Klima kumandanızın üzerinde “Sleep (uyku)”, “Silent (sessiz)” veya “Comfort (konfor)” yazan bir tuş bulunacaktır. Kumandanın üzerindeki bu tuşu kullanarak klima iç ve bazı modellerde dış ünitenin de çalışma devrini düşürerek daha sessiz ve sizi rahatsız etmeyecek bir hava akımı ile çalışma moduna geçebilirsiniz.
Klima kumandanızın orta kısmında yer alan açma/kapama düğmesine basın. Mod tuşundan istediğiniz çalışma modlardan birini seçin. Aşağı yukarı ok işaretlerine basarak sıcaklık ayarını yapın. Klimanızı uyku moduna almak için kumanda ekranında yıldız sembolü belirene kadar ''Zaman Ayarı'' tuşuna basın.
SLEEP (Uyku) Modu:
Uyku modu seçili olan bir klima ayarlanan sıcaklıkta bir saat çalıştıktan sonra, sıcaklığı 1 derece artırarak çalışmaya devam eder, bu sıcaklıkta 2 saat daha çalışıp, ayarlanan oda sıcaklığını 2°C daha artırır ve daha sonra bu sıcaklıkta çalışmaya devam eder.
Bu ideal sıcaklığın 15 – 23 dereceleri arasında olabileceği de ifade ediliyor. Bunlar kişiden kişiye ve mevsime göre farklılık gösterebilir. Bununla beraber özellikle gereğinden fazla bir oda sıcaklığı (24 derece ve üzeri gibi) NREM ve REM uyku evrelerinin süresini azaltabilmekte.
İlgili 39 soru bulundu
Uyku modunu başlatmak için fn+f3 tuşlarına basın. Uyku modu başlatıldığında, bilgileriniz sistem belleğinde saklanır, ekran kapanır ve güçten tasarruf edilir. Bilgisayar Uyku durumundayken, güç ışıkları yanıp söner. Uyku modunu başlatabilmeniz için bilgisayarın açık olması gerekir.
Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın. Özelleştir'e dokunun. Ekran kapalı kalsın'ı açın.
İster inanın ister inanmayın, ancak uyku modunu düzenli olarak kullandığınızda yalnızca parasal tasarruf yaşamayacaksınız. Bu özellik, daha az enerji harcarken, gece ve sabah fiziksel olarak da çok daha rahat etmenizi sağlayabilir.
Kullanım sıklığının ve oranlarının arttığı yaz günlerinde klima sıcaklık değerini 23–26°C derece aralığına ayarlayabilirsiniz. Kışın klima sıcaklık ayarı kaç olmalıdır sorusunun cevabı ise 20-24°C aralığıdır.
Uzmanlara göre ve birçok kaynakta yer alan bilgilere göre uyumak için klima ile oda ısısını ayarlamak istiyorsanız, ideal derecenin 18,3 0C olduğu belirtilmektedir. Fakat her kişinin vücut koşullarına ve alıştığı iklim koşullarına göre kabul edebileceği bir soğukluk ya da sıcaklık derecesi de yer almaktadır.
Klimanızı sürekli açıp kapatırsanız cihazlarınız tüm sistemlerini yeniden başlattığı için neredeyse birkaç katı fazla enerji harcıyor. Sonuç olarak, elektrik tüketimi de yaptığınız açma ve kapama sıklığına bağlı olarak sürekli artıyor.
İyi Uyku modu, uyku döngüsünün her aşaması için ideal koşulları oluşturmak üzere sıcaklığı otomatik olarak kontrol eder . Böylece kaliteli bir uyku sonrası kendinizi tamamen yenilenmiş hissedersiniz. Ayrıca normal soğutma moduna göre daha az enerji tüketir.
Kumandanızdan SLEEP tuşuna basarak uyku modunda çalıştırabilirsiniz. Bu tuşa basıldığında klima uyku moduna geçer veya uyku modundan çıkar. Uzun çalışma sürelerinde klimanızda yapmış olduğunuz sıcaklık ayarlarının kademeli olarak arttırılması ya da azaltılması sağlanır.
Klima seçerken BTU değeri dikkate alınmazsa klima fazladan enerji kullanabilir ve elektrik kullanımı artabilir. BTU dışında klimalarda elektrik tasarrufu için dikkat edilmesi gerekenler kısaca şöyle sıralanır: Klimaları sık sık açıp kapatmak daha fazla elektrik tüketilmesine sebep olur.
Eco mod, klimanızın belirli bir ısı aralığında çalışmasını sağlar. Ortam sıcaklığını belli bir aralıkta tuttuğu için daha az enerji sarfiyatı yapar. Örneğin soğutma modunda kullandığınız ekonomik mod, ortamı 23-30 derece aralığında tutar.
Inverter kimanın çalışma saatleri klimanın hangi amaçla kullanılacağına, mekanın büyüklüğüne, klimanın markasına, teknik özelliklerine, istenilen ısıtma ve soğutma değerlerine bağlı olarak değişir. Inverter klimaların günde kaç saat çalıştırılması gerektiğiyle ilgili herhangi bir sınır bulunmamaktadır.
Her elektronik cihazda olduğu gibi klima kullanımda da aşırıya kaçarsanız zararlarını görürsünüz. Ancak doğru ve makul düzeyde klimanızı kullandığınızda 24 saat çalıştırdığınızda dahi herhangi bir zarar görmezsiniz.
Yani sıcak bir günde 4 saat çalışan bir klima 2 liralık elektrik tüketmektedir. Bir evde ortalama olarak 6 ila 8 saat çalışan klimanın günlük maliyeti 3 ila 8 lira arasında olacaktır. Yazın sıcak günlerinde kullanılan klima ortalama 110 ila 140 lira arasında elektrik yakmış olacaktır.
En verimli kullanım ise sıcaklığın 24 ile 26 derece arasında tutulmasıyla olur. Sıcaklığı her bir derece düşürmenin ek yüzde 8 maliyet olduğunu unutmayın. En verimli kullanım içerinin sıcaklığını dışarının sıcaklığından 2 ila 3 derece daha düşük seviyeye ayarlamak olacaktır.
Klimanızı 2 – 3 saat fan modunda çalıştırarak içindeki rutubeti almalısınız. Filtrelerinizi kullanım kılavuzunda belirtilen aralıklarla temizleyin. Klimanın dikey ve yatay kanat yönünü ayarlayarak oda sıcaklığının ve hava akımının eşit olarak dağılmasını sağlayın. Yetkili servisinize danışmadan bakım yapmayın.
Uyku moduna alınmış bir klimanın bulunduğu odada yatan kişiler, bu uyku modu özelliği sayesinde düşen vücut sıcaklıklarına rağmen ortam sıcaklığının artması ve hava akımının daha düzenli olmasından dolayı üşümeden, rahat ve konforlu bir uyku çekebilirler.
Uyku modu, bilgisayardaki tüm işlemleri durduran bir güç tasarrufu durumudur. Açık tüm belge ile uygulamalar sistem belleğine (RAM) taşınır ve bilgisayar düşük güç durumuna geçer. Bu işlem, bir film DVD'sini duraklatmaya benzer. Bilgisayar hâlâ açıktır ancak daha az güç kullanır.
Uyku modu az güç kullanır. Bilgisayarınız teknik olarak açık kalır ancak bilgisayarınızdaki tüm işlemler durdurulur ve tüm açık belgeler ile uygulamalar belleğe alınır. Normal çalışmaya birkaç saniye içinde hızla devam edebilirsiniz.
PC uyku modunda çok az elektrik harcar. Genellikle, uyku modunda bir PC yalnızca 1-5 watt elektrik tüketir. Bu rakam, bilgisayarın marka ve modeline, kullanılan bileşenlere ve ayarlarına bağlı olarak değişebilir. 1 watt elektrik tüketimi, 1 saat boyunca 1 watt enerji tüketimi anlamına gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri