verilir. Kiracı konumunda olanlar için sağlanan maddi destek ise taşınma yardımı olarak adlandırılır.
Konteyner Talebinde Bulunanlar Kira Yardımı Alabilir mi? Yeni bir eve taşınmak isteyen depremzedelere 15 bin TL tutarında taşınma yardımı yapılıyor. Ancak konteyner ev başvurusunda bulunanlar ve başvurusu onaylanarak konteyner eve yerleştirilenler bu yardımdan faydalanamıyor.
Ancak konteyner ev araziye sabitlenmiş bir yapıysa; elektrik, su, kanalizasyon gibi temel bağlantılar sağlanmışsa yapı tanımına dahil edilirler. Bu da konteyner ev için imar gerektiğine işaret eder.
İmarsız araziye, yani tarlaya konteyner inşa etmek için belli başlı şartların sağlanması gerekir. Bu şartların başında tarla vasfında olan arazinin genel anlamıyla yola sınır olması gerekir ve aksi durumlarda inşaat izni verilmez.
Konteyner evi basitçe toprak üzerine veya altına beton dökerek bu beton üzerine yerleştirebilirsiniz. Başka bir seçenek ise kaldırım taşı şeklinde büyük iki taş üzerine yerleştirmektir. Bu taşları nalburlardan kolayca temin edilebilirsiniz.
İmar barışı kapsamında belediyenin izin vermesi için sizden su ve elektrik bağlanabilecek bir yapı istiyor. Bu sebeple full konteyner diye tabir edilen içerisinde yatak odası, oturma odası, tuvaleti, banyosu ve mutfağı olan bir konteyner size en iyi çözümü sunacaktır.
Bakan Soylu, köylerde de afetzedelere konteyner verileceğini ifade ederek, "Burada nasıl konteyner kentler oluşturduysak çadır kentler oluşturduysak sağ olsun Kırıkkale Valimizde aynı şekilde köylerde de yaptı.
TAŞINMA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Depremzedelerin konutlarında tespit edilen yıkık/acil yıkılacak/ağır veya orta hasarlı yapılar için 15 bin TL taşınma yardımı yapılıyor. Başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleşiyor. e-Devlet üzerinden "afetzede barınma desteği" sayfasına girerek başvuru gerçekleştiriliyor.
Konteyner ev su geçirir mi? Konteyner evler; yağmur ve kar yağışına dayanıklı olarak üretilirler. Genellikle 100 yıla kadar kullanım ömürleri olan bu yapılar, su geçirmez özelliklerde dizayn ediliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri