Kıl kurdu zararları nelerdir? Tipik kıl kurdu enfeksiyonları ciddi sorunlara neden olmaz. Nadir durumlarda ağır istilalar kadın üreme organlarında enfeksiyonlara neden olabilir. Parazit anal alandan vajinaya oradan da uterus, fallop tüpleri ve pelvik organların çevresine gidebilir.
Gece huzursuzluğu, Alerjik reaksiyonlar sık görülür. Kıl kurdu hazımsızlık, gaz, karında şişlik, bulantı, ağızda aşırı salya, iştahsızlığa neden olabilir. Çok nadiren apandisit, kronik salpenjit, Pelvik iltihabi hastalık, peritonit, hepatit ve bağırsaklarda ülseratif lezyonlara neden olabilir.
Dişi kıl kurtları 35-91 gün, erkek kıl kurtları yaklaşık 49 gün yaşarlar. İleumda yani ince bağırsağın son kısmında erkek ve dişi kıl kurtları çiftleşir, çiftleşme sonrası erkek kıl kurtları genellikle ölür ve dışkıya karışarak dışarı atılır.
Bağırsaklarda oluşur ve ilerlemesi durumunda anüsten dışarı çıkar. Kıl kurdu, bağırsak kurdu ya da tenya isimleri ile de bilinmektedir.
Bağırsak parazitleri erken tedavi edilmediği takdirde çocuklarda ciddi sağlık problemlerine sebep olabilir. Parazitin cinsine bağlı olarak; kansızlık, karaciğer ve dalakta büyüme, bağırsakta tıkanma, deride döküntüler, astım, büyümede gecikme ve ayrıca ağır organ hasarları bile yaşanabilir.
İlgili 33 soru bulundu
Nadiren de olsa bazı durumlarda bağırsak kurdu nedeniyle bağırsak hareketleri kısıtlanabilir ve bu durum kabızlığa neden olabilir. Bazı durumlarda ise bağırsak kurdu, dizanteriye yol açabilir. Dizanteri, halk arasında kanlı ishal olarak bilinen bir enfeksiyon hastalığıdır.
Kilo kaybı: Enfeksiyon şiddetliyse, parazit vücut için gerekli temel besin maddelerini emerek kilo kaybına neden olabilir.
Tipik kıl kurdu enfeksiyonları insanlarda ciddi sağlık sorunlara veya ileri komplikasyonlara neden olmaz. Nadir vakalarda, kıl kurdu enfeksiyonun ağırlaşması, kadın cinsel organında enfeksiyona neden olabilir. Parazit, anal bölgeden vajinaya, uterusa, fallop tüplerine ve pelvik organların çevresine gidebilir.
Tedavinin yapılmadığı ve ertelendiği durumlarda önemli sağlık sorunlarına yol açabilir. Parazitin türüne bağlı olarak kişilerde kansızlığa, karaciğer ve dalağın büyümesine, bağırsaklarda tıkanmaya, deride döküntülere, astıma veya farklı organların hasar almasına neden olabilir.
Günde içerisinde bunu tüketin. Zerdeçal Anti-parazit özelliği olan zerdeçalda bulunan köriyi parazitleri öldürmek için bolca tüketmek gerekir. Karanfil Karanfil birçok parazite karşı etkilidir. Ananas suyu, papatya suyu ve toz karanfil ile yaptığınız karışım parazitleri vücudunuzdan atmanıza yardımcı olacaktır.
İbrahim Saraçoğlu bağırsak kurdu düşürücü kür!
İbrahim Saraçoğlu, kekik suyunun içilmesini ve 1 hafta boyunca devam etmesini önerir. Kekik suyu idrar yollarını temizleyerek bağırsak kurtlarını vücuttan atacaktır. Sabah akşam düzenli şekilde içmeniz tavsiye edilir.
Kıl kurdu ile ilgili bilinen en güçlü yöntemlerden birisi de, sirke ve sarımsak karışımıdır. Bir miktar elma sirkesi ve sarımsağı bir kavanoza koyup bir süre beklettikten sonra içmek, bağırsak kurtlarını dökmenin güçlü yöntemlerindendir.
Bağırsak kurtlarından kurtulmak için detoks içeceklere ihtiyacınız olacak. Bu içeceklerden biri de nar suyudur. Nar suyunu 7 gün boyunca günde 1 defa 1 fincan şeklinde tüketiniz. Nar suyu bağırsakların temizlenmesini ve kurtların dökülmesini hızlandıracaktır.
Tenya, ince bağırsağın içindeki vantuzlar yardımıyla kendi kendine tutunur ve yediğimiz besinlerle büyür. Tedavi edilmezse solucanlar 30 yaşına ulaşabilir.
Dolu çöpler içerisinde kurtçuk, kıl kurdu ve benzeri oluşumlar meydana gelebilir. Bu kıl kurtları, çöp içerisinde bulunurken ortamın nemi de önemli. Çünkü çöpün içerisinde ıslak bir atık, kullanılmış ped gibi kurtçuk ve kıl kurdu üremeye sebep olabilecek atıklar atıldığında dikkatli olmakta fayda var.
Feridun Kunak, içerisinde incir kurusu, dut kurusu, kekik ve kabak çekirdeği tozu olan bağırsak parazitlerini önleyen doğal sirke yapımını izleyicilere aktardı. Sirkeyi yirmi gün bekletip süzdükten sonra buzdolabında saklanmasını söyleyen Kunak, günde bir fincan içilmesinin faydalı olacağını açıkladı.
Bağırsak kurdu yumurtaları iyi pişmemiş besinlerle veya hijyenik olmayan ortamlarda tüketilen gıdalar ile ağız yolu ile alınır. Bağırsak kurtları vücuda girdikten sonra bağırsaklarda erişkin hale gelirler ve yıllarca bağırsak ortamında yaşayabilir.
Enfeksiyonun geliştiği durumlarda ise yaygın olarak sindirim sistemini etkileyen sorunlar, kilo kaybı, huzursuzluk, anüs bölgesinde kaşıntı ve beyazlık gibi semptomlar görülebilir. Bazı durumlarda ise parazitler dışkıda görülebilir. Genel olarak bağırsak kurdu belirtileri şunları içerebilir: Karın ağrısı ve mide ağrısı
İç hastalıkları yani dahiliye polikliniğe randevu alarak gidebilirsiniz. Ardından dahiliye bölümü ise gerekli gördüğü takdirde gastroenteroloji bölümüne randevu almanızı isteyebilir. Bu şekilde tedavini sürecine başlanmış ve bağırsak kurdunun tespiti yapılmış olur.
Güçlü bir antioksidan olan Hindistan cevizi yağı, antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir. Her sabah bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı içmek, kıl kurtlarının kısa sürede dökülmesini sağlar. Daha etkili sonuç için her gece yatmadan önce makat bölgesine Hindistan cevizi yağı sürebilirsiniz.
Hastalık sıklıkla anal veya vajinal bölgedeki yumurtaların kaşınma veya temas yoluyla el cildine geçip, buradan gıda alımı veya temas yoluyla başkalarına bulaşması yoluyla yayılır. Etken yumurtaları mikroskobik düzeyde olduğundan gözle görülemez ve hijyen şartlarına dikkat edilmediği takdirde kolaylıkla bulaşabilir.
En güvenilir sonucu almak için yapılan selefon testinde anüse bir selefon bant yerleştirilir ve bir süre durması gerekir. Çünkü kıl kurtları bazen anüsten çıkarak yumurtalarını bırakır. Selefon bantla bu yumurtaları tespit etmek mümkündür.
Kıl kurdu ısırması veya sokması için tedavi şunları içerir:
Şayet irin, kızarıklık veya ısı gibi sokma enfeksiyonu acıları ortaya çıkarsa, bölgeye antibiyotik merhem uygulayın. Enfeksiyonu önlemek için ağızdan alınan antibiyotikler tavsiye edilmektedir.
Kıl Kurdu Evde Doğal Tedavi Yöntemleri
Özellikle papatya, zencefil, zerdeçal çaylarının tüketimi bu durumun geçmesine yardımcı olabilmektedir. Aynı zamanda sarımsakta düzenli olarak tüketilmesi önerilenler arasında yer almaktadır.
Nar meyvesinin köklerinin kaynatılarak, elde edilen suyun bir kaç sabah ardı ardına aç karna içilmesi, kıl kurdunun düşürülmesinde etkili yöntemlerden biri olarak uygulanır. Her gece yatmadan önce 1 diş sarımsak yutmak, pek çok hastalıkta iyi etki gösterdiği gibi kıl kurdunun dökülmesinde de faydalı oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri