Bazen de hastalarımız burun estetiği ameliyatı sonrasında bambaşka kişilere dönüşeceklerinden endişe ederler. Bu da yanlış bir düşüncedir. Burun estetiği ameliyatı sizi başka bir insana dönüştürmez; sadece var olan güzelliğinizi ön plana çıkarır.
Burun ameliyatı ardından neden değişlikler oluyor? Hastanın cilt yapısına göre iyileşme devam ettikçe burun şekli her geçen gün değişerek 1-2 sene sonra nihai şekline ulaşır. İyileşme dönemi ilerledikçe burun şekli de düzelir.
Burun Estetiği sonrasında yüz değişir mi? Burun Estetiği sonrası yüzde hafif şişlikler olması normaldir. Burun ve çevresindeki ciltte değişiklikler olabilir. Sebasöz bezlerin salgılarında artış olabilir cilt yağlı görünebilir, Sivilcelerde artış olabilir.
Burun estetiği insan yüzünü değiştirir. Bu değişim oldukça iyi bir değişimdir. Elbette bu değişim burun estetiği operasyonunun başarısına da bağlıdır. Bazı hastalar ise burun estetiği ile yüzün değişimini istemez.
Burun yüzün tam ortasında olması nedeniyle yüzümüzün ifadesini belirler. Burun da yapılacak değişiklikler yüz ifadesini değiştireceği bilinmelidir.
İlgili 31 soru bulundu
Burun vücudumuzun en çok dikkat çeken bölümü olan yüzde yer alması hatta yüzün de tam olarak merkezine konumlanmış olması ile yüz güzelliğini doğrudan etkilemektedir.
Burun estetiği, yüz üzerinde ciddi farklılıkları oulşturacak bir cerrahi operasyondur. Kişinin yüz tanımı ve görünümü büyük ölçüde değişiklik gösterir. Ancak burun estetiği sonrası gülüş değişmez. Burun estetiğinin gülüşü değiştirmeyeceği ve olumsuz anlamda etkilemeyeceği bilinmelidir.
İsrail'de Ben Gurion Tıp Fakültesi estetik profesörlerinden Abraham Tamir'in yaptığı araştırma dünyanın en güzel burunlarını belirledi. Hürriyet gazetesinin haberine göre; araştırmada Manchester United'ın futbolcusu Wayne Rooney'in burnu “estetik açından en güzel” olarak tanımlandı.
Burun delikleriniz, kaliteli bir solunum yapabilmenize olanak sağlar, aynı zamanda da dış görünümünüz üzerinde etkilidir. Rinoplasti ile daha küçük ve simetrik burun deliklerinin elde edilmesi mümkündür. İdeal bir burun ifadesi kullanılınca, kuşkusuz burun genişliği de ilk sıralarda gelir.
Burun estetiği (rinoplasti) sonrası üst dudak direk olarak ameliyattan etkilenmez. Ameliyat sonrası burunda yada üst dudakta oluşan ödem dudağı oldugundan farklı gösterebilir. Yine dudak burun açısı olduğundan farklı olabilir.
İyileşme sürecinde, özellikle ilk birkaç hafta, dudak hareketlerinde kısıtlılık normaldir. Zamanla sinirlerin ve üst dudak kaslarının yeniden aktive olmasıyla, hastalar eski sağlıklı görünümlerine kavuşabilirler. Her hasta için iyileşme süreci farklılık gösterir, bu nedenle doktor gözetiminde ilerlemek önemlidir.
Yuvarlak yüz şekilleri, hafifçe yükseltilmiş bir burun sırtı ve keskin, hafif sivri bir uç, yüzü uzatmaya ve daha dengeli bir görünüm yaratmaya yardımcı olabilir. Yüzü daha da yuvarlaklaştırabilecek aşırı uzun veya geniş burunlardan kaçının.
Özellikle kalın ciltli hastalarda burun ucunun hemen arkası şiştiği için burun ucu belirginliği azalır ve aşağı yönlü bir görüntü verebilir. Bu nedenle kalın ciltli hastalar en az iki yıl, ince ve normal ciltli hastalarda ise en az bir yıl sabırla beklemelidir” dedi.
Burun, yüzümüzün merkezinde yer alan ve güzellik algısının oluşmasında büyük rol oynayan bir organımızdır. Dolayısıyla burnun estetik açıdan iyileştirilmesi, kişinin yüz güzelliğini de olumlu anlamda etkiler. Rinoplasti ile burnun şeklen iyileştirilmesi sayesinde yüzün gizli kalmış güzellikleri de vurgulanır.
Burun estetiği sonrası ilk ay burnunuz oldukça şiş gözükecektir. Sargılar çıktıktan sonra bu durumun daha çok gözünüze batması olağandır. 2 -3 hafta sonra burun şişliği inmeye başlatacaktır. 2. ve 3. aydan sonra burun şekliniz yerine oturmaya başlar.
Yani en son görüntünün net bir şekilde anlaşılabilmesi için 1 yıl cevabını vermek doğru olacaktır. 6. aydan sonra sonuca en yakın görünümleri elde etmek mümkündür. İlk 6 ay içerisindeki burun görünümü aynı şekilde kalmayacak ve burun yapısı gittikçe yerine oturacaktır.
İdeal burun yapısında burun ucu ve üst dudak arasında 90 derece açı bulunmalıdır. Burun ucu düştüğünde bu açı küçülür ve dudağa yapışmış şekilde gözükür. Özellikle yandan bakıldığında burun ucundaki bu düşüklük kolayca belli olur. Burun ucu düşüklüğü sorununuz var ise burun ucu ameliyatı olmanız gerekmektedir.
Evet, bu mümkündür. Burun ucu düşmesi olarak bilinen durum, rinoplasti cerrahisinden sonra burun ucunun burun sırtı seviyesinden biraz daha aşağıya konumlanmasıdır. Çok aşağıya kaymış bir burun ucu estetik açıdan istenmeyen bir görünüme sebebiyet verecektir.
Burun ucunun daha kalkık olduğu ve dolayısıyla daha kavisli ve gösterişli görünümlü rinoplasti ameliyatıdır. Barbie burun estetiği kimlere yakışır? Yüzü daha oval ve yüz kemikleri daha belirgin genç kızlara uygundur. Ayrıca daha dikkat çekiciliği görünmeyi seven kişilerin yaptırması daha uygundur.
Burun yapısının gelişme yaşı kızlarda 16-17, erkeklerde ise 17-18 yaşları olabilir. Estetik için bu yaştan sonraki dönemler tercih edilmelidir.
Siyahi ırkta görülen bu burun, Kafkas ırkında görülen düz ve dışbükey burunlardan farklıdır. 1930'larda, Tswana ve Xhosa halklarında kemerli burun kızlar için bir güzellik göstergesi olarak kabul edilirdi.
Burunda şekil bozuklukları arasında yer alan bir sorun da, burnun etli, kalın ve büyük olmasıdır. Etli burun olarak adlandırılan bu deformiteye bazen palyaço burun da denmektedir. Palyaçoların burunlarının büyük ve yuvarlak olmasından esinlenerek verilen bu isim sorunu tanımlamaya yeter.
Genel olarak; kanama, enfeksiyon ve anestezi etkileri burun ameliyatı operasyonlarında da söz konusudur. Bu konuların yanı sıra: burun tıkanıklığı, kabuklanma, kuruluk, ciltte his azalması, sertlik, renk değişimi, şişlik, ağrı, nedbe oluşumu ve doğal görünüm dışı riskler söz konusudur.
Burun ameliyatı sonrası sakız çiğnemek, yüzü yıkamak, duş almak ve sert taneli yiyecekler yemek burun şekline zarar vermez. Ayrıca gülerken dikişlere zarar verebileceğini düşünen çok fazla hasta ile karşılaşmak mümkündür. Operasyondan sonra gülmek ya da konuşmak burun şekli için tehlike yaratmıyor.
Ameliyat sonrası dönemde, burun dokuları yavaş yavaş yerine oturur ve şekil alır. İlk birkaç ayda, burun üzerindeki şişlikler azalır ve daha net bir görünüm ortaya çıkar. Tam iyileşme genellikle bir ila iki yıl sürebilir ve bu süreçte burun şekli son halini alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri