Çok genel bir kural olarak, temel temizlik için klozet haftada en az bir kere temizlenmelidir.
Beyaz Sirke Kullanın
Sirke, temizlik konusunda çoğu zaman çamaşır suyundan çok daha etkili ve güvenli bir malzemedir. Gelin, bu etkili malzemeyi klozetteki çeşitli lekelerden kurtulmak için kullanın. Tuvalet kâğıdına birkaç damla sirke damlatın ve kâğıdı direkt olarak leke üzerine koyup 1 gece bekletin.
Klozetin içini temizlemek için kullanılan fırça ile dışı temizlenmemelidir. Klozetin dış kısmı ve kapağı ya sert bir sünger ile ya da başka bir fırça ile temizlenmelidir. Klozetin kapağına da çamaşır suyu dökülmeli ve ovalanmalıdır. Fırçalama ve ovalama işi bittikten sonra su ile durulanmalıdır.
Temizliğe başlarken, öncelikle çamaşır suyu klozetin içerisine dökülür. Tuvalet fırçası ile çamaşır suyunun her noktaya ulaşması sağlanır. Kapak kapatılarak beş dakika beklendikten sonra birkaç kere sifon çekilir. Klozet içi temizliği kadar klozet kapağı temizliği de özen ister.
Klozet kapağınızın ve koltuğunuzun yüzeylerini nemli bir sünger veya bezle temizleyin ve yalnızca nötr sabun veya yumuşak ve doğal standart ev temizlik ürünleri kullanın. Temizlendikten sonra yüzeyleri silmek için temiz su ve yumuşak bir bez kullanın, böylece klozet ve kapağında kalıntı kalmaz.
İlgili 40 soru bulundu
Sifon suyunun güzel kokması için esansiyel yağlar da kullanabilirsiniz. 1 yemek kaşığı çay ayağı yağı, lavanta yağı, gül yağı, portakal yağı gibi yağlardan koymanız banyonuzun mis gibi kokması için yeterli.
Klozetin kenar kısımlarını ve taharet musluğunu temizlemek için çamaşır suyu ve kireç çözücü kullanabilirsiniz.
TUZ RUHU BÜTÜN KİRECİ SÖKER
Suyunu boşalttığınız klozete tuz ruhunu dökün ve bir süre bekledikten sonra sifonu çekin. Tuz ruhu, kireç ve tortuları anında söker; ancak kullanırken çok dikkatli olun. Tuz ruhunu solumayın, mümkünse maske takın ve banyonun hava aldığına emin olun.
Tuz ruhu dökerek yaklaşık 5 dakika sonrasında fırça ile temizleme, Tuvalet taşı sarardığında ilk olarak hemen uygulayabileceğiniz yöntemleri denemeniz sizin için daha yararlı ve masrafsız olacaktır.
Tüm yüzeylere etki edebilmesi adına 8-10 litre kadar beyaz sirke kullanmanız gerekebilir. Sirkeyi döktükten sonra 12 saat bekleyin. Daha sonra rezervuar musluğunu açın ve içini tekrar su ile doldurun. 2-3 kez sifonu çekerek rezervuarın sirkeden arınmasını sağlayın.
61 sağlıklı erkek üzerinde yapılan araştırmanın sonuçlarına göre de; ayakta veya çömelerek idrar yapanların sayısı, oturarak yapanlardan daha fazla. Alaturka tuvaletlerin; hem bağırsaklarımız, hem de hijyen açısından daha sağlıklı olduğu bilinen bir gerçek.
Klozetin en üstünü, su kanallarının olduğu iç kısmı ve musluk alanını süngerle temizleyebilirsiniz. Kalan yüzeyleri tuvalet fırçasıyla ovabilirsiniz. Klozetin dış yüzeyi için de üzerine çamaşır suyu döktüğünüz bir sünger veya deterjanlı bir bez kullanabilirsiniz.
Bu durumlarda Cif Tuvalet Temizleyici ürünler kullanılabilir. Güçlü formülü sayesinde tuvalet taşı gibi çok kirli yüzeyler bile cif markalı temizlik ürünleriyle derinlemesine temizlenebilir.
Tuvalet temizliğinizi, kimyasallarla temas etmeden de kolaylıkla yapabilirsiniz. 3 yemek kaşığı karbonat alın, tuvalet gideri ve tuvaletin etrafına dökün. Üzerine 1 su bardağı beyaz sirke gezdirin. Temiz bir süngerle ovalayın, ardından 5 dakika kadar bekleyip sıcak suyla iyice durulayın.
BEYAZ SİRKE İLE TUVALET TEMİZLİĞİ
Tuvaletinize biraz beyaz sirke döküp oturun ve bekleyin. Beklemek istemiyorsanız bir beze beyaz sirke ve karbonat karışımını batırıp ıslayın.
Yarım bardak kabartma tozunu sarı lekelerin bulunduğu alanlara döktükten sonra 15 dakika kadar bekleyin. Ardından üzerine beyaz sirkeyi etkilenen bölgelere dökün. Bu karışım, asidi aktive eden ve en inatçı kireç birikintilerini bile parçayabilecek bir reaksiyon üreterek klozeti tertemiz yapar.
Tuvalet taşına maden suyu, gazoz ya da kola dökerek 5 dk içinde fırça ile temizleme. Üzerinize sıçratmadan çamaşır suyu dökerek fırça ile temizleme. Tuz ruhu dökerek 5 dk içinde fırça ile temizleme. Yukarıda bahsedilen yöntemler tuvalet taşı sararmış alanları temizlemek için ilk yapabileceğiniz pratik yöntemlerdir.
BORAKS VE SİRKE
1/4 fincan Boraks'ı klozete dökün ve klozet fırçasıyla çevirin. 1 bardak sirke ekleyin ve karışımın yaklaşık 20 dakika klozete oturmasına izin verin. Lekeleri çıkarmak için kaseyi tuvalet fırçasıyla ovarak bitirin.
Tıkalı tuvalette tuz ruhu kullanmak için suyu boşalttıktan sonra tuz ruhunu tuvalete dökünüz. 20 dakika bekledikten sonra tuvalete su dökünüz. Döktüğünüz su azda olsa gidiyorsa, suyu tekrar boşaltıp tuz ruhunu tekrar dökmelisiniz. Tuvalet tıkanıklığı tamamen açılana kadar bu şekilde işleme devam etmeniz gerekir.
PORÇÖZ. Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet, küvet, fayans ve seramik banyo yüzeylerinde, cam eşya yüzeyleri gibi pas ve kireç kalıntılarının sıkça görüldüğü alanlarda kullanabilirsiniz.
📌Islak mendil, 📌Çocuk bezi, 📌Plastik Eldiven, 📌Diş ipi, 📌Benzerleri atılmaz. Atılırsa kanalizasyonda ve terfi merkezinde tıkanmaya neden olur.
Kaynar suyun yoğun ısısı, klozetin porselen kısmına zarar verebilir ve hatta bazı durumlarda porseleni çatlatabilir de. Ayrıca kaynar su ile sıçrama gibi bir kaza yüzünden kendinizi de yakabileceğinizi unutmayın.
Beyaz sirkeyle de kireç birikintilerinden kurtulabilirsiniz. Suyu boşaltılmış klozetin içerisine 1-2 su bardağı beyaz sirke dökün. 15-20 dakika bekleyin ve ardından tuvalet fırçasıyla yüzeyleri iyice ovun. Sifonu çektiğinizde gördüklerinize inanamayacaksınız!
Tuvaleti yıkamayın. Sirke ve soda solüsyonunu leke gidene kadar bir veya iki kez daha çalkalayarak 30 dakika kadar bekletin. Leke kalırsa, tuvalet fırçası veya sert kıllı naylon bir fırça ile ovalayın. Durulamak için tuvaleti yıkayın.
Karbonat, limon, bulaşık makinesi parlatıcısı, un, beyaz sirke, diş macunu, balon ve sirke kullanılarak musluk yüzeyindeki kireç sökülebiliyor. Musluk temizliğinde kullanılabilen güvenilir ürünlerden ilki karbonat olarak öne çıkıyor. Karbonat ile musluk kireci temizliğinde, fırça ve karbonata ihtiyacınız oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri