Ayağa yakılan sirkeli kına şişkinlik, ödem gibi rahatsızlıkları engeller. Tüm dolaşım sistemini açarak kan akışının hızlanmasını sağlar. Eklem, ayak, bacak ağrılarına iyi geldiği bilinir. El ve ayaklarda üşümeyi keser.
AYAK ALTINA SİRKELİ KINA YAKMANIN FAYDALARI
Eklem, ayak, bacak ağrılarına iyi geldiği bilinir. El ve ayaklarda üşümeyi keser. Ayak ve tırnak mantarının oluşmasını engeller. Ayak kokularını engeller.
Kına ve elma sirkesi ise bu noktada öne çıkıyor. 2 yemek kaşığı kına ve 4 yemek kaşığı elma sirkesini karıştırdıktan sonra ayak tabanlarınıza ve parmak aralarınıza sürebilirsiniz. Ayak üzerinde ve tırnaklarda uygulamaya ihtiyaç duyulmaz. Bu şekilde yaklaşık 2 saat bekledikten sonra ayaklarınızı iyice yıkayın.
Ayağa sürüp 1 saat bekletin sonra durulayın kan dolaşımını hızlandırmaya yardımcı olabilir. Mantar gibi oluşumların baskılanmasına yardımcı olabilir. Ayak kokusu ve kaşıntının giderilmesine yardımcı olabilir.
Elma sirkesi ile ayaklarınızı her akşam yıkarsanız, elma sirkesinin içindeki mineraller sayesinde bağ dokularının iyileşmesini hızlandırabilirsiniz. Topuk dikenini son günlerde fark ettiyseniz elma sirkesini kullanmaktan kaçınmayınız. Erkenden müdahale edip dikenin daha da yayılmasına engel olabilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Topuk dikeninin tedavisinde öncelikle; ağrı kesici kremler eşliğinde masaj ve soğuk uygulamalarına başvurulmaktadır. Masaj uygulaması ayak parmaklarını geriye çekerek topuk üzerine 5 dakika boyunca soğuk uyguladıktan sonra ağrı kesici kremler sürülerek yapılmalıdır. Bu uygulama günde 4-5 defa tekrar edilmelidir.
Topuk Dikeninde Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Hastalığın ilk dönemlerinde tedavi; öncelikle istirahat ve gece ayak bileğini sabitleyici cihazlar kullanmaktır. Bulguları hafifletmek için, ağrılı bölgeye, günde 2 defa, yirmi dakika süreyle buz uygulamak gerekebilir.
Ayak mantarı için kına ve sirke en çok bilinen yöntemlerdendir. Kına mantar enfeksiyonunu kökten temizleyebilen, aynı zamanda mantar önleyici özelliği bulunan bir yapıdadır. Kınayı sorunlu bölgeye sürdükten sonra bir gece bekletip yıkayarak etkisini arttırabilirsiniz.
Kına vücutta biriken toksinleri vücuttan atmak için yakılan geleneksel bir yöntemdir. Ayağa kına yakılması ödem ve şişkinlik gibi rahatsızlıkların engellenmesine yardım eder. Tüm dolaşım sistemini çar ve kan akışının da ayaklarda hızlanmasını sağlar. Ayak, eklem ve bacak ağrılarına da iyi gelir.
Kına saça uyguladıktan sonra 2 saat kadar bekletilmelidir. 2 saatin ardından ılık su ile durulanır ve şampuanlanır. Kına iki aşamalı olarak uygulanır; ilk aşamada kına saçların tamamına uygulanır ve ikinci kat uygulaması için kısa bir süre bekletilir.
- Ayaklardaki kaşıntıyı önler. Kaşıntı yapabilecek olan yaraların veya deri problemlerinin çözülmesinde etkin bir rol oynar. - Ayağa yakılan kına şişkinlik, ödem gibi rahatsızlıklarında önüne geçmektedir. Ayrıca bunların tedavisi içinde kına yakılması tavsiye edilmektedir.
Gerdek gecesinden evvelki geceye kına gecesi denir. damadın kınasını delikanlılar, gelinin kınasını da, genç kızlar yakar. Kına erkeğin yalnız sağ elinin serçe parmağına (yalnız serçe parmağına), gelinin el ve ayak parmaklarına yakılır.
Kına, geçmişten günümüze gelen bir İslam geleneğidir. Eskiler kınanın evlenecek çiftleri nazardan ve kötülüklerden koruyacaklarına inanarak çiftlere özel kına geceleri düzenlemişlerdir. Günümüzde de ününü kaybetmeyen kına gecelerinin başrolü olan kınanın, adet olmasının yanında sağlığa da bir çok faydası vardır.
Kına saçlara canlılık verir, kökleri ve saçları kuvvetlendirir. Saçta olan bit ve sirkeleri öldürür. İçinde kimyasal olmadığından saçı besler ve korur. Yıpranmış saçlarda genelde Mısır'da yetişen Cassia Obovata diye bilinen kına kullanıldığında çok etkili olmaktadır.
el Cevab: El, yüz vs. kına yakmak kadınlara caizdir. Eller ve yüz avret olmadığından caizdir. Kadına çok yakışması durumunda ellerini gizlemeli yüzünü de örtmelidir. Erkeklere süslenme kasdı dışında bir faydası varsa o fayda için caiz olur. (Eller için.)
Öte yandan, kınanın Türk tıp tarihi ve halk hekimliğinde; egzama, yanık, baş ağrısı, göz ağrısı, balgam, ülser, yara, diyare, cüzzam, mantar gibi hastalıkların tedavisinde kullanıldığı bildirilmiştir.
2 yemek kaşığı kınaya 4 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin ve bulamaç haline getirin. Ayak tabanlarınıza ve parmak aralarınıza sürüp 2 saat bekletin. Ardından durulayın. Ayağa yakılan sirkeli kına şişkinlik, ödem gibi rahatsızlıkları engeller.
Rüyada ayağa kına yakmak genelde hayallerin gerçekleşmesine ve başarıya ulaşmaya işaret eder. Rüyada Ayağa Kına Yakmak Ne Demek, Neye Yorumlanır? Rüyada ayağa kına yakmak kişinin hayatında bazı olumlu işler olacak demektir. Bu olumlu durumlar iş ya da aile hayatı ile ilgili olabilir.
Çoğunlukla sabah uyanınca ellerde ayaklarda görülen kına rengi lekeler halk arasında “Şeytan Kınası” olarak adlandırmaktadır. Bu olay bazı yörelerde “Melek Kınası” olarak bilinse de daha çok şeytana atfedilmektedir.
Saraçoğlu aynısefa kürünü tavsiye etmektedir. Ayaklarınızda mantar varsa ayaklarınızı, ellerinizde mantar varsa elleriniz için aynısefa kürünü uygulayabilirsiniz. Bir avuç aynısefayı 2 bardak suda 6-7 dakika kaynatın ve ılımaya bırakın. Ilımış aynısefalı suyu süzün ve ayak banyonuz ya da el banyonuza ekleyin.
Tedavi için mantar karşıtı krem ve spreyler tercih edilebilir. Bazı durumlarda oral olarak antifungal ilaçların kullanılması uzman tarafından önerilebilir. İlaçların her gün düzenli olarak aynı saatte kullanılması mantar hastalığının zamanla ortadan kalkmasını sağlayacaktır.
Bu amaçla, terbinafin ve itrakonazol gibi etken maddeli ilaçlar reçetelenebilir. Bu ilaçlar, yeni bir tırnağın enfeksiyondan arındırılmasına yardımcı olurken, enfekte olan kısmın da yavaşça değişmesini sağlar. Oral antifungal ilaçlar, tırnak mantarı tedavisinde genellikle 6 ila 12 hafta boyunca kullanılır.
Topuk dikeni için Prof Saraçoğlu'nun evde yapılması için önerisi; çekirdekli siyah kuru üzüm ve tatlı pul biberdir. Bir yemek kaşığı çekirdekli siyah kuru üzümü havanda ezip tülbente koyunuz. Üç gün akşamdan sabaha kadar topuğunuza sarınız. Dördüncü gün bir yemek kaşığı tatlı pul biberi havanda ezip tülbente koyunuz.
Elma sirkesi: Ilık suya birkaç damla elma sirkesi eklenir ve ayaklar bu suda bir süre bekletilir ya da topuk etrafına birkaç dakika kadar elma sirkesi ile ıslatılmış havlu sarılır. Elma sirkesinin kemikten fazla kalsiyumu çıkardığı bilinir.
İğne tedavisinden fayda görmeyen hastalara ESWT (Extracorporeal Shock Wave Therapy) tedavisi uygulanır. ESWT tedavisi şok dalgası, ses dalgası, halk arasında da “Topuk dikeni kırdırma ya da topuk dikeni kırma ” olarak da tabir edilen bir tedavi yöntemidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri