Kıbrıs vatandaşlığına geçmek için reşit olmak ve Kıbrıs'ta 5 yıldır ikamet etmek yeterli görülür. Bu şekilde Kıbrıs vatandaşlığına geçiş sağlanarak, yasalarla bu konu sağlanmış olur.
Başvuran kişilerin Kıbrıs vatandaşlığı için 2 milyon avroluk gayrimenkul yatırımı yapması gerekir.
KIBRIS ÇİFTE VATANDAŞLIĞA İZİN VERİYOR MU? Kıbrıs çifte vatandaşlığa izin verir.
Başvurular şahsın bulunduğu bölgenin Polis Genel Müdürlüğüne şahsen yapılır.Sağlık sevki polis tarafından yapılır. Tüm evraklar tamamlanıp polise başvurduktan 20 gün sonra muhaceret dairesine başvuru yapılmalıdır.
Kıbrıs Barış Harekatı'na katılıp şehit ya da gazi olan kişilerin yakınları da KKTC vatandaşı olabilmektedirler. Anne ve babanın KKTC vatandaşı olmaması durumunda, çocuk KKTC sınırları içerisinde dünyaya gelmiş ise, KKTC vatandaşı olmaya hak kazanmaktadır.
İlgili 18 soru bulundu
Yasalar vasıtasıyla 15 Kasım 1983 yılından itibaren Kıbrıs'ta yerleşik olarak yaşamış herkesin, vatandaşlık alma hakkı bulunmaktadır.
KKTC Anayasasında belirtilen vatandaşlık hususlarının 67.maddesinde 15 Kasım 1983 senesinden bu yana Kıbrıs'ta yerleşik olarak yaşayanlar bu kapsama dahil edilmektedir. Kıbrıs vatandaşlığına geçmek için reşit olmak ve Kıbrıs'ta 5 yıldır ikamet etmek yeterli görülür.
Kuzey Kıbrıs'ta Daimi Oturma İzni Başvurusu
Yıl boyunca Kuzey Kıbrıs'ta sürekli bulunmuş olmak (ülke dışında 40 günden fazla kalmamak şartıyla) Altmış yaşından büyük olanlara 3 yıllık daimi oturma izni yeterli olacak, altmış yaşından büyüklerde 6 yıllık daimi oturma izni gerekli olacaktır.
Pasaport ile sadece 7 ülke ziyaret edilebilmektedir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükûmetine göre bu ülkeler şunlardır: Avustralya, Fransa, Pakistan, Türkiye, ABD ve Birleşik Krallık. Ayrıca pasaport Britanya Denizaşırı Toprağı olan Anguilla'da da geçerlidir.
prim ödeme, ve son 5 yıl içinde 600 günlük prim yatırımı, 60 yaşında emeklilik, kadınlar için 12, erkekler için 15 yıl, ortalamasında, ortalama 150 gün prim yatırımı ile emekli olmaktalar. başlamış olanlar yaş koşulu olmadan 15 yıl, 1985 öncesi başlamış olanlar ise 10 yıl hizmet ile emekli olmaktalar.
K.K.T.C.
Doğumla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olup Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen kişiler, Türk vatandaşı olmak istediklerini yazılı olarak beyan ettikleri takdirde, Türk vatandaşlığını Bakanlık kararı ile kazanırlar.
Kıbrıs vatandaşları Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'nın yanı sıra Avrupa Birliği üyesi ülkelerine (28 ülke) vizesiz seyahat edebilmektedirler.
KKTC'de Oturma İzni
Geçici oturma izni en fazla 12 aydır. Eğer kişi gerekli şartları sağlamışsa 1 yıl süreyle uzatılabilir. Geçici oturma iznine sahip olanlar Kıbrıs'ta çalışma iznine de sahiptir. Üst üste 5 yıl süreyle oturma izni alan kişiler daimi oturma iznine başvuruda bulunabilir.
* Beyaz Kimlik ile ilgili bilgi ve form almak isteyenler, ilçelerdeki Kaymakamlıklar'dan alabilecek. veya ikamet izni yenilemesine gerek kalmayacak.
Kıbrıs'a yerleşmek ve yaşamak için ne gerekli? Kıbrıs'a yerleşmek için özellikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları daha kolay şartlara sahiptir. Sadece herhangi bir şirkette çalışma izni ile veya taşınmaz mal yani ev alarak oturma izni ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine yerleşebilirsiniz.
Bunun dışında Kıbrıs'ta ev alana vatandaşlık uygulaması bulunmamaktadır. Kuzey Kıbrıs'ta gayrimenkul satın almadan önce dikkat etmeniz gerekenleri Kıbrıs'ta Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler sayfasından öğrenebilirsiniz.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde izinsiz olarak bulunmaları sebebiyle cezaya düşmüş yabancılara af öngören ve halk arasında Muhaceret Affı olarak bilinen “Yabancılar ve Muhaceret (Değişiklik) Yasası, 6 Kasım 2022 – 3 Şubat 2023 tarihleri arasında (Her iki tarih dahil) 90 gün süre ile geçerli olacaktır.
T.C vatandaşları KKTC ye 1 adet araç götürebilirler. KKTC gümrüğünün vereceği yurtta kalış izin süresi dolmadan araçlarını KKTC dışına çıkartmaları halinde ikinci aracı da getirebilirler. adresinden detaylar araştırılabilir.
Kıbrıs ikinci vatandaşlığına başvuru yapabilmek için minimum 300. 000 dolar değerinde bir gayrimülk yatırımı yapılmalıdır. Gerekli şartlar yerine getirildiğinde 6 ay gibi kısa bir sürede başvuru sahibini ailesiyle beraber oturum izni hakkını elde etmiş olur. Bu hak tüm aile bireyleri için ömürboyu devam etmektedir.
Bu kapsamda, aynı zamanda Kuzey Kıbrıs Türk Vatandaşı olan vatandaşlarımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde askerlik hizmetini yapmış kabul ediliyorsa Türkiye'deki askerlik hizmetinden muaf tutulmaktadır.
Yurt dışında evlenmek isteyen Türk vatandaşları, Türk konsolosluklarında nikah kıydırabilecekleri gibi, evlenmek istedikleri ülkenin evlilik şartlarını karşılamaları durumunda o ülkenin resmi makamları huzurunda da evlenebilir. Ancak konsoloslukta evlilik için çiftlerden her ikisinin de Türk vatandaşı olması gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri