Kılıç Çiçeği Faydaları En iyi biçimde hava temizleyici ev çiçeklerinden birisi olmasının dışında, çok güzel ve benzersiz bir görüntüye sahiptir. Karbondioksit seviyesini düşüren bu çiçek; ksilen, benzen, formaldehit, toluen gibi zararlı bileşenleri yükseltir. Kılıç çiçeği; evdeki kötü kokuları alır.
KILIÇ ÇİÇEĞİ İLE EV SAHİBİ OLMA
Muhammed S.A.V. in en sevdiği çiçek olduğundan adına peygamber kılıcı da denmektedir. Rivayete göre kılıç çiçeğinin boyunu 1 metreye kadar uzatan kişinin ev sahibi değilse, ev sahibi olabileceği söyleniyor.
Kılıç çiçeği, çok suyu sevmediği için yaz aylarında hafta 2-3 kez, kış aylarında 15 günde 1 kez sulanması önerilmektedir. Daha çok salon ve ofis gibi kapalı alanlarda yetiştirilen kılıç çiçeğinin rüzgarlı ve soğuk ortamlardan uzak tutulması gerekir. Yaz aylarında daha az rüzgar alan balkonlarda da yetiştirilebilir.
Fotosentez esnasında bitki ayrıca ortamdaki benzen, formaldehit, ksilen ve toluen gibi bileşiklerin seviyelerinin düşmesine katkıda bulunur. Peygamber kılıcı çiçeği, hava temizleyici etkisinden dolayı alerjik bünyeli bireylerin yaşam kalitelerini yükseltmelerine yardımcıdır.
Paşa Kılıcı: Havayı temizleyen bir bitki olarak bilinen paşa kılıcını evimize iyi enerji getiren çiçekler arasında yer verebiliriz. Çünkü paşa kılıcının en belirgin özelliği hava temizlemesidir. Bulunduğu yerdeki toksinleri içine çekerek havayı temizler ve oksijen yayar.
İlgili 41 soru bulundu
Toksinleri absorbe eden ve havayı temizleyen Kılıç bitkisi, ortama oksijen yayar. Asya'da bu bitkiyi evde yetiştirmenin bereket, güzellik ve sağlık sağlayacağına inanılır.
Çok soğuk ve havasız ortamları sevmeyen kılıç çiçeği, kışın iki haftada bir kez, yazın ise haftada bir kez sulanıyor. Güneşi seven bir bitki. İnanca göre, bu çiçeğin tohumunu ektikten sonra boyunun 1 metreyi geçmesi bekleniyor. Eğer geçerse çiçeğin sahibi ev alıyor.
bir rivayete göre de kılıç çiçeği çiçek açtığı vakit o evde güzel olaylar meydana gelir, bereket artar,evde huzurlu bir ortam oluşur demektir.
Peygamber çiçeği bitkisi mavi renkte bulunduğu için mavi kantaron olarak da adlandırılmaktadır.
Bilimsel adı Sansevieria (Sanseverya) olan ve halk dilinde de Peygamber kılıcı ve Kılıç bitkisi olarak bilinen paşa kılıcı, dayanıklı ve zarif yapraklara sahip bir saksı bitkisidir.
Kılıç çiçeği adıyla da bilinen paşa kılıcı, NASA'nın onayladığı çiçekler arasında yer alır. Gece boyunca havadaki karbondioksiti oksijene dönüştürür ve daha kaliteli bir uyku deneyimi yaşamanızı sağlar. Doğrudan güneş ışığına ihtiyaç duymadığı için, evde kolayca yetiştirilebilir.
Paşa kılıcı güneşi seven ve soğuğu sevmeyen bir çiçektir. Bu yüzden bulunduğu odanın sıcaklığı normal bir seviyede olmalıdır. Güneş ışığını ise doğrudan değil dolaylı olarak almalıdır. Kılıç çiçeğine yaz mevsiminde haftada 2, kış mevsiminde ise 2 haftada 1 kere olacak şekilde su verilmelidir.
Kılıç çiçeği, iç mekanlarda sıklıkla tercih edilen bitkilerden biri. Bu bitki, zehirli olarak bilinen saponin adlı bir madde içeriyor. Yutulması halinde mide bulantısı, kusma ve ishale neden olabiliyor. Bu nedenle evcil hayvanlarınızı veya çocuklarınızı bu bitkilerden uzak tutmak daha güvenli olabilir.
Kılıç çiçeği açması çok kolay olmamaktadır. Bitki ancak iyi bir bakım sonucunda çiçek açmaktadır. Bitki 50-60 cm boyunu geçtikten sonra yani gençlik dönemini geçirdikten sonra ancak çiçek açabilmektedir. Çiçek oluşumu içim ortam nemi ve ışık miktarı oldukça önemlidir.
Paşa Kılıcı
Özenli bakılması halinde her yıl ince, uzun bir sap üzerinde küçük, beyaz ve güzel kokulu çiçekler açar. İç mekânda oksijen sağlayan bir bitkidir, havayı temizler, özellikle geceleri oksijen açığa çıkarır, gece boyu havayı temizlemesinden dolayı uyku kalitesini yükseltir.
Gülün, Hz. Peygamber'in sembolü olduğu, O'nun (s.a) yüzünün güzelliğini hatırlattığı, kabrinin “gül bahçesi”, insanlığa tebliğ ettiği Kur'ân-ı Kerim'in de “gül tohumları saçan” bir kitap olduğu ifade edilmiştir. Yine inanışa göre gülün, miraç gecesinde, O'nun terinden meydana geldiği şeklinde rivayetler vardır.
Pek çok "cennet çiçeği" kız çocuklarına isim olarak da konulur. Kuran'da geçen cennet çiçeklerini bazılarının adları şunlardır: Sidelya, Belinay, Dalya, Gonca, Sad-berg. Sadece çiçekler değil cennette birbirinden özel ve güzel başka bitkiler, ağaçlar da bulunmaktadır.
Bakımı oldukça kolay olması nedeniyle evlerde çokça tercih edilen paşa kılıcı bitkisinin zararının diğer bitkilere oranla daha az olduğunu söyleyebiliriz. Yendiğinde insanlarda ağız ağrısı, tükürme isteği ve mide bulantısı oluşturan paşa kılıcı, hayvanlarda ise kusma ve ishale neden olabiliyor.
Karbondioksit seviyesini düşüren bu çiçek; ksilen, benzen, formaldehit, toluen gibi zararlı bileşenleri yükseltir. Kılıç çiçeği; evdeki kötü kokuları alır. Oksijen seviyesini çoğaltan ve karbondioksiti azaltan ve zararlı organik bileşikleri emen kılıç çiçeği, havadan kaynaklı olan alerjileri de önler.
Sansevieria / Paşa Kılıcı
Paşa kılıcı, aloe vera ve barış çiçeği gibi NASA'nın havayı temizlediğini onayladığı çiçekler arasında. Gece boyunca havadaki karbondioksiti oksijene dönüştürerek daha kaliteli bir uyku için yardımcı olacak paşa kılıcı, yatak odanızda baş köşeyi hak ediyor.
Salon bitkisi toprağına mutlaka humus ilave edilmeli ve ponza taşı karıştırılarak havadar ve suyu geçirgen bir ortam sağlanmalıdır. Ponza taşı koymadan hazırladığınız topraklarda kökler havasız kalacağı için kök çürümesi ile başlayıp yaprak formunda yumuşamalara ve sonuna çürümelere neden olacaktır.
Hava temizleme özelliği ile bilinen paşa kılıcı bitkisi yapraklarında zehirli kimyasallar ihtiva ettiği için küçük çocuklar ya da hayvanlar tarafından yenmesi durumunda zehirli etki yaratabilir.
Karbondioksit seviyesini düşürür, benzen, formaldehit, ksilen ve toluen gibi zararlı kanserojenleri emerek oksijen seviyesini yükseltir. Dahası, evdeki kötü kokuları giderir. Oksijen seviyesini artıran, CO2'yi azaltan ve zararlı uçucu organik bileşikleri emen paşa kılıcı, havadan kaynaklı alerjileri de engeller.
Paşa kılıcı çiçeği yılbaşında açan bir çiçektir. Özellikle her yıl küçük ve beyaz görüntüsü ile beraber harika bir etki oluşturur. Aynı zamanda bulunduğu ortama oldukça güzel bir koku verdiğini eklemek gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri