Çok genel bir kural olarak, temel temizlik için klozet haftada en az bir kere temizlenmelidir.
Tuvalet temizliğinde en çok tercih edilen ürünlerin başında çamaşır suyu gelir. Çamaşır suları hem lekeleri yok ettiği hem de mikroplar üzerinde etkili olduğu için daha sık kullanılır. Bunun yanı sıra kireç sökücü, sprey ve krem formunda olan tuvalet ve banyo temizliği ürünleri farklı yüzeylerde kullanılır.
Çamaşır suyu ve sert bir sünger ile kapağın üst kısmından başlayarak bütün lekeler çıkana kadar ovulmalıdır. Ovma işleminin ardından kapak iyice durulanır. Kapak altında oluşmuş kireç lekeleri için kireç çözücüler kullanılabilir. Klozetin kapağı çıktıktan sonra klozet içini temizlemek daha da kolaylaşmaktadır.
Doğal bir yöntem olarak karbonat ve sirke tuvalet taşı temizliğinde yeterli olacaktır. Karbonatı tuvalet taşına döktükten sonra sirkeli suyu üzerine boşaltıp durulama işlemini gerçekleştirin. Aynı şekilde limon suyu ve karbonat karışımını da sararmaya karşı etkili bir yöntem olarak kullanabilirsiniz.
Çamaşır suyunu tuvalete dökerek bir süre beklemek ardından da fırça ile iyice fırçalamak gerekir. Çamaşır suyunun ardından kireç önleyici deterjan dökülür ve fırçalama işlemine devam edilir. Fırçalama işi bittikten sonra Sprey ya da krem formundaki mineralli temizleyicilerle tuvalet temizlenir. Bol su ile durulanır.
İlgili 36 soru bulundu
En sık kullanılan temizleme yöntemlerinden birini beyaz sirke ve su karışımı oluşturuyor. Bu karışımı tuvaletinize döktükten sonra kokunun büyük ölçüde azaldığını fark edeceksiniz. Karbonat ve limon suyu karışımı da tuvaletteki istenmeyen kokuların giderilmesinde oldukça etkili.
TUZ RUHU BÜTÜN KİRECİ SÖKER
Suyunu boşalttığınız klozete tuz ruhunu dökün ve bir süre bekledikten sonra sifonu çekin. Tuz ruhu, kireç ve tortuları anında söker; ancak kullanırken çok dikkatli olun. Tuz ruhunu solumayın, mümkünse maske takın ve banyonun hava aldığına emin olun.
Beyaz Sirke Kullanın
Tuvalet kâğıdına birkaç damla sirke damlatın ve kâğıdı direkt olarak leke üzerine koyup 1 gece bekletin. Ertesi gün lekelerden kolaylıkla kurtulduğunuzu göreceksiniz.
61 sağlıklı erkek üzerinde yapılan araştırmanın sonuçlarına göre de; ayakta veya çömelerek idrar yapanların sayısı, oturarak yapanlardan daha fazla. Alaturka tuvaletlerin; hem bağırsaklarımız, hem de hijyen açısından daha sağlıklı olduğu bilinen bir gerçek.
Klozet içi temizliğinde tuvalet fırçası, çamaşır suyu, kireç önleyici ve yüzey temizleyici gibi malzemelerden yardım alabilirsiniz. Bunun yanı sıra klozet kapağı temizliğinde ise sünger, bez ve sıvı temizleyicileri kullanabilirsiniz.
- Çöplerimizi her zaman çöp kutusuna atmalıyız. - Tuvaleti kullandıktan sonra tuvaleti her daim temiz bırakmalıyız. - Tuvaletten çıktıktan sonra ellerimizi mutlaka dikkatli ve uzun bir süre sabunla yıkamalıyız. - Grip ya da nezle gibi hastalıklara yakalandığımız zaman maske ile dolaşmalıyız.
Banyo temizliği için en iyi deterjan; Aslında tüm banyo temizliği sirke ile yapılabilir. Musluklar, ayna, dolap içleri ve duşakabini sadece sirke ile temizleyebilirsiniz. Klozeti ise sirke ve karbonat karışımıyla temizleyebilirsiniz.
Tuvalet her gün temizlenmeli. O ev hele ki kalabalıksa gün içerisinde 2 kez de olabilir. Çamaşır suyunu gezdirip biraz bekleterek işlevini yapmasını sağlayın ve fırça yardımı ile temizleyin.
Bu noktada kireci çıkarmak için kullanabileceğiniz en etkili yöntem ise karbonat kullanmaktır. Karbonat, çamaşır suyunun aksine biriken kireci doğrudan temizler. Çamaşır suyu ise tuvalette oluşan lekeleri ve kireci gizler. Tek yapmanız gereken karbonatı suyla karıştırarak bir macun kıvamına getirmektir.
Normalde bir insanın idrara çıkma sıklığı gün boyunca 4-8 kez arasında olmalıdır. Geceleri kalkıp birden fazla tuvalete gitmek ya da gün boyunca 8 kezden daha fazla idrara çıkma durumu idrar sıklığının normalden fazla olduğunu gösterir.
“Normal” dışkılama sayısının ne olduğuna dair algı da çok farklılıklar göstermektedir. Genelde dışkılama en az her 3 günde bir ve en fazla günde 3 kez olur; dışkının atılımı kolay olur, aşırı ıkınma gerektirmez ve dışkılama sonrasında kişi bağırsağının tamamen boşaldığını hisseder.
3 Gün Kuralında Gece Tuvalet Eğitimi
Gece tuvalet eğitimi sürecinde yapmanız gereken gündüz tuvalet eğitim sürecini tamamladıktan 3 gün sonra gece bez bağlamayı bırakmak olmalı. Böylelikle çocuk gündüz kazandığı alışkanlığı gece de sürdürerek duruma adapte olabilir.
Kaynar suyun yoğun ısısı, klozetin porselen kısmına zarar verebilir ve hatta bazı durumlarda porseleni çatlatabilir de. Ayrıca kaynar su ile sıçrama gibi bir kaza yüzünden kendinizi de yakabileceğinizi unutmayın.
Ernet Temizlik için Limon Tuzu %100 Sitrik Asit'den oluşur, ince granüllü yapısı ile kirece karşı mükemmel çözümler sunar. Kullanım Alanları; Su ısıtıcısı, çaydanlık, lavabo, duş başlığı ve klozet.
PORÇÖZ. Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet, küvet, fayans ve seramik banyo yüzeylerinde, cam eşya yüzeyleri gibi pas ve kireç kalıntılarının sıkça görüldüğü alanlarda kullanabilirsiniz.
📌Islak mendil, 📌Çocuk bezi, 📌Plastik Eldiven, 📌Diş ipi, 📌Benzerleri atılmaz. Atılırsa kanalizasyonda ve terfi merkezinde tıkanmaya neden olur.
Çamaşır suyu, banyo aletlerinin rengini soldurabilir, parlaklığı giderebilir, aşındırabilir ve çizebilir. Uzmanlar, klozet kapaklarının plastikten yapıldıkları için ağarmaya karşı özellikle hassas olduklarını açıkladı.
Tuvalet kapısı ve havalandırmasını mutlaka açık bırakın. Mikropları yok etmek için kullanılan çamaşır suyu, temizlikte en etkili ve en büyük yardımcı… Çamaşır suyu doğru şekilde kullanıldığında harikalar yaratıyor. Özellikle mutfak, banyo ve tuvalet temizliğinde oldukça etkili.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri