Kitap çıkarma maliyeti, 2023 yılı başları itibariyle ortalama 25 Bin TL ile 40 Bin TL arasında değişmekle birlikte, Loti Kitap markamızda bu ücretler 8-12 Bin TL bandında olarak çok daha aşağıda seyretmektedir.
Bilgisayar ortamında yazılmış kitap veya makalenizden iki nüsha halinde (disketi ile birlikte) bir dilekçe ve özgeçmiş ekinde Bakanlığımız HAGEM'e başvurulur. II. Başvurusu yapılan eser, makale veya derleme Genel Müdürlüğümüzün Yayın Şubesi Müdürlüğünce Yayın Danışma Kurulunda (YDK) görüşülmek üzere gündeme alır.
Günümüzde ortalama 200 sayfalık bir kitabın 1000 adet bastırılması 25 bin ile 40 bin TL arasında değişmektedir. Çeşitli durumlarda yayınevinin ek sağladığı hizmetlerle bu fiyat 45-60 bin TL bandına kadar çıkabilmektedir.
Bunun yanında fiyatlandırma konusunda en uygun 3D baskı hizmeti en kaliteli malzemelerle sunulacağını unutmayın. Gram üzerinden fiyatlandırılan 3D baskı, gram fiyatı 30 gram üzeri için 3 TL ile 6 TL arasında değişiyor.
Serigrafi baskı: Dayanıklılığı çok yüksek, her türlü kumaşa uygulanabilen bir baskı çeşididir. En çok tercih edilen ve müşteri memnuniyeti çok yüksek olan bir baskı tekniğidir.
İlgili 18 soru bulundu
Herhangi bir yazar ya da kurumun sizden istediği siparişlerde, kelime ya da sayfa başına fiyatlandırma yapılabilmektedir. Yapılan fiyatlandırmada kitap başına ciddi paralar kazanılabilmektedir. Kitaba göre değişiklik göstermekle birlikte 500 TL – 2000 TL arasında aylık kazanç sağlamaktadır.
-1000Kitap, kitapları merkeze alan bir sosyal ağ uygulamasıdır. 1000Kitap Ücretsiz mi? 1000Kitap, kitap okumayı yaygınlaştırmayı amaçlayan ücretsiz bir uygulamadır.
Dünyanın en önemli online kitap satış sitesi Amazon'un yakın zamanda açtığı "self-publishing" bölümüyle artık yazarlar yayınevine ihtiyaç duymadan ve masrafa girmeden kitaplarını satabiliyor.
Türkiye şartlarında, bir kitabın telif hakkının %40'ını yazar ve yayıncı, %60'ını dağıtımcı ve kitabevi paylaşmaktadır. Karina Yayınevi, yayınladığı kitaplar için yazarına belirli bir maliyet çıkardığından, kitabın gelirinden doğan payını yazara devretmiştir.
Wattpad yazarı bir Büşra olsanız, 400 küsur sayfalık romanınız basılıp 40 liradan satışa sunulsa ve % 15 telif alsanız, kitabınız da 200 bin satsa, 1 milyon liranın üzerinde bir telif kazanmanız mümkün. Bir yıllık emek için oldukça iyi bir gelir.
Türkiye'de, iyi satacağı hesaplanan kitaplar 2.000 (yazıyla iki bin) adet basılır. Bu sayıdaki kitaplar, genellikle aylarca raflarda sürünür. Bazen ilk basılan 2 bin adet kitap yıllarca bitmez. İkinci baskıya bitürlü sıra gelmez.
Leonardo Da Vinci'nin Codex Leicester kitabı 48,4 milyon dolar ile Bill Gates tarafından alınarak bugüne kadar satılan en pahalı kitap oldu.
Kitap bastırmak için yapılması gereken tek şey, profesyonel ve tecrübeli bir matbaa ile çalışmaktır. Çünkü birçok sektörde olduğu gibi baskı sektörü açısından da kitap baskısı işlemlerini başarıyla gerçekleştirmek, oldukça teknik bir iş kalemi olup uzmanlık gerektirmektedir.
Kitaplardaki kelime sayısının ortalamasını alırsak yaklaşık 90000 sayısını elde ederiz. Yani okuduğumuz kitaplarda ortalama 90000 kelime bulunur. Yetişkin bir birey ise dakikada yaklaşık 200 kelime okur. Bu bağlamda yetişkin bir bireyin bir kitabı okuması yaklaşık 7.5 saatini alır.
Kitap kâğıdının yanı sıra matbaa materyalleri de ithal ediliyor, yabancı dilde yazılmış kitaplara ödenen telifler de kurla beraber artıyor. Bütün bu sebepler kitapların fiyatlarının yükselmesine neden oluyor.
Ders kitapları üniversiteler de dahil olmak üzere eğitimin tüm kademelerinde ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Özel okullarda okuyan öğrencilere de ders kitapları devlet tarafından ücretsiz olarak temin edilir.
Kitap basımı elbette matbaalarda yapılmaktadır. Fakat öncesinde editör kontrolü, iç sayfa ve kapak tasarımı, isbn-bandrol başvurusu gibi yayınevlerinin yapacağı işler vardır.
Kitap Dosyanızı Gönderdiniz Sonra Ne Var? Yayınlatmak istediğiniz kitabınızın dosyası yayınevlerine gönderildikten sonra ön incelemesi yapılır. Kitap dosyanız yayınevlerinin editörleri tarafından incelenerek yayınevinin eseriniz hakkındaki görüşü netleştirilir.
Eğer günde 1 sayfa yazarsanız kitabınızı 200 günde, yani yaklaşık 6,6 ayda; Eğer günde 2 sayfa yazarsanız kitabınızı 100 günde, yani yaklaşık 3,3 ayda; Eğer günde 4 sayfa yazarsanız kitabınızı 50 günde, yani yaklaşık 1,6 ayda; Eğer günde 10 sayfa yazarsanız kitabınızı 20 günde bitirebilirsiniz.
En yaygın kullanılan baskı teknikleri; Yüksek baskı(Tipografi), Düz baskı(Ofset), Çukur baskı(Tifdruk) ve Elek baskı(Serigrafi) dir.
CMYK, baskı dilinde 4 temel rengin kısaltmasıdır (Cyan, Magenta, Yellow, Black) ve bu renkler ana renklerdir. Bu renkler tram yöntemi ile baskıda üst üste gelerek diğer ara renkleri oluşturmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri