Kişiden kişiye değişmekle birlikte genellikle uzmanlar tarafından tavsiye edilen klima uyku derecesi 25-26 derece olarak bilinmektedir. Son teknoloji özellikleriyle Uyku Modu da barındıran ve size kolaylık sağlayan klima modellerini Toshiba Klima sayfasında bulabilir ve hemen satın alabilirsiniz.
Yazın uyurken klimanızın ayarını dışarıdaki hava koşullarına göre ayarlamanız önem arz eder. Yaz aylarında klima derecelerinin genellikle dışarıdaki sıcaklık değerinden 7-8 derece daha az olması tavsiye edilir. Örneğin 30 derecelik bir sıcaklıkta uyku halindeyken klimanın derecesinin 23 civarına sabitlenmesi önerilir.
Uzmanlara göre ve birçok kaynakta yer alan bilgilere göre uyumak için klima ile oda ısısını ayarlamak istiyorsanız, ideal derecenin 18,3 0C olduğu belirtilmektedir. Fakat her kişinin vücut koşullarına ve alıştığı iklim koşullarına göre kabul edebileceği bir soğukluk ya da sıcaklık derecesi de yer almaktadır.
SLEEP (Uyku) Modu:
Uyku modu açık olan bir klima yaklaşık 6 saat sonra otomatik olarak kapanacaktır. Cihaz kapatıldıktan sonra uyku fonksiyonu iptal olur. Fan ve otomatik modlarında bu fonksiyon kullanılmaz.
Otomatik uyku ve programlama modunu içeren ürünlerin en önemli faydası, gereksiz enerji tüketimini azaltmasıdır. İnsan sağlığı ve güvenliğinin yanı sıra bütçeye de büyük katkılar sunan uyku modu, oldukça tasarruflu klima modu olarak bilinir.
İlgili 45 soru bulundu
Klima kumanda ekranın sağ alt kısmında bir köşeli üçgen sembolü göreceksiniz. Bu tuşa her bastığınızda klimanın kaç saat sonra duracağını gösteren rakam artacaktır. Uyku ayarını en az 1, en fazla 7 saate kadar ayarlayabilirsiniz.
Telefonunuzda Android 7 Nougat sistemi çalışıyorsa, telefonunuz şarj olmadığı ve ekran kapalı olduğu sürece sabit tutulmasına gerek kalmadan Uyku moduna girer. Uyku modundayken: Wi-Fi bağlantınız açık olsa bile Wi-Fi taramaları gerçekleştirilmez. Uygulamalar ağ erişimine sahip olmaz.
Uyku modu az güç kullanır. Bilgisayarınız teknik olarak açık kalır ancak bilgisayarınızdaki tüm işlemler durdurulur ve tüm açık belgeler ile uygulamalar belleğe alınır. Normal çalışmaya birkaç saniye içinde hızla devam edebilirsiniz.
“Uyku Modu” fonksiyonu seçildiğinde cihaz, ortamın sıcaklığını otomatik olarak kontrol eder. ON/OFF zamanlayıcı istenilen saatte cihazın açılıp kapanmasını sağlar.
Her elektronik cihazda olduğu gibi klima kullanımda da aşırıya kaçarsanız zararlarını görürsünüz. Ancak doğru ve makul düzeyde klimanızı kullandığınızda 24 saat çalıştırdığınızda dahi herhangi bir zarar görmezsiniz.
Özellikle uyku esnasında klima açık şekilde durmak sağlık sorunlarına yol açabilir. Gece modu da böyle durumlarda devreye girmektedir. Gece modunda klima; uyuyan kişinin vücut ısısına uygun olarak cihazın ısısını ayarlar ve gerekli konforu sağlar.
A sınıfı ve 9000 BTU klimaların hesaplanmasında maksimum hızda saatte 0,8 Kw elektrik harcadığı bilinmektedir. Bunun yanı sıra elektrik, Kw olarak ortalama 0,7961 kuruştur. Bundan dolayı Bir saat içinde 0,632 TL elektrik yakmaktadır. Yani saatte 50 kuruş elektrik yakmaktadır.
Elektrik tedarik şirketine göre değişmekle birlikte, A sınıfı 9000 BTU bir klima saatte ortalama 2,07 TL elektrik tüketmektedir. Bu hesaplamaya göre, sadece günün sıcak saatlerinde 8 saat kullanılan bir klima yaklaşık olarak günlük 13 TL elektrik tüketir.
Dünya Sağlık Örgütü'nün oturma odası için koyduğu ideal sıcaklık 21 derecedir. Diğer odalar için 18 derecelik sıcaklık öneriliyor. Araştırmalar, ideal uyku ortamı için yatak odalarında sıcaklığın 16-19 derece a olması gerektiğini ortaya koyuyor.
“Klima havasının doğru yayılmaması karşısında uyumak ve terli durmak, bir anda çok sıcak ortamdan soğuk ortama geçmek gibi durumlar klima çarpmasına sebep olur. Bu durum vücutta ciddi ısı değişimleri yaptığından kas ağrıları, kas tutulmaları, kramplar, baş ağrısı gibi şikayetlere sebep olabilir.
Klimalı odalarla uykuya dalınmasının birçok rahatsızlığa davetiye çıkardığını belirten uzmanlar, yatak odasında klima bulunduranların gribal ve viral enfeksiyonlar, kas ağrıları, kas tutulması ve zatürree gibi rahatsızlıklara yakalanabilecekleri uyarısında bulundu.
Klimaları sık sık açıp kapatmak daha fazla elektrik tüketilmesine sebep olur. Bu nedenle klimanın sıcaklık ayarı ideal ev sıcaklığına göre belirlenmeli ve cihazın sürekli olarak belirlenen sıcaklıkta çalışması sağlanmalıdır.
Klimanızı nem alma modunda çalıştırırsanız hem daha az enerji tüketirsiniz hem de ortamın nemini azalttığınız için konfor koşullarınızı iyileştirirsiniz. Güneş ışınlarının ortamınıza girmesini engelleyerek klimanızın fazla çalışmasının önüne geçebilir ve tasarruf edebilirsiniz.
Yaz Klima Ayarları
Klimalarda “COOL” soğutma modu olarak biliniyor. Bu sayede yaz mevsiminde ya da sıcak hava şartlarında serinleyebilmek için bu moddan yardım alınabiliyor. Klimanızı COOL moduna almak içinse önce klima kumandası üzerindeki “MODE” düğmesine basın. Ardından “COOL” modunu seçebilirsiniz.
Eğer sık sık ara veriyorsanız ve birkaç saat içinde tekrar kullanmayı planlıyorsanız, uyku modu mükemmel bir seçenek diyebilirim ancak, uzun bir süre boyunca kullanmayı düşünmüyorsanız veya enerji tasarrufu önemliyse, tamamen kapatmak daha uygundur.
Uyku modu sistemi hazırda bekletir. Amaç; enerji tasarrufudur ve bir zararı yoktur.
Güç seçeneklerini açın: Başlat'ı ve ardından Ayarlar >System > Power & uyku > Ek güç ayarları'ı seçin. Aşağıdakilerden birini yapın: Masaüstü, tablet veya dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız Güç düğmelerini seç'i seçin. Güç düğmesine bastığımdaseçeneğinin yanındaki Uyku'yu ve ardından Değişiklikleri kaydet'i seçin.
Klima kumandanızın üzerinde “Sleep (uyku)”, “Silent (sessiz)” veya “Comfort (konfor)” yazan bir tuş bulunacaktır. Kumandanın üzerindeki bu tuşu kullanarak klima iç ve bazı modellerde dış ünitenin de çalışma devrini düşürerek daha sessiz ve sizi rahatsız etmeyecek bir hava akımı ile çalışma moduna geçebilirsiniz.
Windows 11'de güç ve uyku ayarlarını ayarlamak için Başlangıç >Ayarlar > Sistem > Güç & pil>uyku'ya tıklayın. Ekran: Cihazınızı kullanmadıysanız ekranı kapatmadan önce cihazınızın ne kadar bekleyeceğini seçin.
PC uyku modunda çok az elektrik harcar. Genellikle, uyku modunda bir PC yalnızca 1-5 watt elektrik tüketir. Bu rakam, bilgisayarın marka ve modeline, kullanılan bileşenlere ve ayarlarına bağlı olarak değişebilir. 1 watt elektrik tüketimi, 1 saat boyunca 1 watt enerji tüketimi anlamına gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri