Yeraltı sularının kullanımını sağlamak ve atık suların tahliyesi için atık su tahliye pompası diğer adıyla kirli su dalgıç pompası kullanılmaktadırlar. Dalgıç Pompalarda, motor pompa gövdesine bitişik olarak monte edilir. Bu bağlantı yerleri hava ve su geçirmeyecek şekilde izole edilerek sızdırmazlık sağlanmıştır.
Atık Su Pompası Nedir? Atık su pompaları; bünyesinde daha yoğun kirletici partikül içeren (30-50mm büyüklükte) kanalizasyon suyu (foseptik), endüstriyel ya da evsel kirli atık suların transferi için kullanılan pompalardır.
Dalgıç pompalar genellikle su temini, sulama ve sprinkler sistemleri, yer altı suyu seviye kontrolü ve ısı pompası uygulamalarındaki temiz veya az kirli suların basınçlandırılmasında kullanılmaktadır. Süs havuzları ve fıskiyeler de bu pompaların kullanılabildiği alanlardır.
Dalgıç Pompa Sürekli Olarak Kaç Saat Çalışır? Dalgıç pompalar, kullanım amacına bağlı olarak yılda 1.000 ila 3.000 saat ve hatta su temini sırasında 3.000 saatten fazla çalışır.
Derin Kuyu Dalgıç Pompalar, , Kullanma suyu temini, sulama ve yağmurlama sistemleri, yüzey sularının seviyesinin düşürülmesi, su sondajları, keson kuyularda, ilave ekipmanlarla " yangın hidroforu, bahçe sulama hidroforu , kullanma suyu hidroforu " olarak da kullanılmaktadır.
İlgili 28 soru bulundu
1 hp güçten başlayarak kademeli şekilde artış gösteren dalgıç pompalar en az 50 metre derinlikten su çekebilmektedir. 100, 150 ve 200 metreye kadar su çekebilme özelliğine sahip olan dalgıç pompaların hangisinin tercih edilmesi gerektiği gibi durumlar, bu alanda uzman firmalar tarafından belirlenmektedir.
Neden Dalgıç Pompa Neden Su Çekmiyor, Niçin Su Basmıyor ? Dalgıç pompa su çekmiyor ise; susuz kalıp hava yapabilir, emiş filtresi tıkalı olabilir, pompaya enerji gelmiyor veya pompa borusu delik tıkalı olabilir tüm bu kontrollerin yapılması için deneyimli dalgıç pompa servisinden destek almalısınız.
Dalgıç pompanın kaç hp'lik bir güce sahip olduğu ile alakalıdır. 1 hp'lik bir dalgıç pompa saatte ortalama olarak saatte 0,75 kw / 750 watt'lık enerji harcar.
1 Beygir Dalgıç Pompa Saatte Kaç Ton Su Çeker? 1 beygir gücüne sahip olan dalgıç pompa ürünleri, ev elektriği veya jeneratör üniteleriyle birlikte çalışabilmektedir. 40 metreden ortalama 4,8 ton su çekebilen 1 hp dalgıç pompalar, kolay kullanımı ve zahmetsiz sökülüp takılmasıyla tercih sebebi olmaktadır.
Bu grafik incelendiğinde Dalgıç pompaların hangi derinlikte saatte kaç ton su verebilecekleri bulunabilir. Örneğin: 2 Hp Dalgıç Pompa 100 metre derinliğe konulduğunda saatte 2,7 ton su kapasitesine sahip olduğunu görebilirsiniz. 2 Hp pompa 33 metre derinliğe konulduğunda ise saate 6 ton su kapasitesine çıkacaktır.
Pompa susuz kaldığı zaman hasar görür. Hasar görmemesi için işletmeye alınacağı zaman kuru çalışmaya karşı koruma sisteminin çalışıyor olması önemlidir.
3 hp Dalgıç Pompa Kaç Metreden Su Çeker? 3 hp dalgıç pompa kaç metreden su çeker, 44 metre den daha derin olmayan kuyularda genel su temini için kullanılabilir.
7,5 Hp Dalgıç Pompa Kaç Ton Su Basar? 110 metre den daha derin olmayan kuyularda genel su temini için kullanılabilir.
Dalgıç tipi parçalayıcı bıçaklı atık su drenaj pompaları katı, lifli ve partikül içeren akış şartlarında kullanılmak için geliştirilen, yeni bir tasarım olup daha uzun ömürlü olması beklenen bir pompa türüdür. Bu pompanın çark ve emiş ağzına takılan kesici uçlarla, birçok katı partikül öğütülerek tahliye edilir.
Su pompası temizliği için deterjan kullanımı sağlık açısından tehlike oluşturabilir. Bu nedenle önerilmez. Su pompasının üç parçadan oluşan hortumu, bir süre sirke içerisinde bekletildikten sonra ılık su kullanılarak iyice durulanır. Burada bol su ile durulanması önemli bir noktadır.
Pompalar yer değiştirme yöntemlerine göre pozitif deplasmanlı pompalar, impulse pompaları, hız pompaları, yerçekimi pompaları, buhar pompaları ve valfsiz pompalar olarak tiplere ayrılır. Üç temel pompa türü vardır: pozitif deplasmanlı, santrifüj ve eksenel akış pompalar.
FARKLI GÜÇ VE TONAJ İÇİN SİZE ÖZEL SEÇİM YAPABİLİRİZ İLETİŞİME GEÇMENİZ YETERLİ OLACAKTIR.
Güneş enerjisiyle çalışan, sınırsız enerjili pompa sistemi.
105 metre den daha derin olmayan kuyularda genel su temini için kullanılabilir.
Aynı zamanda sulama sistemlerinde kullanılan dalgıç pompalar da güneş enerjisiyle çalıştırılabilir. Dalgıç pompa çalıştırma sistemi, genel olarak sanayi elektriğiyle gerçekleştirilir fakat dalgıç pompalarını güneş enerjisi ile çalıştırmak da mümkündür.
93 metre den daha derin olmayan kuyularda genel su temini için kullanılabilir.
2 hp dalgıç pompaların kaç amper harcadığı konusunda da bireyler detaylı bazı araştırmalar yapıyor. 2 hp olan dalgıç pompalar yaklaşık olarak 10 ile 12 metre seviyelerinde bir amper harcaması yapabiliyor.
Uygun fiyat etiketi ile adından söz ettirmeyi başarmıştır. 1.1kW gücüne sahip ve 1.5 HP motoruyla dakikada ortalama 80-100 litre su çekebilmektedir.
Kuyudan su çekmek istediğinizde su gelmiyorsa, dalgıç pompanın sıkıştığını veya problemli olduğunu hissediyorsanız bakıma ihtiyacı olduğu anlamına gelir. Kuyunun temel görevi size su sağlamak olduğu için, suyun metrelerce derinlikten ihtiyacınız olan seviyeye gelmesi için dalgıç pompanın sağlıklı olması gerekir.
Dalgıç Pompa Sigorta Attırıyor ise dalgıç pompanın motor bölümünde arıza vardır.Motor yanık veya enerji hattı su ile temas ediyordur.Dalgıç pompanın çalıştığı yerden çıkarılıp meger cihazı ile ölçümü yapılmalıdır.Dalgıç pompa ve motorun bakımlarının yetkili personel tarafından yapılıp tekrar montajı sağlanmalıdır. ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri