KKTC'de kayıt dışı durumda bulunup vize cezası oluşan ve yurtdışına vize cezalı çıkış yapanlar, KKTC'ne (herhangi bir deniz veya hava limanından) giriş yaparak, Polis Muhacerete 1 asgari ücret ( 1834 TL) tutarında ceza ödeyecekler ve kendilerine KKTC'ne girişte 45 günlük giriş vizesi verilecektir.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde izinsiz olarak bulunmaları sebebiyle cezaya düşmüş yabancılara af öngören ve halk arasında Muhaceret Affı olarak bilinen “Yabancılar ve Muhaceret (Değişiklik) Yasası, 6 Kasım 2022 – 3 Şubat 2023 tarihleri arasında (Her iki tarih dahil) 90 gün süre ile geçerli olacaktır.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, 3 Mart 2023 tarihi itibari ile Öğrenci Muhaceret İzni ücretini yıllık 2 bin 170 TL olarak güncelledi.
KKTC'ne girişte Polis (Muhaceret Memuru) tarafından verilen ziyaretçi izni süresi kadar kalabilirsiniz. Ziyaretci iznini uzatmadan bu süreden fazla kalanlar, fazladan kaldıkları her gün için, çıkışta günlük asgari ücret kadar para cezası ödemek zorundadır.
Kıbrıs'a Gitmek İçin Pasaport Gerekir Mi? KKTC, Türk vatandaşlarına herhangi bir pasaport ve vize şartı koymayan ülkeler arasındadır. Yalnızca yeni tip kimlikle giriş sağlayabileceğiniz KKTC, 30 gün boyunca konaklama hakkı sağlıyor.
İlgili 38 soru bulundu
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gitmek için pasaporta ihtiyacım var mı? Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne seyahat ederken pasaport zorunluluğu yoktur. Yeni tip T.C. kimlik kartınız ile de seyahat edebilirsiniz.
Türkiye'den Kuzey Kıbrıs'a seyahat ediyorum, girişte aranan şartlar nelerdir? KKTC' ye girişler yeni tip çipli kimlik kartı yada pasaport ile yapılmaktadır. Pasaport ile girişlerde harç pulu ödenmesi gerekmektedir.
Bu kişiler, KKTC'ne (herhangi bir deniz veya hava limanından) giriş yaparak, Polis Muhacerete 1 asgari ücret ( 1834 TL) tutarında ceza ödeyecekler ve kendilerine KKTC'de 45 günlük giriş vizesi verilecektir.
Daimi İkamet İzni harcı 2000.-TL (İki Bin Türk Lirası)'dır.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Kıbrıs'a sadece nüfus cüzdanlarıyla giriş yapabiliyorlar. Turist olarak 3 aylık süreyi geçirmemeleri gerekiyor. Ayrıca kalış tarihinizden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli bir pasaportunuz olması gerekiyor. Öğrenciler ise pasaport ile giriş yapmak zorundalar.
Muhaceret Dairesi tarafından yapılacak inceleme sonucu, aftan yararlanması uygun görülenler anılan temsilcilikler ve makam tarafından yapılacak bildirimden itibaren üç ay içerisinde KKTC'ne giriş yapabilecek ve giriş sırasında bir aylık asgari ücret miktarı tutarındaki para cezasını ödeyeceklerdir.
Kuzey Kıbrıs'ta Oturum İzni Türleri
Kısa dönem ikamet izni her seferinde en fazla bir yıl süreyle verilmektedir. Aile ikamet izni en fazla iki yıl; öğrenci ikamet izni her defasında ve eğitim süresine göre iki yıl; 60 yaş üstü yabancılar için oturum izni ise her seferinde en fazla üç yıl süreyle verilmektedir.
KKTC'de Oturum İzni Başvurusu Nasıl Yapılmaktadır? KKTC'de oturma izni almak isteyen yatırımcılar için vizeyle giriş sonrasında en geç 30 gün içinde bulunulan bölgedeki İlçe Polis Müdürlüğü Muhaceret Amirliği'ne başvurulmalıdır. Başvuruların yapılması sonrasında en geç 10 gün içerisinde değerlendirmesi yapılmaktadır.
Buna mukabil Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde izinsiz olarak bulunmaları sebebiyle cezaya düşmüş yabancılara af öngören “Yabancılar ve Muhaceret (Değişiklik) Yasası, Resmi Gazetede yayımlandığı 3 Kasım 2021 tarihinden itibaren, 31 Ocak 2022 tarihine kadar 90 gün süre ile yürürlükte kalacak.
Öğrenci Muhaceret İşlemleri:
Öğrenci muhaceret izni için ilk kez başvuracak olan öğrenciler için KKTC öğrenci izinleri sistemi olan 'https: //permissions.gov.ct.tr/login' adresinde bulunan 'şimdi kayıt ol' ibaresine tıklayarak açılan sayfadaki bilgileri doldurup kayıt işlemlerini gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
Birçok ülke için 1 yıllık ikamet harç ücreti bugünkü kur ile ortalama 80 dolar yani 2.160 TL civarıdır, ikamet kart ücreti ise 356 TL'dir. Ayrıca Türkiye'de ilk defa ikamet alacaksanız tek giriş vize harcı da ödemeniz zorunludur.
KKTC'ye giriş veya çıkışta aynı seyahat belgesinin kullanılması zorunludur. Eğer nüfus cüzdanınızla girdiyseniz çıkarken de işlemlerinizi nüfus cüzdanınızla yaptırmalısınız. Aynı durum pasaportla giriş için de geçerlidir. Ülkeye NFC ile girip pasaportunuzla çıkış yapamazsınız.
Deport (sınır dışı) kararı, kararının ilgiliye tebliğinden itibaren 7 gün içinde idare mahkemesinde iptal davası açarak kaldırılabilir. Dava açılması halinde dava süresince, yabancının sınır dışı edilmez. Sınır dışı kararına karşı iptal davası, deport kararını veren valiliğe karşı açılır.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti
“Kıbrıs'a pasaportla mı gidiliyor?” diye merak edenler için KKTC, Türk vatandaşlarından pasaport istemiyor. 30 güne kadar vize almaya ihitiyaç duymadan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni keşfetmeye yeni çipli kimlik kartınızı göstererek gidebilirsiniz.
Bir diğer yalnızca kimlikle ziyaret edilen ülkelerden biri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ise yurt dışı çıkış harcı uygulamasından muaf tutuluyor. KKTC'ye seyahat eden kişilerin kimlikle seyahatleri sırasında harç ödemelerine gerek yok.
2023 Yılı Yurt Dışı Çıkış Harcı Ücreti
Türkiye Cumhuriyeti Pasaportu ile yurtdışına çıkış yapan 7 yaş ve üzeri yolculardan tahsil edilen çıkış başına 50 TL harç bedeli 150 TL olarak fiyat artışı yapılmıştır.
NOT: Kıbrıs'a geldiğinizde mobil cihazınıza Kıbrıs'tan herhangi bir hat takınca 90 gün içinde cihazınızı kayıt etmek zorunda kalacaksınız. Kartı taktığınız tarih yılbaşından tam 90 gün önce ise kayıt işlemi yapmadan da kullanabilirsiniz çünkü; 90 gün yeni kullanım hakkı veriliyor size yıl ertesi olduğu için.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri