Abonelik başvurusu için; nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı, tapu belgesi ya da kira kontratı, ev sahibinden alınacak abonelik dilekçesi (kiracı için) ve bina tesisat numarası gerekiyor. Abonelik başvurusunun yanı sıra aynı belgeler ile doğalgaz kullanım sözleşmesi de düzenleniyor.
b) Mal sahibi ise tapu, kiracı ise kira kontratı fotokopisi, c) Sözleşme yapacak kişinin TC Kimlik Numaralı resmi kimlik ibrazıı, d) Sözleşmenin üçüncü şahıslar tarafından yapılması durumunda noter onaylı vekâletname fotokopisi gerekmekte olup, vekâletnamede İGDAŞ ve/veya doğal gaz ifadesi bulunmalıdır.
2023 yılı için kiracı doğalgaz abonelik ücreti 0-200 m2 aralığı evler için 2.135 TL olarak belirlenmiştir. Eğer abone olunacak ev, 200 m2'den büyük ise her 100 m2 için abone sahibinden ek olarak 1.857 TL talep edilir.
Yasalara göre kiracıların elektrik, doğalgaz ve su gibi abonelikleri kendi adlarına çevirmeleri gerekiyor. Ancak çok fazla bir denetim olmadığı için eğer aktif bir abonelik varsa o aboneliklerin üzerinden kullanım yapılabiliyor. Lakin bu durum hem ev sahibi için hem de kiracı için oldukça riskli olabiliyor.
E Devlet adresi üzerinden TC Kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek açılan sayfaya bulunduğunuz bölgenin doğalgaz şirketi ismini yazarak Abonelik Sözleşmesi Başvurusu'na tıklayıp Şartnameyi kabul etmeniz gerekiyor. aşamalarını doldurarak doğalgaz aboneliğinizi internet üzerinden gerçekleştirmiş olacaksınız.
İlgili 39 soru bulundu
Öncelikle ev sahibinin, Ceza Hukuku yönünden sorumluluğu bulunmaktadır. Zira kiracının elektrik, su veya doğalgaz aboneliklerini kiracının izni olmadan kapattırmak Türk Ceza Kanununa göre suçtur.
Doğalgaz aboneliğinin devredilmesi için nüfus cüzdanı, tapu ya da kira kontratı fotokopisi, binaya ait tesisat numarası ile birlikte ilinizin doğalgaz dağıtım şirketine gitmeniz gerekmektedir.
Peki 2023 yılında doğalgaz abonelik ücretleri ne kadar? 2023 yılı için kiracı doğalgaz abonelik ücreti 0-200 m2 aralığı evler için 2.135 TL olarak belirlenmiştir. Eğer abone olunacak ev, 200 m2'den büyük ise her 100 m2 için abone sahibinden ek olarak 1.857 TL talep edilir.
"Kiracının da doğalgaz aboneliğini üzerine alması şarttır. Aksi durum usulsüz kullanım olarak yasal müeyyide gerekir. Bu şekilde kullanım 'usulsüz kullanım' olup KDV hariç 90 lira cezası var.
Abonelik başvurusu için; nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı, tapu belgesi ya da kira kontratı, ev sahibinden alınacak abonelik dilekçesi (kiracı için) ve bina tesisat numarası gerekiyor. Abonelik başvurusunun yanı sıra aynı belgeler ile doğalgaz kullanım sözleşmesi de düzenleniyor.
Bu müracaat esnasında doğalgaz dağıtım bürosunun belirlediği depozito ücretinin de ödenmesi gerekir. Söz konusu ücret, doğalgaz dağıtım bürosunda, banka ya da kredi kartı ile ödenir.
e-Devlet Kapısı ile 81 ilimizde bulunan 73 doğalgaz dağıtım şirketlerinin sunduğu bilgilendirme hizmetlerinin yanı sıra abonelik ve fesih başvuru hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.
2023 yılında su aboneliği için başvuru yapma bedeli 495 TL şeklinde belirlenmiştir. 2023 Temmuz ayı itibari ile ev su aboneliği için 495 TL iş yeri aboneli için 1.296,90 TL ödenmesi gerekmektedir.
e-Devlet sistemi (turkiye.gov.tr) üzerinden tüm vatandaşlar elektrik, su, doğalgaz gibi aboneliklerini bürokrasiyle boğuşmadan yapılabilecek. Milyonlarca vatandaşın işlemlerini dijital ortamdan yapmasını sağlayan e-Devlet, turkiye.gov.tr adresinden yeni bir hizmeti daha devreye alıyor.
Mülkiyete ait bir belge (tapu, ikametgah, kira kontratı vb) Nüfus cüzdanı Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi.
E-devlet üzerinden kolaylıkla doğalgaz aboneliği başvurusu yapabilirsiniz. Öncelikle e-Devlet şifreniz ve T.C. kimlik numaranız ile sisteme giriş yapmalısınız. Önünüze açılan sayfadan “Doğalgaz Dağıtım Şirketlerinin Sunduğu e-Hizmetler” sayfasına gidin.
Sağladığı bu hizmet için de bireylerden doğalgaz bağlantı ücreti talep eder. Doğalgaz bağlantı ücreti iptal ve iade edilmez. Aynı zamanda başka bir adrese taşınamaz. Bu yüzden doğalgaz bağlantısı abonelik ücreti ev sahibi tarafından ödenir.
İlgili evraklar dağıtım şirketine ibraz edildikten sonra abone olmak isteyen kişiden abonelik depozito ücretini yatırması istenir. Bu ücret her yıl güncellenmektedir. 2023 yılı için elektrik abonesi depozito ücreti 644.5 TL olarak belirlenmiştir.
Güvence bedelleri, her yıl Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından Kurul Kararı ile belirlenir. Güvence bedelini, sözleşme hesap numaranız ile tüm PTT şubelerine, anlaşmalı bankalara, kredi kartı ve Bursagaz web sitesi online işlemler menüsüne üye olarak ödeyebilirsiniz.
Güvence bedeli her yıl ilgili şirket tarafından güncellenir. Söz konusu ücret 2023 yılı için 0-200 m2 arasında büyüklüğü olan meskenler için 2.135 TL'dir. Meskenin büyüklüğü 200 m2'den büyük ise her 100 m2 için 1.857 TL ekstra güvence bedeli talep edilir.
Ücretsiz Doğalgaz kullanımının esaslarını belirleyen Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar ile aboneden tahsilat yapılırsa fatura iptal edilerek tahsil edilen tutar 3 is günü içinde aboneye nakit olarak ödenecek. Uygulamadan 19,7 milyon abone yararlanacak.
Su aboneliğinin üzerine alınması için; nüfus cüzdanı, kira sözleşmesi DASK poliçesi ve tesisat numarasını bulundurmak yeterli oluyor. Su aboneliğinin ücreti 2020 yılı için 196,50 TL olarak belirleniyor. Abonelik ücreti, peşin olarak ödenebildiği gibi faturalara da yansıtılabiliyor.
2023 itibarıyla. abone bağlantı bedeli 2 bin 135 TL olacak.
Doğal gaz aboneliği başvurusu yapacak olan vatandaşların bulundukları ildeki İGDAŞ, BAŞKENTGAZ, İZMİRGAZ, GAZDAŞ gibi doğal gaz abonelik şirketlerine müracaat etmeleri gerekmektedir. Ayrıca doğal gaz aboneliği yaptırmak isteyen vatandaşlar, şubeye gitmeden de e-devlet üzerinden bu işlemi gerçekleştirebilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri