İlk gün 10 sayfa kitap okuyun. Sonrasında her gün sayfa sayısını arttırarak bunu devam ettirin. Bilim adamlarına göre 21 gün sürekli yapılan bir aktivite, alışkanlık haline gelmektedir. Yani biz 21 gün boyunca her gün kitap okursan bu bizde alışkanlık haline gelecektir.
İlgili 22 soru bulundu
Kitap okuma alışkanlığı kazanmak istiyorsanız mutlaka günde en az 1 saat zaman ayırmalısınız. Yani ben 5 dakika sabah okurum, 10 dakika yatmadan önce bakarım şeklinde bir alışkanlık kazanmanız, kitabın kurgusunda bir konu bütünlüğü yakalamanız mümkün değil.
Kitap okumanın önemi oldukça büyüktür. Kitaplar, bireylerin kişisel gelişimine ve kelime dağarcığının zenginleşmesine katkı sağlar. Ayrıca kitap okumak kişinin hayal dünyasını geliştirir ve yaratıcı düşünme yeteneğini arttırır. Düzenli kitap okuyan bireyler, problemlere kolay ve pratik bir şekilde çözüm üretebilirler.
10+2 Yöntemini Uygulayın.
Okumalarınızı 10 dakika okuma, 2 dakika mola olacak şekilde bölebilirsiniz.
Bu sebeple daha makul başlangıçlar yapmak, kazanmak istediğimiz alışkanlığın kalıcılığı açısından çok önemli. Ben kitap okuma alışkanlığı için başlangıç süresini 20 dk olarak öneriyorum. Ne olursa olsun, bayram-seyran, ölüm-kalım demeden asla aksatmadan günlük 20 dk kitap okumak, ideal bir başlangıç oluşturacaktır.
Okumak haz duymaya, zihnimizi süslemeye, karar verme yeteneklerimizi geliştirmeye yarar. İnsanı olgunlaştırır, erdemli kılar.
Dr. Orhan Kural verdi. Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde hayatını sürdüren 8 yaşındaki Mahir Atabey Türk, "En Çok Kitap Okuma" rekorunu kırdı.
Rol Modeli Olmak
Çocuklarınıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmak istiyorsanız, ilk önce sizin kitap okumaya başlamanız gerekir. Bir süre sonra çocuğunuzun, size okuduğunuz kitaplar ile ilgili sorular sormaya başladığını göreceksiniz. Çocuğunuz er ya da geç sizi taklit etmeye başlayacaktır.
Kitap okumak, insanların kendilerini daha iyi ifade etme, analiz etme, anlama ve daha iyi kararlar alma becerilerini geliştirir. Kitap okumak, okuyucuların daha iyi anlamaya ve düşünme becerilerini geliştirmeye yardımcı olur. Kitap okumak, okuyucunun hayal gücünü ve yaratıcılığını geliştirmesine yardımcı olur.
Kitap okumak düzenli yapıldığı taktirde hafızayı güçlendirir, kelime haznesini genişletir ve ifade yeteneğini geliştirir. Bunun yanı sıra stresi azaltarak uyku ve yaşam kalitesini arttırır. Düzenli olarak kitap okuyan insanların beyninde yeni nöron bağlantıları oluştuğu ve zeka kapasitesinin arttığı gözlemlenmiştir.
Öncelikle çok kalın olmayan kült kitaplardan, dünya klasiklerinden okumaya başlayabilirsiniz. Beyaz diş, Çocuk kalbi, Küçük Prens, Momo, Satranç, Fareler ve İnsanlar, Simyacı, Martı, Yılkı atı, İnci gibi kitapları okuyabilirsiniz.
Kitap okumak kişiliğini önemli ölçüde geliştirir. Seni daha bilgili, kültürlü ve iletişim becerileri gelişmiş, özgüvenli birisi yapar. Öğrendiğin bilgiler, kazandığın disiplin seni daha sabırlı ve anlayışlı bir insan yapar.
İstatistik sonuçlarına göre yavaş bir okuyucu bir saatte sadece 40 sayfa okuyabilirken ortalama bir hızlı okuyucu bir saatte 50 ile 60 sayfa arasında okuyabildiğini göstermektedir.
Aralıksız normal-hızlı bir okumada 5-6 saat sürer diyorum.
Kitabın içeriğine göre değişir okuma hızı genelde 60 dkda 90-110 arası okuyorum. Yavaş okumak çok iyi anlayacağınız anlamına gelmiyorsa hızlı okumakta boş okumak anlamına gelmez.
45-60 sayfa okursun.
Sürekleyiciyse 2 saat, sıkıcıysa 4'ü bulur bence. Ortalama olarak dakikada 1 sayfa okursun ama bu süre ilerleyen zamanlarda artar sen onu 4 saat de en iyisi. Küçükken kitap okumayı çok severdim.
En az 1.5 saat. Ama kitaba göre de değişir.
Klasik tanımıyla kitapsever ya da kitap kurdu, kitapları seven, okumayı takdir eden, sıklıkla okuyan ve/veya kitap toplayan kişidir. İfadenin bir diğer anlamı ise "resmi kurallara ve kitap öğrenmesine gereğinden daha fazla önem veren bir kişi."
Düzenli Okuma Alışkanlığı Özgüveni Yükseltir
Özgüveni artar: Düzenli kitap okumak insanın bilgi dağarcığını artırır. Bu sayede kişi, karşılaştığı engelleri daha kolay aşar. Girdiği tartışmalarda dahi okumanın insana kattığı bilgi, kültür, olgunluk kişiye özgüven ve sağlam bir alt yapı sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri