Gerekirse her 1,5 -3 saatte bir tekrarlanır. KLOREMİN seyreltilmeden (sulandırılmadan) kullanılır. KLOREMİN yutulmamalı ve tükürmek suretiyle ağızdan uzaklaştırılmalıdır. İlk kullanımdan önce, yüzden uzak bir yöne doğru tutularak, düzenli bir püskürtme elde edilinceye kadar, pompalama düğmesine birkaç kez basılmalıdır.
5-15 ml KLOREMİN ile her 1,5-3 saatte bir 30 saniye süre ile gargara yapılır. Sürekli olarak 7 günden fazla kullanılmamalıdır.
Tedavinin başladığı ilk 2-3 saat boyunca her 20-30 dakikada bir spreyin uygulanması ve daha sonra günde 3-4 defa tamamen iyileşme sağlanıncaya kadar ürünün kullanımına devam ediniz. Imumax Boğaz Spreyi'nin bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur ve yutulduğu takdirde herhangi bir tehlike söz konusu değildir.
6 yaşın üzerindeki çocuklarda, sprey direkt olarak boğaza veya inflamasyonlu alana uygulanır. Genel doz 5 spreydir. Gerekirse her 1,5 -3 saatte bir tekrarlanır.
Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:
KLOROBEN FORT direkt olarak boğaza ya da inflamasyonlu (iltihaplı) alana uygulanır. Genel doz 5-10 spreydir. Günde 2 kez kullanılır.
İlgili 42 soru bulundu
KLOROBEN'in yetişkin dozu 15 ml'dir. Gün boyunca 1,5-3 saatlik aralıklarla uygulanır.
KLOROBEN'in direkt olarak boğaza/inflamasyonlu alana uygulanmasında genel doz 5-10 spreydir. Gerekirse her 1,5-3 saatte bir tekrarlanır. yapar. Oral hijyen prosedürlerine alternatif olarak kullanılıyorsa KLOROBEN en az 1 dakika ağızda tutulmalıdır.
BİSOLDUO® ACTION SPREY ağız ve boğazdaki mukozanın enflamasyonunu azaltmayı destekler ve boğaz ağrısı veya ses kısıklığı süresini azaltır. BİSOLDUO® ACTION SPREY ses kısıklığı, kuru öksürük, ve boğaz ağrısı gibi ilk belirtileri rahatlatır ve önler.
Genel doz 5 spreydir. Gerekirse her 1,5-3 saatte bir tekrarlanır. Yeterli sayıda deneyim olmaması nedeniyle KLOROBEN'in 6 yaşın altındaki çocuklarda kullanımı tavsiye edilmez.
KLOROBEN FORT'taki klorheksidinin sebep olduğu renklenmeyi en aza indirmek için kullanmadan önce dişleri fırçalamak uygundur. Değişik yaş grupları: Çocuklarda kullanımı (12 yaş ve üzeri): 5-15 ml KLOROBEN FORT ile günde 2 kez 30 saniye süre ile gargara yapılır. Sürekli olarak 7 günden fazla kullanılmamalıdır.
KLOROBEN, ağız ve boğazda iltihap oluşturan mikrobik hastalıkların önlenmesinde, yutma fonksiyonunun rahatlamasında ve diş eti rahatsızlıklarında belirtilerin giderilmesinde kullanılır.
Tavuk suyu çorbası, et suyu, ıhlamur, nane çayı, papatya çayı, zerdeçal ve yeşil çay da boğazı yumuşatacağı için iltihabın tedavisi konusunda evde uygulanabilecek doğal yöntemlerdendir.
Gargaraların içerisinde yer alan ve diş/dişeti sağlığı ile ilgili olan bazı komponentler su ile temas ettiğinde reaksiyona girerek etkinliğini kaybedebilmektedir. Bu yüzden ağız gargaraları/solüsyonları kullandıktan sonra yaklaşık yarım saat ağza su dahil hiçbir şey alınmamasını tavsiye ediyoruz.
Ürünlerin kesinlikle yutulmaması tavsiye edilir. Peki, kimyasal ve çoğunlukla metil alkol içerikli olan gargara yutulursa ne olur? Nadir de olsa yutulma durumunda sıvıların kişileri zehirleme ihtimali bulunur. Özellikle içinde metil alkol bulunan gargaraların yutulması durumunda sağlık kuruluşlarına başvurmak önerilir.
Kullanım sıklığını takip edin: Ağız gargaraları genellikle günde 1 – 2 kez kullanılabilmektedir.
Benzidaminle herhangi bir ilaç etkileşimi bildirilmemiştir. KLOROBEN'in kontrasepsiyona herhangi bir etkisi yoktur, ancak KLOROBEN alkol içerdiğinden çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar dikkatli kullanmalıdır. Gebelik dönemi: KLOROBEN'in gebelik döneminde kullanımı kontrendikedir.
Mavi renkli çözeltidir. rahatlatılması ve diş eti rahatsızlıklarında belirti giderici olarak, • Diş hekimliğinde işlemlerden önce ve sonra, • Radyoterapi (ışın tedavisi) ve kemoterapi (ilaç tedavisi) sonrası veya diğer nedenlere bağlı ağız içi yaralarda (mukozit), • Diş plaklarının önlenmesinde kullanılır.
Gargara formunda ise % 0,25 konsantrasyonda reçetesiz ilaç olarak sınıflandırılmış olup, 12 yaş ve üzeri bireylerde kullanılmalıdır.
Viral boğaz iltihaplanması ortalama 7-10 günde geçer. Bu sürecin hızlanması hastaların istirahat etmesine, bol sıvı tüketmesine ve evde uygulayabilecekleri diğer yöntemlere bağlıdır. Bakteri kaynaklı boğaz enfeksiyonunda ise antibiyotik kullanmak gereklidir, bu da sürecin uzunluğunu değiştirir.
Yeterli sıvı alımı: Bol sıvı almak, boğazı nemli tutar, kurumasını önler ve böylece ağrıyı hafifletir.Tavuk suyu çorba, ıhlamur, kuşburnu, ekinezya, nane-limon çayları ile boğazınızı yumuşatabilir, bedeninizi destekleyebilirsiniz.
İşte yaygın olarak kullanılan tedavi yöntemleri: Dinlenme: Ses tellerini dinlendirmek, boğaz ağrısının iyileşmesine yardımcı olabilir. Bağırarak konuşmak mümkün olduğunca azaltılmalıdır. Sıcak veya soğuk içecekler: Ilık su, bitki çayı veya tuzlu su gargarası gibi sıcak içecekler boğazdaki tahrişi yatıştırabilir.
Drogsan İlaçları tarafından piyasaya sunulan ve "ağız boğaz enfeksiyonlarının tedavisinde, dental hastalıkların tedavisinde endike" olan "KLOROBEN Gargara" bedelinin Bağ-Kur tarafından karşılandığı bildirilmiştir.
Dişlerin etrafındaki bakteri ve yiyecek artıklarının oluşturduğu tabakanın (dental plak) önlenmesinde kullanılır. Eğer, benzidamin ve klorheksidine veya ANDOREX'in içindeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığınız var ise kullanmayınız. Hamile iseniz veya emziriyorsanız ANDOREX'i kullanmayınız.
Uygun kullanım ve doz / uygulama sıklığı için talimatlar: Günde 3 defa, 2-4 kez; püskürtme borusunu kaldırarak ağzınıza yerleştiriniz ve ilgili bölgeye doğru yönlendiriniz. Sprey başlığına basarak solüsyonu püskürtünüz, yutulmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri