Aşındırıcı kimyasallar ve çok ıslak bezlerin kullanımı cihazlara zarar vereceğinden işlemler sadece mikrofiber bez yardımıyla gerçekleştirilmelidir. Cihazın ekranı, kılıfı ve arka kasasını temizlemekte etkili olan mikrofiber bez, sabun ve su yardımıyla nemli bir hâle getirilerek yüzeye uygulanır.
Alkol bazlı temizleyiciler kullanın. Telefonunuzu bir mikrofiber bez veya dezenfekte edici mendiller yardımıyla nazik hareketlerle temizleyebilirsiniz.
Cep telefonlarının ekranlarını temizlerken ıslak mendil kullanımı pek tavsiye edilmiyor. Nedeni ise ıslak mendillerin bir bölümü kimyasal madde içermektedir.
İlgili 20 soru bulundu
Lollipop ve daha yeni sürümle çalışan Android telefonlar için Ayarlar>Hesaplar>Yedekle ve Sıfırla yolunu takip ederek Fabrika ayarlarına sıfırla seçeneğine dokunduğunuzda gelen ekranın alt kısmında yer alan 'Cihazı Sıfırla'ya dokunduğunuzda her şeyi kolayca silebilirsiniz.
Doğrudan sıvı teması telefonun bozulmasına yol açıyor. Peki telefon temizliği nasıl yapılmalı. Tamirciler dezenfektan ya da kolonyanın bez yardımıyla kullanılmasını öneriyor. Bu ürünleri kolonya, dezenfektan veya alkollü mendillerle kısa süreli silmek yeterli.
Peçete, kağıt havlu, tuvalet kağıdı veya kağıttan yapılmış diğer ürünler de ekran temizliği için tercih ediliyor. Oysa bu ürünler ekranı çizebiliyor. Elektronik ekran temizliğinde, gözlük kutuları ile birlikte verilen mikrofiber yapıdaki bezleri kullanmak gerekiyor.
Ekranı temizlemek için nem gerekiyorsa, temiz, yumuşak, havsız bir bez veya mikrofiber bez üzerine su püskürtün. Hala temiz değilse, temiz, yumuşak, havsız bir beze az miktarda amonyak içermeyen, alkol içermeyen cam temizleyici uygulayın ve ekranı sadece hafif bir baskıyla silin.
Android telefonda hafıza temizliği
Telefonun hafıza temizliği için ” Ayarlar –> Cihaz bakımı –> Hafıza ” adımları izlendiğinde gelinen ekranda, anlık olarak kullanılan hafızanın temizleme işlemi yapılabilir.
Kablo ve aksesuarları kullanmayın. Gözlük temizleme bezi gibi yumuşak, mikrofiber bir bez kullanarak cihazınızın dış yüzeyini hafifçe silin. Telefonun şarj soketi, kulaklık soketi, hoparlör ve mikrofon ızgaraları neme maruz kalmamalı. Deterjan, sirke gibi maddeler yerine alkol bazlı temizleyiciler kullanın.
Telefon hoparlör toz temizleme işlemini en basit şekilde bir bant yardımıyla yapabilirsiniz. Bantla temizleme en iyi yöntem sayılmasa da düzenli temizlediğinizde iyi sonuçlar alabilirsiniz. Küçük parça bandı telefonun hoparlörüne yavaşça yapıştırın ve 10 - 15 saniye bekledikten sonra çekin.
9.YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİNDE TEMİZLİK
9.3.Çöp kovaları yıkanıp kurulanmalı,uygun renkte poşet kullanılmalıdır. 9.4.Lavabolar günlük olarak temizlenmelidir. 9.5.Hasta yatağı ve çevresindeki malzemeler günlük temizlenmelidir. 9.6.Gün içinde hasta değişimlerinde hasta yatağı ve çevresi mutlaka temizlenmelidir.
Tuz, günümüzde dezenfeksiyon için hala kullanılmaktadır ve yara, kesik, yanık gibi enfeksiyona meyilli alanların yanı sıra yiyecek ve nesnelerin temizliğinde de tercih edilmektedir. Bununla birlikte, özellikle yara dezenfeksiyonu söz konusu olduğunda, tuzun yalnızca geçici bir önlem olduğu unutulmamalıdır.
Kulaklıkları ( özellikle spor salonlarında kullanımdan sonra )kesinlikle ıslak bırakmamalısınız.
Yumuşak, hafif nemli ve tüy bırakmayan bir bez kullanın. Ürünün önünü ve içini yumuşak, tüy bırakmayan bir bezle silin. Bu ürünü temizlemek için cam temizleyicileri, ev tipi temizlik malzemeleri, aerosol spreyler, çözücüler, amonyak, aşındırıcı maddeler veya hidrojen peroksit içeren temizleyiciler kullanmayın.
Bilgisayar, telefon, televizyon gibi cihazların ekranlarını temizlerken ıslak mendil kullanılmaması gerekiyor. Islak mendillerin büyük bir bölümü kimyasal madde içeriyor ve bu maddeler elektronik cihaz ekipmanlarına zarar verebiliyor. Islak olmaları nedeniyle eşyalara zarar verebilir.
Ekran temizleme spreyleri, mikrofiber bez desteği ile kullanılmalıdır.
- Aseton silikon telefon kılıfları için temizleme malzemesi olarak kullanılabilir. Fakat bunun için çok dikkatli olunması gerekir. Çünkü aseton yapısı gereği renk ağarmalarına ve deformelere sebep olabilir. Bir bez ve pamuk ile asetonu silikon kaba uygulayabilirsiniz.
Ancak sıvı girebilecek yerlerin nemli kalmamasına özen gösterin. Ayrıca ekranı cam silme suyu, amonyak, aseton gibi maddelerle kesinlikle silmeyin ve hiçbir şekilde temizleyicileri direkt olarak ekrana sıkmayın.
CCleaner APK, Android telefonu hızlandırma, temizleme, optimize etme uygulamalarının başında geliyor. CCleaner Android ücretsizdir.
Adım 2: Mikrofonun Dışını Temizleme
Mikrofonunuzun dışını temizlemek için, mikrofiber bez kullanabilirsiniz. Bu, mikrofonun tozunu ve diğer kirleri çıkarmak için en iyi yoldur. Bezle nazikçe mikrofonunuzu silin. Eğer mikrofonunuzun üzerinde kalıcı bir leke varsa, biraz sabunlu su kullanarak lekeyi çıkarabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri