Kılıç çiçeği, çok suyu sevmediği için yaz aylarında hafta 2-3 kez, kış aylarında 15 günde 1 kez sulanması önerilmektedir. Daha çok salon ve ofis gibi kapalı alanlarda yetiştirilen kılıç çiçeğinin rüzgarlı ve soğuk ortamlardan uzak tutulması gerekir. Yaz aylarında daha az rüzgar alan balkonlarda da yetiştirilebilir.
Yaz aylarında mutlaka güneş almalı ve yarı gölgeli alanlarda konumlandırılmalıdır. Kışın ise soğuk ve rüzgardan korunmalıdır. Kapalı balkonlarda veya iç mekanda yetiştirilebilir. Sulama: Kılıç çiçeği, suyu çok sevmez.
Tüm kılıç çiçeği türleri, günde birkaç saat doğrudan güneş ışığına düşük miktarda maruz kaldıkları takdirde ideal biçimde gelişir. Bununla birlikte tamamen gölge olmadığı sürece az ışıklı ortamda konumlandırılsalar bile sağlıklı görünümlerini koruyabilirler.
Gelin, dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili hazırladığımız listeye birlikte göz atalım: Kılıç çiçeğinizin cılız kalmasını istemiyorsanız saksıyı ışık alan bir yere konumlandırmalısınız. Direkt güneş ışığı almasa da yarı gölge alanlar da uygun olacaktır.
Paşa kılıcı güneşi seven ve soğuğu sevmeyen bir çiçektir. Bu yüzden bulunduğu odanın sıcaklığı normal bir seviyede olmalıdır. Güneş ışığını ise doğrudan değil dolaylı olarak almalıdır. Kılıç çiçeğine yaz mevsiminde haftada 2, kış mevsiminde ise 2 haftada 1 kere olacak şekilde su verilmelidir.
İlgili 22 soru bulundu
Paşa Kılıcı Anlamı Nedir? Paşa Kılıcı çiçeği; yeşil renkli, hoş bir bitkidir. Bu çiçek, Türkiye'de doğal olarak yetişir. Genel itibariyle bahçelerde ve parklarda yetiştirilmektedir.
Paşa Kılıcı çiçeğinin faydaları bilimsel olarak kanıtlanmıştır. En iyi hava temizleyici ev bitkilerinden biri olmasının yanı sıra, çok güzel ve eşsiz görünüme sahiptir. Karbondioksit seviyesini düşürür, benzen, formaldehit, ksilen ve toluen gibi zararlı kanserojenleri emerek oksijen seviyesini yükseltir.
Paşa kılıcı nadiren saksı değişimine ihtiyaç duyan ve yavaş büyüyen bir bitki. Ancak bol miktarda güneş ışığı alırsa hızla büyüyebilir ve saksı değişimi gerektirebilir. Bu bitkileri dikmek için en iyi dönem ilkbahardır.
KILIÇ ÇİÇEĞİ İLE EV SAHİBİ OLMA
Muhammed S.A.V. in en sevdiği çiçek olduğundan adına peygamber kılıcı da denmektedir. Rivayete göre kılıç çiçeğinin boyunu 1 metreye kadar uzatan kişinin ev sahibi değilse, ev sahibi olabileceği söyleniyor.
· Kılıç bitkisi daha çok sıcak ortamları sever. Paşa kılıcı bakımı oldukça kolaydır ancak doğru bakım koşulları oluşturulması halinde hızlı gelişir. Kılıç çiçeği, güneş ışığını sever ancak doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Güneş ışığını dolaylı olarak alabileceği bir yere yerleştirmek gerekir.
Bakımı kolay olan Kılıç Çiçeği, yatak odası için ideal bir seçimdir çünkü NASA'nın en iyi 10 hava temizleyen bitki listesinde yer almaktadır. Aynı zamanda geceleri karbondioksiti oksijene dönüştüren birkaç ev bitkisinden biridir (çoğu ev bitkisinin yalnızca gündüzleri yaptığı bir şeydir).
Salon bitkisi toprağına mutlaka humus ilave edilmeli ve ponza taşı karıştırılarak havadar ve suyu geçirgen bir ortam sağlanmalıdır. Ponza taşı koymadan hazırladığınız topraklarda kökler havasız kalacağı için kök çürümesi ile başlayıp yaprak formunda yumuşamalara ve sonuna çürümelere neden olacaktır.
Kılıç çiçeği adıyla da bilinen paşa kılıcı, NASA'nın onayladığı çiçekler arasında yer alır. Gece boyunca havadaki karbondioksiti oksijene dönüştürür ve daha kaliteli bir uyku deneyimi yaşamanızı sağlar. Doğrudan güneş ışığına ihtiyaç duymadığı için, evde kolayca yetiştirilebilir.
Çok soğuk ve havasız ortamları sevmeyen kılıç çiçeği, kışın iki haftada bir kez, yazın ise haftada bir kez sulanıyor. Güneşi seven bir bitki. İnanca göre, bu çiçeğin tohumunu ektikten sonra boyunun 1 metreyi geçmesi bekleniyor. Eğer geçerse çiçeğin sahibi ev alıyor.
bir rivayete göre de kılıç çiçeği çiçek açtığı vakit o evde güzel olaylar meydana gelir, bereket artar,evde huzurlu bir ortam oluşur demektir.
Toksinleri absorbe eden ve havayı temizleyen Kılıç bitkisi, ortama oksijen yayar. Asya'da bu bitkiyi evde yetiştirmenin bereket, güzellik ve sağlık sağlayacağına inanılır.
Karbondioksit seviyesini düşüren bu çiçek; ksilen, benzen, formaldehit, toluen gibi zararlı bileşenleri yükseltir. Kılıç çiçeği; evdeki kötü kokuları alır. Oksijen seviyesini çoğaltan ve karbondioksiti azaltan ve zararlı organik bileşikleri emen kılıç çiçeği, havadan kaynaklı olan alerjileri de önler.
Paşa Kılıcı
Özenli bakılması halinde her yıl ince, uzun bir sap üzerinde küçük, beyaz ve güzel kokulu çiçekler açar. İç mekânda oksijen sağlayan bir bitkidir, havayı temizler, özellikle geceleri oksijen açığa çıkarır, gece boyu havayı temizlemesinden dolayı uyku kalitesini yükseltir.
Mevsim değişikliklerine ve susuzluğa oldukça dayanıklı olan kılıç çiçeği, kaktüslerden sonra susuzluğa en fazla dayanabilen bitkidir. Kılıç çiçeği uzun ömürlü ve çabuk çürümeyen ve ölmeyen bir çiçek olmasına rağmen güneşin altında tutulması daha hızlı büyümesine katkı sağlamaktadır.
içinde, aydınlık bir konumda, güneşe dik açıyla maruz. kalmayacağı bir noktada köklenmeye bırakabilirsiniz. Suyunu 10-15 gün aralığında yenilemeyi ihmal etmeyin. Sudaki oksijen miktarı azaldıkça bitki kök üretemez.
Kılıç çiçeği herhangi bir nedenden dolayı kökünden çürümüşse yaprakları devrilebilir. Kökünden çürüyen kılıç çiçeğini kurtarmanın tek yolu yaprakları tekrar doğru bir şekilde ekip köklenmesini beklemektir.
Banyonda tropik bir ortam yaratırken, paşa kılıcı bitkisinden de yararlanabilirsin. Ilık ortama ihtiyaç duyan bu bitki banyonu oldukça sevecektir. Bakımı da bir hayli kolay olan paşa kılıcını dilediğin tarzda hasır saksılara da koyabilmen mümkün olacaktır.
Sansevieria / Paşa Kılıcı
Paşa kılıcı, aloe vera ve barış çiçeği gibi NASA'nın havayı temizlediğini onayladığı çiçekler arasında. Gece boyunca havadaki karbondioksiti oksijene dönüştürerek daha kaliteli bir uyku için yardımcı olacak paşa kılıcı, yatak odanızda baş köşeyi hak ediyor.
Toprağı nemli tutmak önemlidir ancak köklerin sürekli su altında kalmadığından emin olunuz. Köklerin fazla suya maruz kalması çürümeye yol açar ve bu gibi durumlarda kök, gövde ve yaprağa su taşıyamadığı için yapraklarda sararma görülmeye başlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri