Klimalar havadaki toz vb zerreleri topladıklarından çıkan suyu saf su olarak değerlendirmemek lazım. Kapta bekleyen su, tuvalet temizliği veya sulama gibi amaçlar ile kullanılabilir. Berrak tozsuz sular kireç oranı düşük olduğundan ütü suyu olarak kullanılabilir.
Klima yoğuşma suyu, klimadan çıkan su saf sudur. İçilmesi uygun değildir.
Klima suyu saf su mu, su %100 saf su olup içilmez ve zehirleyebilir.
İçilmesi uygun değildir. Ütü vb. saf su kullanımına uygun alanlarda kullanılabilir.
Tamamen saf su kullanmak sızıntı ve damlalara sebebiyet verebilir. Yağmur, kuyu ya da klima gibi kaynaklardan elde edilen sular da ütülerde kullanılmaya uygun değildir. Bu sularda bulunabilecek mineral ya da organik kalıntılar çamaşırlarınızda leke oluşumuna neden olabileceği gibi ütünüzün ömrünü de kısaltabilir.
İlgili 42 soru bulundu
Klimalar havadaki toz vb zerreleri topladıklarından çıkan suyu saf su olarak değerlendirmemek lazım. Kapta bekleyen su, tuvalet temizliği veya sulama gibi amaçlar ile kullanılabilir. Berrak tozsuz sular kireç oranı düşük olduğundan ütü suyu olarak kullanılabilir.
Saf su içinde özellikle çocuklar ve yaşlılar için gerekli olan, kalsiyum, magnezyum, bikarbonat, sülfat, klorür gibi mineraller bulunmaz. Sertlik değeri çok düşük olan sular, (örneğin yağmur suyu) bir tür saf su sayılır. İçinde mineral bulunmadığı için tadı yavandır.
1 litre klima suyu zararlı etki göstermez ama kalifinik asit alkali araç boyası üzerine özellikle açık renkli boyalarda görülebilen morumsu pembe hale oluşumuna neden olur ve hiçbir kimyasal bunu çıkaramaz.
Havadaki suyun (örneğin duş alırken, klimalı odalarda veya jakuzide) fazla miktarda bakterinin solunması hastalığa neden olmaktadır.
Yazın akan su iç ünite üzerinde oluşan nemin yoğuşup dışarı atılmasından dolayı olmaktadır. İç ünite de temiz olduğu için su berrak akar. Kışın akan su ise dış ünite üzerinde yoğuşan nemden kaynaklanmaktadır. Dış ünitenin kanatçıkları da pek temiz olmadığına göre suyun kirli akması çok doğaldır.
Saf su içilir mi sorusu oldukça merak edilen konulardan birisidir. Saf suyun içinde herhangi bir mineral bulunmaz. Bu nedenle su içmenin ortaya koyduğu faydaların beklenmesi doğru değildir. Ayrıca saf su içmenin herhangi bir zehirlenme durumu meydana getirmediğini belirtelim.
Karbonmonoksit zehirlenmesi, kan dolaşımınızda karbonmonoksit oluştuğunda meydana gelir. Havada çok fazla karbonmonoksit mevcut olduğunda, vücut kırmızı kan hücrelerindeki oksijeni karbonmonoksit ile değiştirir. Bu durum, ciddi doku hasarına ve hatta ölüme sebebiyet verebilmektedir.
Klima cihazlarında genellikle bir su toplama haznesi vardır ve bu haznenin drenaj boruları aracılığıyla dışarıya su atması gerekir. Eğer drenaj sistemi tıkalı veya bozuk olursa, bu su haznede birikmeye başlar ve sonuç olarak klima su akıtmaya başlar.
Klima suyu saf sudur ve laboratuvar yada steril aplikasyonlar için idealdir.
Arıtılmış sular ise bütün sağlık örgütleri tarafından onaylanmış şekilde içtiğiniz suyun kalitesini arttırır ve temizliğini sağlar. Bu durumda kolaylıkla söyleyebiliriz ki arıtılmış su saf su değildir.
Herhangi bir şekilde güvenilir suya erişim olmadığı takdirde çeşme suyunun daha güvenilir bir şekilde tüketilebilmesi için su kaynatılabilir. Ancak kaynatma işleminin sadece suda bulunan virüsler, parazitler ve bakteriler dâhil olmak üzere hastalığa neden olabilecek mikropları öldüreceğini unutmamak gerekir.
Klima yoluyla bulaşan ve klima hastalığı olarak bilinen “lejyoner hastalığı”, zatürre gibi ciddi üst solunum yolu sorunlarına yol açabiliyor. Memorial Antalya Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü uzmanları, klima hastalığı ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
Öncelikle bu hastalık kişiden kişiye bulaşmaz. Hastalık mikrobu; su tesisatlarında, soğutma kulelerinde, havalandırma sistemlerinde çoğalarak bulaşır. Bu cihazların içinden geçen suların zerreciklerinin solunması veya istem dışı nefes yollarına kaçması ile ortaya çıkar.
Finn Rasmussen, “Klima kullanılan iç mekan ortamların havasında bulunan alerjenler, evcil hayvanların dökülen eski derileri, hamamböceği ve diğer böcek haşere partikülleri, polen, bakteri ve küf gibi biyolojik maddeler içermektedir.
Su kalitesi, güvenliği ve sağlıklı tüketim için önerimiz cam şişede muhafaza edilen arıtılmış su veya kaynak suyu tüketimidir. Arıtılmış su alıyor veya evde kendiniz arıtma cihazı kullanıyor iseniz arıtma filtrelerinin temizliğine dikkat edilmeli, ek olarak maden suyu tüketilmelidir.
Klimanın üzerimizdeki olumsuz etkileri arasında göz ve cilt kuruluğu, dehidrasyon, solunum problemleri, bulaşıcı hastalıklara yakalanma riskinde artış ve baş ağrıları sayılabilir. Bunlara ek olarak yaz nezlesi ve klima hastalığı olarak da bilinen lejyoner hastalığı da yaygın olarak görülen diğer sıkıntılardandır.
Fakat çiçeklerde kesinlikle kullanmayın çiçeğiniz kısa sürede kuruyup ölecektir bu tecrübeyle sabittir .. Klimanın havadaki nemi su halinde ayrıştırdığını düşünürseniz çiçeğe sadece saf su vermiş oluruz! minerallerden yoksun olan çiçekte kısa sürede kurumuş olucaktır..
Suyun sağlıklı olarak içilebilmesi için özellikle TDS ve pH değerlerine dikkat edilmesi önemlidir. Bu nedenle sudaki TDS değeri en fazla 120 ppm (içme suyu sertliği) olması gerekir. pH değeri ise 7 ile 8.5 değer aralığında olması içme sularında ideal olarak tanımlanır.
Yapısında kendinden başka madde bulunmayan ve özellikleri her noktasında eşit olan maddeler saf madde kabul edilmektedir. Bu özellikler dikkate alındığında içme suyunun saf özellikte olduğu ortaya çıkmaktadır.
Ağır metal sebebiyle su, asidik hale dönüşebilir. Bu durum ise asidik suyu içtiğimizde ağır metalleri vücudumuza almamız anlamına gelmektedir. Ağır metal zehirlenmesi ya da toksisitesi gerçekleşebilir. Asidik olan suya; bakır, nikel, çinko, kurşun, arsenik, krom karışmış olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri