Diş enfeksiyonlarında doz; Yetişkinler ve 12 yaş üzeri çocuklar: 5 gün günde iki kez 625 mg tablet Tedavi süresi, tedavi gözden geçirilmeksizin 14 günü aşmamalıdır. yutunuz. Sindirim sistemi rahatsızlıklarını en aza indirmek için yemek başlangıcında alınmalıdır.
KLAMOKS ES enfeksiyonların tedavisinde kullanılan bir antibiyotiktir ve enfeksiyona neden olan bakterileri öldürerek işlev görür.
kronik bronşitin akut alevlenmeleri, lobar ve bronkopnömoni. Genito-Üriner Sistem Enfeksiyonları: Örn. Sistit, üretrit, piyelonefrit ve kadın genital enfeksiyonları, gonore.
KLAMOKS, geniş spektrumlu (bakteri ve mikropların birçok çeşidine karşı etkili) bir antibakteriyel ilaçtır.
Diş enfeksiyonlarda doz: Yetişkinler ve 12 yaş üzeri çocuklar: 5 gün günde iki kez 625 mg film kaplı tablet Tedavi süresi, tedavi gözden geçirilmeksizin 14 günü aşmamalıdır. Uygulama yolu ve metodu: Tabletleri çiğnemeden bütün olarak yutunuz.
İlgili 16 soru bulundu
Bu tür vakaların antibiyotikle tedavi edilmesi gerekir. Diş enfeksiyonlarının tedavi edilebilmesi için genellikle 7 ila 10 gün süreyle antibiyotik kullanımı söz konusu olabilir. Diş hekimleri hasta özelinde; penisilin, klindamisin ya da metronidazol antibiyotikleri reçete etmeyi tercih edebilirler.
KLAMOKS'u aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ Eğer: Çocuğunuz kanın pıhtılaşmasını önleyen ilaçlar kullanıyorsa, • Çocuğunuzun karaciğer yetmezliği varsa, • Çocuğunuzun böbrek yetmezliği varsa.
3. KLAMOKS nasıl kullanılır? Diş enfeksiyonlarında doz; Yetişkinler ve 12 yaş üzeri çocuklar: 5 gün günde iki kez 625 mg tablet Tedavi süresi, tedavi gözden geçirilmeksizin 14 günü aşmamalıdır. yutunuz. Sindirim sistemi rahatsızlıklarını en aza indirmek için yemek başlangıcında alınmalıdır.
Antibiyotik ne zaman etki eder sorusunun cevabı kullandıktan sonraki birkaç saattir. Belirtilerin kaybolması ise genellikle iki ila üç gün sonra başlar.
KLAMOKS'u, mide ve bağırsak rahatsızlıkları olasılığını en aza indirmek için yemekle birlikte veriniz. Dozları gün içinde aralarında en az 4 saat olacak şekilde eşit zaman aralıklarına ayırınız. İki dozu 1 saat içinde vermeyiniz. Çocuğunuza KLAMOKS'u 2 haftadan fazla vermeyiniz.
KLAMOKS, aşağıdaki sistemlerde KLAMOKS'a duyarlı organizmaların neden olduğu bakteriyel enfeksiyonların kısa süreli tedavisinde endikedir: Üst Solunum Yolu Enfeksiyonları (KBB dahil): Örn. Rekürren tonsillit, sinüzit, otitis media.
KLAMOKS (beta-laktam antibiyotik penisilin ve beta-laktamaz inhibitörü), genel pratikte ve hastanede sıklıkla görülen bakteriyel patojenlere karşı belirgin derecede geniş aktivite spektrumuna sahip bir antibakteriyel ajandır.
KLAMOKS, lokal resmi antibiyotik reçeteleme kılavuzları ve duyarlılık verilerine uygun olarak kullanılmalıdır. KLAMOKS BID 200/28 mg Oral Süspansiyon, aşağıdaki sistemlerde amoksisiline dirençli beta laktamaz üreten suşların neden olduğundan şüphelenilen bakteriyel enfeksiyonların kısa süreli tedavisinde endikedir.
LARGOPEN'in olağan dozu enfeksiyonun şiddeti ve tipine bağlı olarak günde üç kez 250 mg ila 500 mg veya 12 saatte 1000 mg ila 750 mg'dır.
“Antibiyotik nedir?” sorusu için bakterilerin neden olduğu enfeksiyonlara karşı etkili ilaçlar olduğu yanıtı verilebilir. Antibiyotikler bu bakterilerin büyümesini durdurarak veya bakterileri öldürerek enfeksiyonu kontrol altına almaya yardımcı olur.
Antibiyotik ateş düşürücü/ağrı kesici olarak kullanılmamalı.
Yazılmış antibiyotik tedavisinin yarıda kesilmesinin bakteri direncini arttırarak herkes için risk oluşturduğu söylenir. Yeni yapılan bir çalışmada, antibiyotik tedavisini yarıda kesmenin bakteri direnci oluşturacağı algısının çok az kanıta dayalı olan yanlış bir uygulamaolduğu vurgulandı.
Antibiyotiklerin çoğu karaciğer ve böbrek yoluyla vücuttan atılırlar. Bu nedenle karaciğer ve böbrekte tahribat yapabilmektedir. Böbrek ve karaciğer hastalarında, antibiyotik tedavisi gerekiyorsa düşük dozlu veya böbrek-karaciğer atılımı olmayan ilaçlar tercih edilmelidir.
KLAMOKS ES sükroz (granül pudra şekeri) içermektedir. Nadir kalıtımsal früktoz intoleransı, glikoz-galaktoz malabsorpsiyon veya sükraz-izomaltaz yetmezliği problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.
Eğer dozu az olursa ilaç etkisiz olabilir ve antibiyotiğe karşı direnç gelişebilir. Aşırı dozda verilirse ishal, karın ağrısı, alerji gibi yan etkiler ortaya çıkabilir. Doktor tarafından planlanan kullanma süresine uyulmalıdır. *Antibiyotiğin verilme saatine dikkat edilmelidir.
KLAMOKS süspansiyon 2 ay – 12 yaş arasındaki çocuklar içindir. belirleyecektir. 2 – 6 yaş arası çocuklar (13 – 21 kg): Hafif ve orta şiddetteki enfeksiyonlarda günde iki kez 2.5 mL alınır.
Soğuk uygulama: Soğuk kompres, diş etlerindeki şişliği azaltarak ağrıyı hafifletir. Buzlu su veya buz torbası kullanarak soğuk uygulama yapılabilir. Tuzlu su çalkalama: Tuzlu su çalkalama, diş etlerindeki iltihaplanmayı azaltır ve ağrıyı hafifletir. Bir çay kaşığı tuzu, bir bardak sıcak suya ekleyin ve çalkalayın.
Diş eti iltihabından kaynaklı ağrılar için evde zerdeçal, aloe vera, karanfil gibi bitkiler kullanabilirsiniz. Bu bitkiler hem iltihaba hem de ağrılara iyi gelmektedir. Bunların yanı sıra, tuzlu su ile gargara da hem ağrıyan bölgenin rahatlamasını hem de bakterilerin temizlenmesini sağlar.
Düzenli diş fırçalamak, gargara yapmak, soğuk kompres uygulamak gibi bazı yöntemler diş eti ağrısı için çok sık tercih edilir. Evde uygulanan bu yöntemler, ağrı bölgesinde iyileşme görünmesini sağlayabilir. Diş eti ağrısı yaşandığında, düzenli olarak dişleri fırçalamak hayati öneme sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri