Klima yoğuşma suyu, klimadan çıkan su saf sudur. İçilmesi uygun değildir. Ütü vb. saf su kullanımına uygun alanlarda kullanılabilir.
Klima suyu saf su mu, su %100 saf su olup içilmez ve zehirleyebilir.
1 litre klima suyu zararlı etki göstermez ama kalifinik asit alkali araç boyası üzerine özellikle açık renkli boyalarda görülebilen morumsu pembe hale oluşumuna neden olur ve hiçbir kimyasal bunu çıkaramaz.
önemli olan klima suyunun için de bitkiye zarar verecek kimyasal kirliliklerin olmamasıdır. asit veya metaloksit içeren bir su bitki için zararlı olabilir misal. Şöyle bir açıklama yapılabilir. Eğer ki klima suyu saf ise, yani sadece H2O'dan oluşuyorsa saksıya döktüğünüz zaman, bitkiniz mineralsizlikten ölür.
içme amaçlı ve ev hayvanlarınız yada akvaryumlarınızda balıklarınız için kullanmayınız. Klima suyu saf sudur ve laboratuvar yada steril aplikasyonlar için idealdir.
İlgili 35 soru bulundu
Klimalar havadaki toz vb zerreleri topladıklarından çıkan suyu saf su olarak değerlendirmemek lazım. Kapta bekleyen su, tuvalet temizliği veya sulama gibi amaçlar ile kullanılabilir. Berrak tozsuz sular kireç oranı düşük olduğundan ütü suyu olarak kullanılabilir.
Klimaların soğutma modundaki çalışma prensibini iç ünitedeki nemi dışarıya atması olarak tanımlayabiliriz. Dolayısıyla havadaki nemle orantılı bir şekilde bakır boruların bağlantı elemanlarında yoğuşma meydana gelir. Bu yoğuşmadan kaynaklı su akıntısı oluşur. Yani bu normal bir durum olup, arıza sebebi değildir.
Klima yoğuşma suyu, klimadan çıkan su saf sudur. İçilmesi uygun değildir. Ütü vb. saf su kullanımına uygun alanlarda kullanılabilir.
Kısacası hava ne kadar daha sıcak ve nem oranı ne kadar daha yüksek olursa cihazınız bir o kadar daha fazla su oluşturacaktır. Normal şartlarda yazın soğutmada geleneksel evinizde kullandığınız 12.000 Btu bir klima günlük ortalama 6 litre ile 10 litre arası su üretecektir.
Yağmur Suyu Kalitesi:
Hava içinde bulunan su buharını teorik olarak “saf su”, yani saf H₂O olarak kabul edebiliriz. Yağmur damlası da bu saf su buharının yoğunlaşması ile meydana geldiğine göre, yağmur damlasını da teorik olarak “saf su” olarak kabul etmemiz mantıklıdır.
Havadaki suyun (örneğin duş alırken, klimalı odalarda veya jakuzide) fazla miktarda bakterinin solunması hastalığa neden olmaktadır.
Yazın akan su iç ünite üzerinde oluşan nemin yoğuşup dışarı atılmasından dolayı olmaktadır. İç ünite de temiz olduğu için su berrak akar. Kışın akan su ise dış ünite üzerinde yoğuşan nemden kaynaklanmaktadır. Dış ünitenin kanatçıkları da pek temiz olmadığına göre suyun kirli akması çok doğaldır.
Herhangi bir şekilde güvenilir suya erişim olmadığı takdirde çeşme suyunun daha güvenilir bir şekilde tüketilebilmesi için su kaynatılabilir. Ancak kaynatma işleminin sadece suda bulunan virüsler, parazitler ve bakteriler dâhil olmak üzere hastalığa neden olabilecek mikropları öldüreceğini unutmamak gerekir.
Klima yoluyla bulaşan ve klima hastalığı olarak bilinen “lejyoner hastalığı”, zatürre gibi ciddi üst solunum yolu sorunlarına yol açabiliyor. Memorial Antalya Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü uzmanları, klima hastalığı ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
Klima çalıştığında soğutucu gaz, evaporatör adı verilen bir parça içinde buharlaşır ve ısısını çevredeki havadan alır. Bu işlem sonucunda evaporatör soğur ve bu soğuk yüzey üzerindeki nem yoğuşarak su damlaları oluşturur. Bu su damlaları, klima suyu olarak bilinir ve klima suyu aracın altına doğru akar.
Klimanın üzerimizdeki olumsuz etkileri arasında göz ve cilt kuruluğu, dehidrasyon, solunum problemleri, bulaşıcı hastalıklara yakalanma riskinde artış ve baş ağrıları sayılabilir. Bunlara ek olarak yaz nezlesi ve klima hastalığı olarak da bilinen lejyoner hastalığı da yaygın olarak görülen diğer sıkıntılardandır.
Bir klimanın ömrü çoğunlukla 10 yıldır.
Sağlıklı bir yetişkinin kilo başına her gün yaklaşık 35 ml su içmesi gerekir. En azından bilimsel kuruluşların genel kılavuz ilkelerine göre. 50 kilogram ağırlığındaki bir kişinin 1,7 litre, 60 kilogram olan kişinin 2,1 litre, 70 kilogram olan kişinin 2,4 litre ve 80 kilogram olan kişinin 2,8 litre içmesi gerekir.
Şöyle ki, splint klima demek iç ve dış ünitesi ayrı yani ayrık sistem anlamına geliyor. Inverter klima ise iç ortamdaki yüke bağlı olarak kompresörün devrini değiştirip iç ortam yüküne göre kendini ayarladığı klima anlamına geliyor. Günümüzde piyasada kullanılan klimaların hemen hemen hepsi inverter klimalıdır.
Arıtılmış sular ise bütün sağlık örgütleri tarafından onaylanmış şekilde içtiğiniz suyun kalitesini arttırır ve temizliğini sağlar. Bu durumda kolaylıkla söyleyebiliriz ki arıtılmış su saf su değildir.
Klima suyu ise saf su olup radyatör ve ütü suyu olarak kullanılabilir. Kalima suyunu araç motorunda yani antifriz karışımında kullanabiliriz ayrıca cam yıkama suyu olarak da kullanmak mümkün.
Klimaların Isıtma Modunda Su Akıtması
Eğer dışarısı sıfırın altında bir sıcaklığa düşerse dış ünitede donma yaşanıyor. Donma sorununu çözebilmek için de klimalar çalışma prensibini değiştiriyor ve dış üniteye sıcak hava göndermeye başlıyor. Sıcak havayla birlikte buzu çözüldükçe dış üniteden su akmaya başlıyor.
Klima Soğuk Hava Üflemez
Klima gazı bitik veya düşük seviyedeyse havalandırma deliklerinden soğuk hava gelmez. Gelen hava normal oda sıcaklığındadır. Düzgün çalışan bir A/C sistemi soğuk hava üflemelidir. Gelen hava oda sıcaklığında ise klima gazı bitiktir ve yeniden doldurulması gerekir.
Arabada Klima Gazı Kaç Senede Biter? Klima gazı genel manada 5 ile 7 yıl arası performans göstermektedir. Ancak bu performansın artırılıp azaltılması araç sahiplerine bağlıdır. Aracı kullanım sıklığı ve kullanım şekli dikkate alınarak bu surelerde uzamalar yaşanmaktadır.
Klimaların iç ünitesinde bulunan nem, gider borusu aracılığıyla dışarıya gönderilir. Dış ünitenin montajı doğru bir şekilde yapıldıysa, dış ünitenin su akıtması normaldir. Ancak eğer klima dış ünite montajında bir sorun varsa ve dış üniteden su gelmiyorsa bu durumda doğru montaj için servis yardımı alınmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri