Bildiğimiz toz kınayı 1 litre suya 5 tatlı kaşığı ilave edin 20 dakika fokur fokur kaynatın ve ılıyınca mantarlı bölgeyi yıkayın. Böylece o bölgedeki inatçı mantar iyileşme yoluna girer. Bu uygulamaya en az 1 ay devam edin ve mümkün olduğu kadar temiz oksijeni ayağınızdan eksik etmeyin.
Kına: Doğal yöntemlerden biri olan kına, ayak mantarını geçiriyor. Kınayı ayağınızın mantarlı bölümüne yakın ve bekleyin. Kısa sürede mantar yok olacaktır. Buna ek olarak kına ayağınızı bakterilerden de korur.
Ayak altına veya ayağa kına yakmanın herhangi bir yan etkisi veya korkulacak bir yönü yoktur. Ayağa ve ayak altına kına yakmanın faydaları şunlardır; - Ayak mantarının oluşmasını engeller. Ayak mantarı enfeksiyonun tedavisinde kullanılan en önemli doğal yöntemdir.
Ayak tabanlarınıza ve parmak aralarınıza sürüp 2 saat bekletin. Ardından durulayın. Ayağa yakılan sirkeli kına şişkinlik, ödem gibi rahatsızlıkları engeller. Tüm dolaşım sistemini açarak kan akışının hızlanmasını sağlar.
Kınanın vücutta kısa süre içinde bir detoks etkisi yaptığı ve vücudun zehrini attığı düşünülür. Elma sirkesi ise kilo vermeyi hızlandırma, kolesterolü düşürme, enfeksiyonlarla savaşma, kan şekeri kontrolü ve şeker hastalığının diğer belirtilerini yatıştırma gibi faydalar sağlar.
İlgili 17 soru bulundu
Kullandığınız kremlerin veya ilaçların yanında ben size kınayı tavsiye ediyorum. Çünkü kına hem cilde faydalıdır hem de yanık, kızarık ve soyulmuş bölgelerde harikadır. Bildiğimiz toz kınayı 1 litre suya 5 tatlı kaşığı ilave edin 20 dakika fokur fokur kaynatın ve ılıyınca mantarlı bölgeyi yıkayın.
Kına, halk hekimliğinde, uyuz, saç kepeği, saç dökülmesi, sarılık, mantar hastalıkları, dalak büyümesi, kanser, amipli dizanteride kullanılmaktadır. Kına yağı, kınadan elde edilen ve tedavi amaçlı olarak kullanılan bir maddedir. Özellikle eklem iltihabı ve romatizma kaynaklı ağrılarda etkilidir.
Kına vücutta biriken toksinleri vücuttan atmak için yakılan geleneksel bir yöntemdir. Ayağa kına yakılması ödem ve şişkinlik gibi rahatsızlıkların engellenmesine yardım eder. Tüm dolaşım sistemini çar ve kan akışının da ayaklarda hızlanmasını sağlar. Ayak, eklem ve bacak ağrılarına da iyi gelir.
2 yemek kaşığı kına ve 4 yemek kaşığı elma sirkesini karıştırdıktan sonra ayak tabanlarınıza ve parmak aralarınıza sürebilirsiniz. Ayak üzerinde ve tırnaklarda uygulamaya ihtiyaç duyulmaz. Bu şekilde yaklaşık 2 saat bekledikten sonra ayaklarınızı iyice yıkayın.
Kına sağlık açısından sadece saç için kullanılmaz. Aynı zamanda birçok farklı hastalığa iyi gelmesi için günümüzde yaygın olarak değerlendirilmektedir. - Ayak terlemesine engel olur. - Uyuz ile beraber egzamaya karşı oldukça iyi gelir.
Ilık suyun içerisine sirke ilave edildikten sonra ayakların su soğuyana kadar içerisinde bekletilmesi ayak mantarına iyi gelir. Ayaklar, ılık su içerisine eklenen karbonatlı su soğuyana kadar bekletilerek ayak mantarından kurtulmak amaçlanır. Bu da ayak mantarına karşı doğal çözüm olarak kullanılır.
Tedavi için mantar karşıtı krem ve spreyler tercih edilebilir. Bazı durumlarda oral olarak antifungal ilaçların kullanılması uzman tarafından önerilebilir. İlaçların her gün düzenli olarak aynı saatte kullanılması mantar hastalığının zamanla ortadan kalkmasını sağlayacaktır.
Elma Sirkesi
Mantar enfeksiyonundan şikâyetçi olduğunuz bölge üzerine bir miktar sirke sürün ve bekletin. Elma sirkesinin içerisindeki mantarı öldüren bileşenler sayesinde tahriş durumu ve kaşıntı hissinin azaldığını fark edeceksiniz.
Kına ve elma sirkesi en başta ayaklarda oluşan ödem ve şişlikleri indirir. elma sirkesi ve kına karışımı tüm kan dolaşımını düzenler ve vücudu rahatlatır. Bu karışın el ve bacak ağrılarına iyi gelirken el ve ayaklardaki üşümeyi keser.
Mango Sabunu: Mantar hastalıklarında kullanılır.
Ayaklarınız sık sık terliyorsa ve kötü kokuyorsa, sirkeden yardım alabilirsiniz. Sirke hem bakterilere, hem de mantarlara iyi gelir. Ayrıca ayaklarda oluşan ter kokusunu da önler. Kuru ayaklar hem ağrılı, hem de tahriş edici olabilir.
1 adet yumurtayı çırpma aleti ile çırpın, paketteki kınayı kaseye boşaltın, çırptığınız yumurtayı kınaya katın, içine 1 kahve fincanı zeytinyağı ve 2 tutam tuz ve demlenmiş çay suyunu ekleyerek saçınıza süreceğiniz kına harcını hazırlayın. Elde edeceğiniz harç, saça rahatça sürülebilecek akışkanlıkta olmalıdır.
Uyuz hastalığına karşı kına yararlıdır. Uyuz hastalığından etkilenen bölüme lapa halinde uygulanması ile hastalığın tedavisinde iyileştirici bir etki ortaya koyduğu belirtilmektedir.
Artık kınayı saçınıza uygulayabilirsiniz. Kınayı uyguladıktan sonra saçınızı saç bonesi ile kapatıp 4 saat kadar beklemelisiniz. Bekleme süresinin sonunda saçınızı ılık su ve şampuan ile kınadan arındırın. Hepsi bu kadar!
Gerdek gecesinden evvelki geceye kına gecesi denir. damadın kınasını delikanlılar, gelinin kınasını da, genç kızlar yakar. Kına erkeğin yalnız sağ elinin serçe parmağına (yalnız serçe parmağına), gelinin el ve ayak parmaklarına yakılır.
Rüyada kına görmek saygınlık, hürmet, sevilmek ve takdir toplamak anlamlarında gelir. Rüyada kına yakmak kişinin estetiğe, lükse ve güzel eşyalara düşkün olduğuna da işaret etmektedir. Rüyada kına görmek kişinin ruhsal olarak da rahatlamaya, ferahlığa ve huzura kavuşacağına işaret eder.
Geline kına yakılır, çünkü gelinin ailesi kızını gelenek ve göreneklerimize göre baba ocağından başka bir eve göndermekte, kocasına ve yeni evine kurban etmektedir. Kına aynı zamanda temizliğin, saflığın, iyi niyetin simgesi olduğundan geline kına yakma coşku ile kutlanır. Bu kutlama gününe kına gecesi denir.
Yeşil ve siyah çeşitleriyle kına ikiye ayrılır. Saçlarınız için gerçekten iyi bir boya olan kına saçlarınızın yumuşacık olmasını sağlar. Aynı zamanda saçlarınızda yaratacağınız kızıl, kahverengi ve bakır tonları ile mükemmel bir görünüme kavuşmanızı sağlar.
Kuru kınanızı genişçe bir kaba koyun. Üstüne yavaşça sıvı yağı (tercihen zeytinyağı), ardından yaklaşık 3 çorba kaşığı soğutulmuş çay demi ekleyin ve bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Karıştırırken kurudukça biraz daha çay demi ekleyin. Kına biraz kıvamını almaya başlayınca karıştırmaya elinizle devam edin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri