Sabah suyu, sabah gün doğumundan öğlen 11'e kadar sürer. Akşam suyu ise kabaca 15'den 21'e kadar olan saatler denilebilir. Bunun dışındaki saatlerde de şüphesiz balık tutabilirsiniz lakin en verimli saatler sabah ve akşam suyudur.
Öğlen avlayacağınız balıklar size fazla efor harcatabilir. Mevsimsel olarak balık avı için bir zaman verecek olursak eğer İlkbahar aylarında saat sabah 09:00 ile 13:00 arası uygun olacaktır. Yaz aylarında ise sabaha doğru 04:30 ile 09:00 arası sizin için en verimli geçen bir av olacaktır.
Ocak, Şubat, Mart: Kış aylarında hamsi, mezgit, barbunya, istavrit ve kefal balıkları tutulabilir. Nisan, Mayıs, Haziran: İlkbaharda çipura, levrek, tekir, sardalya ve torik gibi balıklar tutulabilir. Temmuz, Ağustos, Eylül: Yaz aylarında palamut, orkinos, çipura, levrek, torik ve lüfer gibi balıklar tutulabilir.
Kıyıdan yemli deniz balığı avı : Karagöz, Çupra, İzmarit vb. balıkları avlayacaksanız 30-80gr civarında atarı olan ucu balık vurduğunda hissedebileceğiniz oranda hassas olan boyu 270-330m arasında olan teleskopik kamışları ve 2 parçalı kamışları tercih etmelisiniz.
Kıyıdan genellikle levrek, çipura, lüfer, kefal, orkinos, hamsi, karagöz ve sardalya gibi balıklar tutulur. Ekmek içi ile hangi balık tutulur? Ekmek içi ile sardalya, sazan, uskumru ve istavrit gibi balıklar tutulur. Genellikle küçük ve orta boy balıkların avlanmasında ekmek içi kullanılır.
İlgili 37 soru bulundu
Oltaya balık geldiği misinanın suya doğru çekilme eğilimiyle anlaşılır. Bu eylem arttığın da balığın oltaya yakalandığı tahmin edilmelidir. Bu etki kuvveti hissedildiğinde uygun hareketlerle olta yukarıya doğru çekilir ve balık avlanır.
Kıyı Balıkçılığı Nerede Yapılmaktadır? Kıyı balıkçılığı yapmak istiyorsanız deniz, göl ve akarsu kıyıları idealdir. Kıyı balıkçılığı yapmak için bir tane olta kamışı, misina eklentileri ve bir tane de makara kullanmanız gerekmektedir. Kıyı balıkçılığı esnasında çok olmasa da şansa bağlı balık yakalayabilirsiniz.
Kıyı balıkçılığı yapanların mümkün oldukça uzun kamışları tercih etmeleri, balık tutma alanını genişleteceğinden daha verimli olur. Tekne balıkçılığı için ise kısa kamışlar daha uygundur. - Olta kamışının tasarımı kullanıcıların dikkat etmesi gereken önemli özellikler arasında yer alır.
Işık Kullanımının Gece Balık Avcılığında Faydaları Nelerdir? Işık kullanılarak çinekop, hamsi, sardalya, istavrit, zarğana, kalamar, sübye, kolyoz, tirsi, istavrit türü balıklar ışığa çekilerek toplanır eğer amaç bu tür balıkları avlamak ise olta veya ağ gibi çeşitli malzemeler ile zevkli şekilde kolayca avlanabilir.
Balık avı için 3-5 m/s belki korunaklı yerlerde 4-6 m/s rüzgar şiddetinin üzeri artık sizi çok zorlayabilir. Tekne ile balık avı için en uygun rüzgar hafif bir esintinin olduğu zamanlardır.
Sabah suyu, sabah gün doğumundan öğlen 11'e kadar sürer. Akşam suyu ise kabaca 15'den 21'e kadar olan saatler denilebilir. Bunun dışındaki saatlerde de şüphesiz balık tutabilirsiniz lakin en verimli saatler sabah ve akşam suyudur.
Gece avında rapala yerine canlı yem tercih edilmelidir.
Ay karanlığının bir diğer önemli noktası ise, balığın gece görüşü fazla olmamasından dolayı yeterince avlanamamasıdır. Ay karanlığında sabah saatleri her zaman verimli olur. Dolunayda ise gece görüşü olduğundan dolayı, balık gece avlanabilir.
Sabah ve akşam suyunda balık avlamak verimlidir. Neden günün bu zaman dilimleri verimlidir? Çünkü balıklar genel olarak sabah ve akşam suyunda beslenirler. Ama uzun bir göç yolundan gelen bir sürü aç olması durumunda, ne zaman yem balığına denk gelirse o zaman beslenir.
İç Sularımızda Balık Av Yasağı 1 Mart 2023 Tarihi İtibariyle Başladı
Toprak solucanı, hamur yemler, mürekkep balığı, balık ciğeri, deniz kabukları, sardalye, mamun, teke, akyem, madya ve kurt ise kullanılan diğer yem çeşitleridir.
Balıklar genelde yağlı eti severler bu yüzden yemlik balıklar sardalya gibi yağlı balıklardan seçilir. Bunun için benim tavsiyem tavuğun butlarını kullanmanız. Tavuğun göğüs eti de iş görüyor ancak yağsız olduğu için tavuk butu balık yakalama konusunda daha başarılı sonuçlar verir.
Boyları 2.10 / 2.40 / 2.70 cm, aksiyonları ise 7-28 / 15-40 / 10-30 gr olan olta kamışları spin balık avcılığında tercih edilmelidir. Olta makinesinde ise 2500 ile 4000 arası makineler tercih edilmelidir.
Deniz ürünlerinin de % 73.1'i Karadeniz'den, bu oranın da % 65.7'si Orta ve Doğu Karadeniz'den avlanmıştır. Böylece Orta ve Doğu Karadeniz'de su ürünleri avcılığının Türkiye'de çok önemli bir paya sahip olduğu ortaya çıkmaktadır.
Spin Balık Avcılığı
Bu balıklar 5 - 30 gram atarı olan ince ve hassas spin kamışlar ile avlanır. Spin avcılığın da 2 önemli konu vardır. Bunlar kamışın hafifliği ve kamışın atarı. Spin kamışlar 20 - 30 metre uzağa atılabilecek atara ve yormayacak hafifliğe sahip olması gerekir.
Ağaçların ve bitkilerin bol olduğu yerlerde büyük balıklar bol bulunabilir.Bu gibi yerlerde yılan,sazan ve bıyıklı balıkların bol olarak bulunacağı tahmin edilebilinir. Nehirlerde, akarsularda geniş durgun alanlar ve bu alanlarda ağaç gölgeli kuytu yerler balıkların saklandığı yerlerdir.
Temel kural küçük balıkları yakalamak için küçük kaşıklar büyük balıkları yakalamak için büyük kaşıklar tercih edilir. Balıklar çoğunlukla kendilerinden daha küçük olarak gördükleri avların peşine düşerler. Bu bir kural veya kanun değildir belli bir ölçüsü de yoktur.
Genelde sabah erken saatlerde ve güneş batımına yakın daha aktif olarak yemlenirlerse de gün boyu yem peşinde koşarlar ve av verirler. Ömürleri 9 yıl kadardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri