Kitap girişi, kitabın konusu hakkında bilgiler vermeli ve karakterleri tanıtmalıdır. Girişi yazarken okuyucunun kitapla ilk buluşması olduğu unutulmamalı ve detaylar verilmelidir. Yer ve zaman tam anlamıyla belirtilmeli eğer belirtilmeyecekse de bu durum gerekli cümlelerle okuyucuya aktarılmalıdır.
Kitabınızın daha önce ele alınmayan bir konuyu irdelemesi, farklı bir okuma deneyimi sunması, yeni bir bakış açısı geliştirmiş olması veya benzer kitaplardan ayrıştığı yönler, merak uyandırabilecek konular arasında yer alır. Ayrıca çarpıcı bir başlık atmayı, hatta alternatifli başlıklar göndermeyi ihmal etmeyin.
Bu amaçla, yapılacak tanıtımda şunlar yer almalıdır: • Kitap adı (temel başlık ve alt başlıklar) • Yazarının/editörünün/çevirenin adı ve soyadı • Yayımlanma yeri ve yayıncı adı • Yayımlanma tarihi • Varsa kaçıncı baskı olduğu • Sayfa sayısı (giriş, esas metin, indeks ve kaynakları) • Varsa fiyatı • Varsa ISBN • Kitabın ...
“Kaç sayfa yazmalıyım” sorusunun kesin bir cevabı yok. Ancak tatmin edici bir kitap için önerim 96-240 sayfa (48-120 A4) aralığı. Sayfa sayısı azaldıkça kitap okudum hissi de azalıyor. Sayfa sayısı arttığında da satın alma, okuma eğilimleri düşüyor.
Bölümler önemlidir
Kitap bölümü de genel olarak Giriş kısmı, Ana metin, ve Sonuç kısmı olarak 3 ana başlık altında ele alınmalıdır.
İlgili 19 soru bulundu
Ön bilgiler. Ön bilgiler bir kitabın ilk bölümünü içerir ve genellikle sayfa sayısı açısından en kısa bölümdür. Ön bilgi sayfaları geleneksel olarak küçük harfli Romen rakamlarıyla (i, ii, iii, iv, v, vb.)
KİTAP BÖLÜMÜ YAZIM KURALLARI
Kaynakça dâhil olmak üzere on, yirmi beş sayfa arası olmalıdır. Olası durumda editör kurulunun kararıyla bu sınır arttırılabilir. Sayfa yapısı özel boyutta MS Word programında, ✓ Times New Roman yazı karakteri ile 11 punto, 1,15 satır aralığıyla yazılmalıdır.
Ortalama bir rakam vermek gerekirse benim icin 2 saattir. bazen öyle kitapları okuyorsun ki sayfayı 3 dakikada okuyorsun. o yüzden minimum 1.5 saat diyelim. Sayfa başına 1 dakikadan 100 dk diyelim. 30 dakika civarı bir sürede özet çıkarabilecek şekilde okuyabilirim.
Kitaba göre değişir eğer kitap sarıyor sa 50,55 sayfa. Puntoya göre çok farkediyor.Bazı kitapların sayfaları oku oku bitmiyor.Ortalama olarak 45-50.Punto buyukse 60-65. katılıyorum bazı kitaplarda saat 50 sf. civarı bazılarında 65 sf. civarı.
en düşük 102 en yüksek 290 sayfa ( yeni başlık atıldığında sayfanın yarısından başlanıyor romanda ve hesaplarsak 172 civarı geliyor) ya ulaşırız.
Önsöz genelde kitabınızla ilgili bir başlangıç argümanı, kısa bir bildiridir. Kurgu olmayan kitaplarda genelde yazarın dışında bir kişi tarafından yazılır. Bu kişinin ilgili konuda adı bilinen ya da uzman biri olması gerekmektedir.
Kitap girişi, kitabın konusu hakkında bilgiler vermeli ve karakterleri tanıtmalıdır. Girişi yazarken okuyucunun kitapla ilk buluşması olduğu unutulmamalı ve detaylar verilmelidir. Yer ve zaman tam anlamıyla belirtilmeli eğer belirtilmeyecekse de bu durum gerekli cümlelerle okuyucuya aktarılmalıdır.
Kitap Bölümü Başlığı
Kitap bölümü başlığında, her kelime büyük harfler ile yazılmalıdır. En fazla 2 satır başlık olmalıdır. Başlığın önünde bölüm numarası bulunmalıdır. Yazar İsimleri; Yazar isimlerinde, her ad ve soyadının ilk harfi büyük geri kalanı küçük olmalıdır.
Kitap okumak bilgi birikimini arttırır.
Düzenli olarak okuyarak, yavaş yavaş bilgi biriktirebilir ve kendinizi daha etkili bir şekilde düşünme ve ifade etme yeteneğini geliştirebilirsiniz. Ayrıca kitap okumak, konsantrasyonunuzu ve dikkat sürenizi artırmanıza da yardımcı olabilir.
Kitap okumak, ifade ve iletişim becerilerini geliştirme, özgüven kazandırma, stresi azaltma gibi sayısız fayda sağlıyor. Uzmanlar, kitap okunmanın günlük rutinin bir parçası olması gerektiğini ve bu alışkanlığın bir insanın kendi için yapabileceği en büyük iyiliklerden biri olduğunu ifade ediyor.
En verimli kitap okuma saatleri sabah ve gece uyumadan önceki zaman dilimidir. Sabah kitap okumak yeni bir güne pozitif başlamanıza, gece yatmadan önce okuduğunuz kitap ise kafanızı boşaltmanıza ve rahat bir şekilde uyumanıza yardımcı olur.
Doğrulanmış Cevap
1 haftada 7 gün vardır. 1 haftada 7 saat kitap okumuş olur.
Ne olursa olsun, bayram-seyran, ölüm-kalım demeden asla aksatmadan günlük 20 dk kitap okumak, ideal bir başlangıç oluşturacaktır.
Ancak günümüzde sağlığına dikkat eden bir okur bulmak zor. 90'da duruyoruz. Toplayalım şimdi: 300 + 4160 + 260 + 130 + 120 + 60 = 5030 kitap. Evet, sıkı bir okur yaşamı boyunca yaklaşık 5000 kitap okuyabiliyor.
Birçok insan ortalama dakikada 250 kelimelik bir hızla okur. Bunun anlamı bir kitap veya belgedeki ortalama bir sayfayı okumanın 1-2 dakika sürmesidir. Yine de dakikada 500 kelime hıza çıktığınızı düşünün.
Şüphesiz sesli okumak daha az zamanda daha fazla okuma yapabilmek için uygun bir okuma şekli değildir. Hızlı olabilmek ve okuma hızınızı dudak hareketlerinizin hızı ile sınırlamamak için sessiz okumanız gerekiyor. Bu arada hafıza teknikleri desteği olmadan yapılan sessiz okuma da hafızada pek kalıcı olmuyor.
Beş dil konuşan kişiler üzerinde test edilmiştir. Disleksi olan kişiler bile teknik bir metni dakikada 3.000 kelime veya dakikada 10 sayfa hızında okuyabilmektedir. Her 6 saniye bir sayfa.
Paragraflar iki yana dayılı olacak şekilde 11 punto ile yazılmalıdır. Yazı tipi “Times New Roman” olmalıdır. Satırlar arasında yarım satırlık (6 pt) bir boşluk bırakılmalıdır. Paragraflar arasında boş satır bırakılmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri