Artık kınayı saçınıza uygulayabilirsiniz. Kınayı uyguladıktan sonra saçınızı saç bonesi ile kapatıp 4 saat kadar beklemelisiniz. Bekleme süresinin sonunda saçınızı ılık su ve şampuan ile kınadan arındırın. Hepsi bu kadar!
Hazırlanan kına karışımı on dakika boyunca karıştırılır daha sonra bir miktar su yüzeyine dökülerek 8 ile 10 saat kadar kına karışımı bekletilmelidir. Bu uygulama kına karışımının boya kıvamına gelmesini sağlayacaktır. Kıvamını alan kınanın saça uygulandıktan sonra saç üzerinde 2 ile 4 saat bekletilmelidir.
En az bir saat bekletilir. Sonra çıkarılıp kına konulan yer soğuk su ile yıkanarak temizlenir.
Ayağınıza kına yakmak için cam bir kasenin içine limon suyu ile beraber kına karışımını koyabilirsiniz. Bunun için 1 yemek kaşığı kına ve 1 yarım limon suyunu karıştırın ve macun kıvamına gelene kadar devam edin. Bu karışımı parmak aralarına, tırnaklara ve ayağın altına sürerek 1 saat beklemeniz yeterli olur.
AYAK ALTINA SİRKELİ KINA YAKMANIN FAYDALARI
Kına yakmak vücutta biriken toksinleri dışarı atmak için uygulanan geleneksel bir yöntemdir. Ayağa yakılan kına şişkinlik, ödem gibi rahatsızlıkları engeller. Tüm dolaşım sistemini açarak kan akışının hızlanmasını sağlar. Eklem, ayak, bacak ağrılarına iyi geldiği bilinir.
İlgili 39 soru bulundu
Kına, halk hekimliğinde, uyuz, saç kepeği, saç dökülmesi, sarılık, mantar hastalıkları, dalak büyümesi, kanser, amipli dizanteride kullanılmaktadır. Kına yağı, kınadan elde edilen ve tedavi amaçlı olarak kullanılan bir maddedir. Özellikle eklem iltihabı ve romatizma kaynaklı ağrılarda etkilidir.
Satın aldığınız doğal kınayı hazırlayarak bir miktar pancar suyu ilave edip saçlarınıza kızıl bir renk verebilirsiniz.
Kınanın daha kalıcı olması için hazırladığınız kına harcına önceden demlenip soğutulmuş çay suyunu katabilirsiniz.) Saça kına yakarken koyu kızıl tonları için kınanın içine demleyip suyunu süzdüğünüz kuşburnu çayı, siyah çay yahut adaçayını katabilirsiniz.
Kınayı saçımıza yaktık, peki kına saçta ne kadar bekletilmeli? Kına saçta en az 8 saat bekletilmeli. 8 saat boyunca saçta kalan kına saça derinlemesine nüfuz eder. Eğer imkanınız varsa kınanın saçta 1 gece beklemesi harika olur.
Kınayı uyguladıktan sonra saçınızı saç bonesi ile kapatıp 4 saat kadar beklemelisiniz. Bekleme süresinin sonunda saçınızı ılık su ve şampuan ile kınadan arındırın. Hepsi bu kadar!
Kına saçın hızlı uzamasını sağlamanın yanı sıra saçı gürleştirir ve saç dokusunun da iyileşmesini sağlar. 9) Mantar ve egzama nedeniyle oluşan sorunları ortadan kaldırır. Bu sorunların neden olduğu kepeklenmeyi azaltır.
Kınanın boyasını daha etkin kılmak için uygularken elma sirkesi veya limon suyu eklenmelidir. Kına ile saç boyamada olası beyazlar kapanır ve saç dökülmeleri önlenir ve aynı zamanda saçlarda oluşan bit sorununun giderilmesini sağlar.
Kınaların gerçek rengi yeşil değil!!!
Saçını doğal boyalarla boyamak isteyen kişilerde kınadan yararlanmaktadır. Yeşil kınanın doğal olduğu zannedilmekte fakat kınanın doğal hali yeşil değildir. Doğal rengi kahvemsidir ve ülkemize tüm kınalar yeşile boyanarak gönderilmektedir.
Kınanın saça faydaları arasında ilk sırada kepeğe karşı etkili olması sayılabilir. Kırıkların önüne geçen kına saçı beslediği için canlılık ve hacim kazandırır. Kına yapmak saç köklerini besler. Tamamen doğal bir renk verici olan kına kimyasal saç boyalarının aksine saçı yırapmak yerin korur.
Bunlardan en etkili ve en basit olan kına çıkartma yöntemleri ise; limon ve karbonat karışımı, tuzlu su, zeytinyağı, klor, diş macunu ve saç kremi gibi pek çok yöntem bulunmaktadır.
Kına, boyamak amacının yanı sıra cilt hastalıkları tedavilerinde de kullanılır. Açık yaraların, mikrop kapanmasını engellediği ve güneş yanıklarına iyi geliyor. Kına ayakta bulunan mantarı temizler ve bununla da kalmaz ayak kokusunu giderir. Ayaktaki yara ve çıban gibi hastalıkları iyileştirir.
Cilt hastalıklarında sıklıkla kullanılan bu ikilinin bir araya gelmesi daha güçlü bir ilaç ortaya çıkarttı. Hem kına hem de elma sirkesi ayrıca bakım ürünleri arasında yer alır. Vücutta birikmiş mikropları çekerek ter gözeneklerinden atar. Bu sayede kireçlenme, ödem birikmesi gibi durumları engeller.
Kuru kınanızı genişçe bir kaba koyun. Üstüne yavaşça sıvı yağı (tercihen zeytinyağı), ardından yaklaşık 3 çorba kaşığı soğutulmuş çay demi ekleyin ve bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Karıştırırken kurudukça biraz daha çay demi ekleyin.
Aynı zamanda renk verici özelliğiyle de beğenilen kına saçta kızıl yansımalar yaratıyor. Bununla birlikte kına siyahtan renksize uzanan, kumral, kestane, kızıl-kahve, kızıl, parlak sarı ya da doğal bakır gibi renkleri de içeren geniş bir renk yelpazesi sunuyor.
Kınanın krem kıvamında olması öneriliyor. Kınayı bir gün öncesinden hazırlayıp, ertesi gün kullanabilirsiniz. Koyu renkli saça sahipseniz kınanın içerisinde birkaç damla limon suyu ya da sirke damlatabilirsiniz. Kınanın kıvamı istediğinizden daha yoğun olduysa bitki çayı ile kınayı açabilirsiniz.
Ayak tabanlarınıza ve parmak aralarınıza sürüp 2 saat bekletin. Ardından durulayın. Ayağa yakılan sirkeli kına şişkinlik, ödem gibi rahatsızlıkları engeller. Tüm dolaşım sistemini açarak kan akışının hızlanmasını sağlar.
Gerdek gecesinden evvelki geceye kına gecesi denir. damadın kınasını delikanlılar, gelinin kınasını da, genç kızlar yakar. Kına erkeğin yalnız sağ elinin serçe parmağına (yalnız serçe parmağına), gelinin el ve ayak parmaklarına yakılır.
Ömer`in de yalnız saf kına ile boyadığını nakletmiştir (Yusuf el-Kardâvî, a.g.e., 103). Erkeklerin süs için el ve ayaklarını kınalaması mekruhtur. Kadınların el ve ayaklarını kınalaması ise caizdir.
Saça kına yakmak, saçların daha sağlıklı ve parlak bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Kınanın içerisine zeytinyağı katarak daha besleyici hale getirmek mümkün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri