Bu konumda dijital gösterge “ Po “ işareti belirecektir. Bu konum, siz uyurken odanızın çok soğumasını veya ısınmasını önler. Klimanız soğutma veya ısıtma yaparken uyku konumu seçildiğinde en uygun konforu sağlayacak şekilde çalışır ve belirlediğiniz süre sonunda durur.
Kumandanın açma/kapama düğmesinin en solunda yer alan ve "Pervane" sembolüyle gösterilen tuşa basıp ekranda hızlı soğutma özelliğini gösteren ''PO'' yazısı çıkacak şekilde ayarladığınızda klimanızın soğutmasını daha çabuk hissedebilirsiniz.
Buzdolabınızın ekranında DU–GU veya LO–PO yazıyor ise, Bu durum binanızın şebeke voltajının düşük olduğu anlamına gelir.
Isıtma konumu için mod tuşuna, kumanda ekranında "Güneş" simgesi görünene kadar birkaç kez basın. Aşağı/yukarı ok tuşlarıyla klima sıcaklık derecesini ayarlayın. Klimanızın ön panelinde en sağda bulunan ikinci lamba yanacak. Bu lamba söndükten sonra klima sıcak hava üflemeye başlayacaktır.
Klima Kar Tanesi İşareti: Klimanızın soğutma modunda çalıştığını gösterir. Yazın tercih edilen klima modudur ve en bilinen klima soğutma işaretidir. Klima Damla İşareti: Klima nem alma işaretidir. Özellikle yağışlı günlerde elverişli olan bu mod, havayı kurutarak oda atmosferini serin ve kuru tutar.
İlgili 41 soru bulundu
Her bastığınızda ekranda soğuk, sıcak, kuru ve fan moduna geçildiğini takip edebilirsiniz. Klimadaki sıcaklık işareti güneş sembolü kışın; klimada soğutma işareti olan kar tanesi sembolü ise yazın tercih edilen klima modudur.
Kişiden kişiye değişmekle birlikte genellikle uzmanlar tarafından tavsiye edilen klima uyku derecesi 25-26 derece olarak bilinmektedir. Son teknoloji özellikleriyle Uyku Modu da barındıran ve size kolaylık sağlayan klima modellerini Toshiba Klima sayfasında bulabilir ve hemen satın alabilirsiniz.
Klimalar sayesinde ekonomik ısıtma sağlayabilirsiniz. Kışın klima sıcaklık derecesi 23 – 24 dereceyi aşmamalıdır. Klimanın sıcaklığını düşürürken her bir derecenin elektrik tüketimini %10 artırdığını unutmamanız gerekir.
Kullanım sıklığının ve oranlarının arttığı yaz günlerinde klima sıcaklık değerini 23–26°C derece aralığına ayarlayabilirsiniz. Kışın klima sıcaklık ayarı kaç olmalıdır sorusunun cevabı ise 20-24°C aralığıdır.
Klima soğutma ayarını, sıcaklık ayarına benzer şekilde “MODE” düğmesine basarak yapabilirsiniz. Bu ayarda klima kumandası göstergesi “kar simgesi” ne gelmelidir. Böylece klima soğuk hava üflemeye başlar. Yaz mevsiminde klima kullanmak isteyenler soğutma ayarını tercih etmelidir.
En yaygın neden, yeniden doldurulması veya değiştirilmesi gereken soğutucu eksikliğidir. Diğer olası nedenler arasında arızalı bir soğutma fanı, tıkalı bir kabin hava filtresi ile ilgili bir sorun yer alır. Klima konusunda eğitimli bir kişi, genellikle her iki göstergeyi de okuyarak bir sorunu teşhis edebilir.
Klimalarda “COOL” soğutma modu olarak biliniyor. Bu sayede yaz mevsiminde ya da sıcak hava şartlarında serinleyebilmek için bu moddan yardım alınabiliyor. Klimanızı COOL moduna almak içinse önce klima kumandası üzerindeki “MODE” düğmesine basın. Ardından “COOL” modunu seçebilirsiniz.
Klima buzu eritmek için kesintili çalışır ve içerdeki klimanızın göstergesinde bu sinyali verir. Yaklaşık 30 dakika bekleyin sonra düzeldiğini göreceksiniz.
Kumandanın açma/kapama düğmesinin en solunda yer alan ve "Pervane" sembolüyle gösterilen tuşa basıp ekranda hızlı soğutma özelliğini gösteren ''PO'' yazısı çıkacak şekilde ayarladığınızda klimanızın soğutmasını daha çabuk hissedebilirsiniz.
Açma/kapatma düğmesine basarak klimanızın kumansını açın. Isıtma konumu için mod tuşuna, kumanda ekranında "Güneş" simgesi görünene kadar birkaç kez basın. Aşağı/yukarı ok tuşlarıyla klima sıcaklık derecesini ayarlayın. Klimanızın ön panelinde en sağda bulunan ikinci lamba yanacak.
Klimanın filtresinin temiz olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Kirlenen ve tozlanan filtre tıkanarak soğuk sıcak hava üflenmesini engelleyebilir. Filtreyi çıkararak yıkayıp kuruttuktan sonra tekrar takmalısınız. Klimanın fan ayarının doğru yapılmış olması önemli bir etken.
Klima soğuk ayarı en makul olarak 25 derece olması gerekiyor. O bile rahatsız ediyorsa 26-27 dereceye çıkartmanız en iyisi olur.. Doğru kullanıldığında klima mükemmel bir soğutma aracı oluyor. Klimanızın kışın sıcaklık ayarı ise yine aynı şekilde 23 – 24 derecelerde ideal olarak gösteriliyor.
En verimli kullanım ise sıcaklığın 24 ile 26 derece arasında tutulmasıyla olur. Sıcaklığı her bir derece düşürmenin ek yüzde 8 maliyet olduğunu unutmayın. En verimli kullanım içerinin sıcaklığını dışarının sıcaklığından 2 ila 3 derece daha düşük seviyeye ayarlamak olacaktır.
Klima Sıcak Ayarı Kaç Derece Olmalı? Klima sıcak ayarı yapılırken ortamdaki ısı ve mekan büyüklüğü çok önemlidir. 24 derecenin üzerinde sıcaklıklar sağlıklı bir çalışma ortamı yaratmayacağı için klima sıcaklık ayarı 22 – 23 derecelerde olmalıdır.
Klimanızı 2 – 3 saat fan modunda çalıştırarak içindeki rutubeti almalısınız. Filtrelerinizi kullanım kılavuzunda belirtilen aralıklarla temizleyin. Klimanın dikey ve yatay kanat yönünü ayarlayarak oda sıcaklığının ve hava akımının eşit olarak dağılmasını sağlayın. Yetkili servisinize danışmadan bakım yapmayın.
Yani sıcak bir günde 4 saat çalışan bir klima 2 liralık elektrik tüketmektedir. Bir evde ortalama olarak 6 ila 8 saat çalışan klimanın günlük maliyeti 3 ila 8 lira arasında olacaktır. Yazın sıcak günlerinde kullanılan klima ortalama 110 ila 140 lira arasında elektrik yakmış olacaktır.
Maksimum güçte kullanılan 24000 BTU bir salon tipi klimanın saatlik enerji tüketimi 2,19 kWh'tir. Bu klimanın günde 10 saat çalıştırıldığı düşünülürse günlük tüketim 21,9 kWh, aylık tüketim ise 657 kW olarak bulunmuş olur.
Klima kullanımı öncesinde bilinmesi gereken noktalardan biri uyku için yatak odalarındaki ideal sıcaklık aralığıdır. Yaygın görüş; yatak odasındaki ideal sıcaklığın 16 – 19 dereceleri arasında olduğudur.
SLEEP (Uyku) Modu:
Sleep modunu seçtikten sonra, sıcaklık ayarını yapabilirsiniz.
Klimanızı sürekli açıp kapatırsanız cihazlarınız tüm sistemlerini yeniden başlattığı için neredeyse birkaç katı fazla enerji harcıyor. Sonuç olarak, elektrik tüketimi de yaptığınız açma ve kapama sıklığına bağlı olarak sürekli artıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri