Klimaların soğutma modundaki çalışma prensibini iç ünitedeki nemi dışarıya atması olarak tanımlayabiliriz. Dolayısıyla havadaki nemle orantılı bir şekilde bakır boruların bağlantı elemanlarında yoğuşma meydana gelir. Bu yoğuşmadan kaynaklı su akıntısı oluşur. Yani bu normal bir durum olup, arıza sebebi değildir.
Klima İç Ünitesi Su Damlatıyor
Eğer su bir kapta toplanıyorsa; kabı boşaltın ve drenaj borusu ucunun suya girmemesine dikkat ediniz. Toz filitreleri tıkanmış olabilir, toz filitrelerini yıkayın. İç ünite petekleri (Kondansör) kirlenmiş olabilir özel kimyasalları ile bakımı gerekir. Servis çağırın.
Klimayı nemli bir ortamda ve uzun süre soğutma konumunda çalıştırıyorsanız hava çıkış yerlerinde damlama olabilir. Bu durumda fan hızını en yüksek seviyeye çıkartarak tekrar deneyin. Son olarak makinenin filtreleri kirli olabilir, temizleyin. Klimayı nemli ortamda uzun süre soğutma konumunda çalıştırıyorum.
Klima, soğutma yaparken bakır boruların bağlantı elemanlarında havadaki nem oranına bağlı olarak yoğuşmadan kaynaklı su sızıntısı olabilir. Ayrıca klima ısıtma veya defrost yaparken dış üniteden aynı şekilde yine su akabilir. Tüm bunlar normal olarak kabul edilir.
Klimaların dış ünitelerinden su akmasının temel sebebi, iç ünitede biriken suyu dışarıya gider borusu yoluyla atılması gerektiğinden kaynaklanıyor. Bu yüzden de dış ünitenin su akıtıyor olması aslında çoğunlukla bir problem teşkil etmiyor.
İlgili 35 soru bulundu
Klima Soğuk Hava Üflemez
Klima gazı bitik veya düşük seviyedeyse havalandırma deliklerinden soğuk hava gelmez. Gelen hava normal oda sıcaklığındadır. Düzgün çalışan bir A/C sistemi soğuk hava üflemelidir. Gelen hava oda sıcaklığında ise klima gazı bitiktir ve yeniden doldurulması gerekir.
Klima yoğuşma suyu, klimadan çıkan su saf sudur.
Arabada Klima Gazı Kaç Senede Biter? Klima gazı genel manada 5 ile 7 yıl arası performans göstermektedir. Ancak bu performansın artırılıp azaltılması araç sahiplerine bağlıdır. Aracı kullanım sıklığı ve kullanım şekli dikkate alınarak bu surelerde uzamalar yaşanmaktadır.
Bilindiği üzere klimalar iç ve dış üniteden oluşuyor. Dış ünite ve iç ünite bakır bir boruyla birbirine bağlı halde bulunuyor ve dış üniteden iç üniteye gaz salınımı gerçekleşiyor. Bakır boruda kaçak olması durumunda ve ortamda kibrit/çakmak gibi yanıcı ürünlerin yakılması sonucunda da klima patlaması yaşanabiliyor.
Klimalar soğutma modunda çalışırken iç ünitenin, içerideki sıcak havayı alıp dış üniteye vermesi gerekiyor. Bunu yaparken havadaki fazla nemi de alıyor. Sıcak hava, içerisindeki nemle birlikte dış üniteye geldiğinde nem oranına göre yoğuşma olayı yaşanıyor. Bu yoğuşmadan dolayı su akıntısı başlıyor.
Dışarıda yer alan klimanızın sağ veya sol yan tarafında bir sıcak bir soğuk gaz borusu bulunur. Yaz aylarında soğuk gaz borusu ile dış ortamdaki sıcak hava karşılaştığında gaz borusu üzerinde terleme şeklinde su damlacıkları oluşur. Bu durum sanki borudan su akıtıyormuş görüntüsü verebilir.
Normal şartlarda yazın soğutmada geleneksel evinizde kullandığınız 12.000 Btu bir klima günlük ortalama 6 litre ile 10 litre arası su üretecektir. Farz edelim yaşadığınız bölgede soğutma sezonunuz 4 ay ve günlük klimanız 8 litre su oluşturuyor.
Hava filtresini tutamaklarından tutup hafifçe yukarı çekin. Filtreyi çıkartın ve ılık suda yıkayın. Temizleme bitince gölgede kurutun ve tekrar yerine takın. Filtresi iç ünitenin ön panelindeyse; klimayı kapalı konuma getirin.
Bu normal bir durumdur. Baymak klima iç ünitede oluşturduğu nemi dış ünite hortumu ile gönderir. Bu açıdan da dış ünitede su akıntısı olması durumu cihazın normal çalıştığını ve sorun olmadığını belirtir. Bu gibi durumlar için servis yardımı almaya gerek yoktur.
Fakat çiçeklerde kesinlikle kullanmayın çiçeğiniz kısa sürede kuruyup ölecektir bu tecrübeyle sabittir .. Klimanın havadaki nemi su halinde ayrıştırdığını düşünürseniz çiçeğe sadece saf su vermiş oluruz! minerallerden yoksun olan çiçekte kısa sürede kurumuş olucaktır..
En yaygın neden, yeniden doldurulması veya değiştirilmesi gereken soğutucu eksikliğidir. Diğer olası nedenler arasında arızalı bir soğutma fanı, tıkalı bir kabin hava filtresi ile ilgili bir sorun yer alır. Klima konusunda eğitimli bir kişi, genellikle her iki göstergeyi de okuyarak bir sorunu teşhis edebilir.
Klima eğer ki gaz eksiltmişse, klimanın soğutma gücü azalır. Klima dolayısıyla da yeteri kadar soğutma yapamaz. Klima gazı eksilmişse, nem tutucu filtrede daha az klima gazı olacaktır.
Kullanım şartlarına bağlı olarak, klima iç ünite bakımı ve klima dış ünite bakımını en az yılda 1 kez, yaz ve kış yoğun olarak kullanıyorsanız yılda 2 kez mevsim geçişlerinden önce, periyodik bakımı işlemini yetkili servisler tarafından yaptırmalısınız.
Ayrıca gün boyu çalışan bir klima elektrik faturanızı artıracaktır. Aynı zamanda sürekli çalışan klimalar sağlığınızı olumsuz etkileyecektir. Eklem rahatsızlıkları, gribal enfeksiyonlar, astım ve bronşit ile kronik baş ağrısı ile karşılaşmanız ihtimal dahilinde olacaktır.
Genel olarak klima gazı 2 sene kadar gitmektedir.
Bu yüzden kış aylarında araç klimasının ayda en az iki kez çalıştırılması ve klima gazı seviyesinin yılda bir kez düzenli olarak kontrol edilmesi gerekir.
Bir klimanın ömrü çoğunlukla 10 yıldır.
Sıcaklık ya da soğukluk bitkinin köklerini türüne göre olumsuz anlamda etkiler. Bitkilerinizi klima ya da ısıtıcıların üstüne yerleştirmek onların yanmasına ya da donarak ölmesine neden olabilir. Bu yüzden çiçeklerinizi farklı bir yere koymanızda fayda vardır.
Klima fan ayarı yüksek ise ve iç ünitedeki nem miktarı fazlaysa buzlanma durumuyla karşılaşabilirsiniz. Bu durumu önlemek için fan ayar hızını düşük tutmaya dikkat edin. Klimanızın kumanda modeli kapaklı ise; kumandanın sağ üst köşesindeki açma/kapama düğmesine basın.
Saf su içilir mi sorusu oldukça merak edilen konulardan birisidir. Saf suyun içinde herhangi bir mineral bulunmaz. Bu nedenle su içmenin ortaya koyduğu faydaların beklenmesi doğru değildir. Ayrıca saf su içmenin herhangi bir zehirlenme durumu meydana getirmediğini belirtelim.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri