Faruk Güllü 1967 yılının Temmuz ayında Gaziantep'te dünyaya gelmiştir. İlkokul ve ortaokulu İstanbul'da, liseyi ise Ankara'da okumuştur. İlkokulu bitirdiği senenin yaz tatilinde mesleğe ilk adımlarını atarak, 11 yaşından itibaren her yaz üretimde çalışmış ve liseyi bitirdiği sene usta olarak yetişmiştir.
Hem Yönetim Kurulu Başkanı hem de baklava ustası olan Nadir Güllü; Aile işini kardeşi Ömer Güllü, çocukları Ebru Güllü Abanoz, Tuğba Güllü Sürmeli ve Murat Güllü ile sürdürmektedir. 1990 yılında şirketleşerek “Güllüoğlu Gıda San. ve Tic.
Güllüoğlu markasını perakende sektörüne sokan Mustafa Güllü'nün izini takip eden aile fertleri 140 yılı aşkın süredir babadan oğula aktarılan bilgi, deneyim, işe duyulan saygı ve titizlikle devraldığı baklavacılık işini halen devam ettirmektedir.
Kuruluş Öyküsü: İstanbullular, bir baklavacı dükkânı ile ilk kez 1949 yılında Karaköy'de karşılaştılar. Gaziantepli Güllü ailesinden baklava ustası Mustafa Güllü, 7 Kasım 1949 tarihinde, Hasan Deposu yanında Halilpaşa Sokağı No:12 adresindeki binada İstanbul'un ilk fırınlı baklavacı dükkânını açtı.
Yurtiçinde ve yurtdışında “baklava” denince akla gelen ilk marka olan Baklavacı Güllüoğlu, Türkiye'nin köklü bir lezzet çınarıdır. 1871 yılında Gaziantep'te başlayan serüven, M. Nejat Güllü'nün kaliteden taviz vermeyen üretim anlayışıyla bugün dünyada 30 şubeyle, 3 kıtada 6 ülkeye Türk tatlılarını ulaştırıyor.
İlgili 27 soru bulundu
Hacı Mahmud Güllü'nün dört oğlu da baklavacı olarak yetişince, Güllü ailesinde baklavacılık bir gelenek halini aldı. Sonraki nesiller Hacı Mehmed Said Güllü (1879-1962), Hacı Mustafa Güllü (1882-1927), Ali Güllü (1892-1947), Hacı Mahmud Güllü (1899-1985) idi.
Koçak Baklava; Coşkun ve İbrahim Koçak ustalarının öncülüğünde hammadde seçiminden tüketiciye ulaşana dek her aşamada kontrolü elden bırakmadan yaklaşık 130 kişilik ekibi ile büyük bir itinayla üretim yapmaktadır.
1952 yılında istanbul doğumlu nejat güllü baklavacılığa 12 yaşında gaziantep'te amcası halit güllü'nün yanında başlamış ve uzun süren bu serüvenini ustalarından icazet alarak tamamlamıştır.
1400 metrekare kapalı alanının yanı sıra, 300 metrekare açık avlu alana sahip yeni mağaza, arka bahçesindeki bağlantı ile Karaköy'ün merkezinde bir pasaj olarak konumlanıyor.
Faruk Güllü 140 yılı aşkın babadan oğula aktarılan devraldığı baklavacılık işini 6. kuşak süregelmiş ve ilk temsilcisi olan büyük oğlu Enes Güllü, Faruk Güllüoğlu markasını devam ettirmiştir.
Annesi Zeynep hanımdır. Doğan Güllüoğlu 1934 yılında Urfa'nın bıçakçılı mahallesinde dokuzu erkek dördü kız onüç kardeşin üçüncüsü olarak dünyaya gözlerini açar. İlkokula Cumhuriyet ilkokulunda başlar.
Ömer Güllü 5 kuşak baklavacılık yapan Güllü Ailesi'nin beşinci kuşak temsilcilerinden. Dedesinin ve babasının baklava atölyesinde büyümüş. Önce iki yıl ODTÜ'de Elektrik-Eletronik Mühendisliği okumuş ama serde baklavacılık olunca İTÜ İşletme Mühendisliği'ne geçmiş.
Sektöre yeni bir soluk getiren ve Türkiye'de ilk çok katlı baklavacı mağazasını açan Faruk Güllüoğlu, 2012 yılında dünya trendlerine uygun hareket ederek kurduğu baklavacılık konseptinin dışında; Cafe&Restaurant konseptini de kapsayacak 4 tipte franchise vermeye başlamıştır.
İlanda, Faruk Güllü aleyhine Faruk Güllüoğlu markasında 'Güllüoğlu' adını kullandığı için dava açıldığı da belirtildi. Ancak Faruk Güllü kendisine herhangi bir tebligat gelmediğini söylüyor.
Muhammed Said Güllüoğlu 1979 yılında Diyarbakır' da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şanlıurfa' da tamamladı. 2003 yılında Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2006 Yılında aynı üniversitede yüksek lisansını tamamlayarak çevre yüksek mühendisi unvanını aldı.
Tuyan Ülkem ve Tuğberk Yavuz adında iki çocuğu bulunan Güllü'nün kızını en son yıllar önce görmüştük.
Karaköy Güllüoğlu'nda senelerdir lezzetini koruyarak hazırlanan Fıstıklı Baklava tepside 25.5 kg olarak hazırlanarak sizlere sunuluyor.
Son dakika haberi: Baklavacı Faruk Güllü'nün cezası belli oldu. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik açılan TUSKON davasından dosyası ayrılan baklavacı Faruk Güllü'ye "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi.
Fıstıklı Baklava (1 kg.)
23 - 25 dilim.
Mustafa Güllü'nün büyük oğlu Nejat Güllü, merkezi Kağıthane'de bulunan Baklavacı Güllüoğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanı'dır. Kışları eğitimine devam edip, yazları Gaziantep'te amcası Halit Güllü'nün yanında çalışarak işe başlayan Nejat Güllü, seneler içerisinde tam bir baklava ustası oldu.
FETÖ'nün iş dünyası yapılanması davasında yargılanan ünlü baklavacı Faruk Güllü “silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Güllü'yü tahliye etti. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde davanın ayrılmasından sonra ikinci kez görülen duruşmaya tutuklu sanık Faruk Güllü getirildi.
Mustafa Güllü'nün 1949 yılında Karaköy'de İstanbul'un ilk baklava dükkanını açmasıyla başlayan serüven ise o günden bugüne durmaksızın devam etti.
Kuşaktan kuşağa bu eşsiz lezzeti aktarmayı hedeflediklerini ifade eden Antepsan Baklava ortaklarından Gökhan Gökgöz, “Büyümedeki hedefimiz; kalitenin ve sağlıklı baklavanın öncelikle tüm Türkiye sonrasında ise dünyaya tanıtmaktır. Bildiğiniz üzere baklava ülkemizde Gaziantep'te coğrafi işaret olarak tescillenmiştir.
Tabi ki bunda, uzun yıllardan bu yana baklava yapımını kuşaktan kuşağa aktaran ailelerin payı oldukça büyük. İşte bunlardan bir tanesi de, 50 yıldan uzun bir süredir bu meslekle uğraşan ve Ankara'da Baklavacı Hacıbaba markasını sizlerle buluşturan Baday ailesi.
Emiroğlu Baklavaları Ortağı Abdullah Sevim'in ailesi, şekercilikte 6 yıl hizmet verdikten sonra, 1970'li yıllarda pastacılığa dönüş yapıyor. Pastanelerinde baklava da sattıklarını anlatan Sevim, “O dönem baklavaları hazır alıyorduk.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri