Allık Nerelere Sürülür? Allık genellikle yanaklara uygulanır. Ancak, doğru allık kullanımı, yüz hatlarınızı belirginleştirebilir ve cildinize ışıltı katabilir. Allığı yanaklarınıza uygulamak için, fırçayı elinizin alt kısmına yerleştirin ve yanaklarınızın dışına doğru hareket ettirin.
Son olarak allık nereye sürülür, açıklayalım. Allık temel olarak yanakların ortasından saç diplerine doğru sürülür. Bununla elmacık kemiklerinin renklendirilmesi hedeflenir.
Likit allık, fırça yardımıyla uygulanabildiği gibi parmaklarla da sürülebilir. Uygulayacağınız bölgeye birkaç damla sürerek parmaklarınızla yayabilir ya da fırçanın ucuna az bir miktar sıkarak teninize dağıtabilirsiniz.
Yüzünüze Renk Katın: Allık
Bu allıkları yalnız günlük makyajlarınızda değil, özel gece makyajlarınızda da tercih edebilirsiniz. Yalnız stick allıkları doğrudan yüzünüze uygularsanız yüzünüzdeki fondöteni dağıtabilirsiniz. Bunu önlemek için allığınızı parmak uçlarınızda ısıttıktan sonra sürebilirsiniz.
Allığını, elmacık kemiklerinin çok azıcık altına, dışarı doğru, sanki aşağıdan yukarıya yarım daire çizer gibi uygulamalısın. Bunu yaparak yüz şeklinin daha ince ve uzun görünmesini sağlayabilir, yüz hatlarını daha da belirginleştirebilirsin.
İlgili 17 soru bulundu
Yanaklara allık sürmenin en temel nedeni, sağlıklı ve canlı görünmek. Allık renginiz ten renginizle bütünleşmelidir. Soluk ciltler için pembe tonları, buğday tenliler için şeftali ve kayısı tonları, koyu ten rengine sahip olanlar için de mercan renkleri uygundur.
5- Allık uygulamasıyla son dokunuşu yapın
Fondötensiz makyaj yaparken cildinizin sağlıkla ışıldamasının son adımını da allık oluşturuyor. Ayrıca içinde parıltılar olan ya da nemli bir bitişe sahip allıklar tercih ederseniz, elde etmek istediğiniz canlı görünümü çok güzel şekilde yakalayabilirsiniz.
Açık tenliyseniz, cildinizin alt tonuna göre sıcak ya da soğuk tonda pembeleri tercih edebilirsiniz. Buğday tenliyseniz, kahve alt tonlu pembe allıkları tercih edebilirsiniz. Esmerseniz çok parlak olmayan, canlı tonlarda pembe allıkları tercih edebilirsiniz.
Aydınlatıcı kullanmak istiyorsan, önce bir ten makyajı yapmalısın. Çıplak tenin üzerine aydınlatıcı sürersen doğal bir görünüm elde edemeyebilirsin. Fondöten sürdükten sonra mutlaka bronzer ya da allık da kullanmalısın, böylece derinlik/gölge efektini daha iyi yakalayabilirsin.
Bize sorarsan, krem allıkları uygulamanın en iyi yolu parmaklar! Elin ısısıyla krem allıklar daha da yumuşayarak kolay uygulanabiliyorlar, üstelik kontrol etmesi de son derece kolay. Krem allığı parmaklarınla tampon hareketlerle yanaklarına dağıtabilirsin.
Aydınlatıcı, allık, kontür ürünü hatta far olarak kullanabilirsiniz. “Dual Intensity allıkları makyajda çok severek uyguluyorum çünkü bu allıklar kelime anlamı ile sadece 'allık' değil. Aydınlatıcı hatta far olarak da kullanabiliyorum.
Aydınlatıcı yani highlighter, göz altlarına, göz pınarlarına, kaş altına, elmacık kemiklerinin üzerine ve burun çizgisine uygulanmaktadır. Ten makyajı ve kontür işlemleri yapıldıktan sonra sürülmelidir.
En doğal uygulama için çok ince yapıya sahip bir makyaj fırçası ile likit allıktan bir parça al ve elmacık kemiklerinden şakaklarına doğru çizgiler çek. Ardından bu çizgileri nemli makyaj süngeri ile yanak bölgesine dağıt. İstediğin doğal görünümü yakalamak bu kadar kolay.
Esmer tenliler için ideal allıkların başında, toprak tonları geliyor. İçinde şeftali tonları da barındıran terracota allıklar esmerler için uyumlu olabilirken, dore tonları da cesur ve canlı bir görünüm sağlayabiliyor.
- Krem allık, diğer krem ya da toz allıklardan farklı olarak, çok uzun süre kalıcı bir sonuç için cildinizle bütünleşirler.
Rujların allık olarak kullanımında ise bir avantaj bulunmaktadır, yalnızca mat ürünler kullanma zorunluluğu yoktur. Hafif parlak yanaklar makyajı canlı gösterdiğinden dolayı allık uygulanırken bu işlem için hem nemli bitişli rujlar hem de mat rujlar tercih edilebilir.
Makyaj sırası; ten makyajı günlük göz makyajı ve dudak makyajı şeklinde sıralanabilir. Ten makyajı; fondöten, kapatıcı, bronzer, allık, aydınlatıcı malzemelerin uygulanmasından oluşur.
Öncelikle bronzer sürmek her zaman daha doğru bir adımdır. Makyaj yaparken bronzer ile kontür yapıp elmacık kemiklerinizi ön plana çıkarabilir ve ardından allık ile renklendirebilirsiniz. Doğru bronzer ve allık fırçası ile muhteşem makyajlara imza atabilirsiniz.
Makyajın vazgeçilmez parçalarından biri olan allık, yüzü ısıtmak ve solgun görünümü yok etmek amacıyla kullanılan makyaj ürünlerinden biridir. Pembe tonlarından, şeftali, kahve ve bronz tonlara kadar pek çok renk çeşidi bulunan allıklar, kişinin ten rengi ve makyajında tercih ettiği tonlara uyacak şekilde seçilmelidir.
Buğday tene sahip olan kadınlar ruj seçimi konusunda şanslıdır. Oldukça fazla renk alternatife sahip olurlar. Hafif koyu pembeler, şeftali tonları, kırmızı tonları, gül kurusu rengi veya turuncuya dönük rujları tercih edebilirler.
Eğer beyaz ve açık bir cilt tonuna sahipsen, kırmızı rujunla pembe/kahve tonlu allıkları tercih edebilirsin. Eğer buğday ve esmer cilt tonunda sahipsen de terracotta/şeftali tonlu allıklara yönelebilirsin.
Buğday tenli biri olarak fondöten rengini seçerken sıcak tonlu renklere yönelmelisin. Sıcak alt tonlu bir cilde sahip olduğun için, sarı alt tonlu fondötenler sana uyacak ve cildinin çok daha sağlıklı görünmesini sağlayacak. Eğer pembelik içeren bir fondöten tercih edersen cildin donuk ve yorgun görünebilir.
Şeftali tonlarında allık seçimi buğday tenli olan ve kumral saç rengine sahip kadınlar için en doğru seçim olacaktır. Açık kahverengi saçlı kadınlar şeftali tonlarını kullanarak oldukça çekici ve hoş bir makyaja imza atabilir. Cildiniz hassas ise, cildinizde alerji yapabilecek allıklardan kaçının.
Krem allık uygulanacaksa pudradan önce uygulanmalıdır. Toz allık pudra üzerine uygulanabilir.
Allık fırçası seçiminde dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlardan biri yumuşak dokuda olması. Allığın tek bir bölgeye uygulanmasına sebep olan yoğun ve tok yapıdaki fırçalar yerine uzun kıllı, esnek ve yumuşak fırçalar tercih ederek doğru sonuca ulaşabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri